Увага при купівлі!

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем Gauss, 8 жов 2006.

1. Gauss

Gauss Новачок

VW Passat B5
    Хочу брати Passat B5 (97-98р.). На що порадите звертати увагу, dear members of club? Кажуть там підвіска слабке місце як для наших доріг...

А ще при купівлі хотів би зробити повну діагностику (якщо не буду замовляти "сліпий" пригон з Німеччини, до чого схиляюсь). Де краще по ціні і якісно варто таку робити?

2. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Відповідь: Увага при купівлі!

А нашо тобі два B5 ?

3. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

Да, а справді нафіга Б5.
    Чи не краще Шкоду Октаву майже нову взяти? або просто нову за ті філки.

4. Gauss

Gauss Новачок

VW Passat B5

То буде перший, то авансом:). Подобається він мені...

5. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Мартіні, ну чому два, може людина написала в профілі свою майбутню машину...

Gauss, там справді багаторичажна підвіска, яка є трішки проблемнішою ніж стандарний макферсон. Щоби дізнатися в деталях про вартість і витривалість кожного елементу, звернися до нашого співклубника Geremy - він експлуатує Б-5 мало не з нуля по сьогодні, причому в різних країнах. Його аська повинна бути в профілі

6. Gauss

Gauss Новачок

VW Passat B5

thanks

7. NCRPI

NCRPI Місцевий

продано....
    Клубна карта:
    000014

Яка межа по грошах? Є Б5 99 р.в без пробігу по Україні-неньці в ідеальному стані синого кольору, двигун 1.9 TDI, пробіг 160000 км!
    Якщо цікавить звертайся!

8. Geremy

Geremy Active Member

Golf Plus 1.6 - більше в дружини, Skoda Octavia 1.9 TDI (2005 р.в.) - службовий....

Сорі - давно сюди не заходив, і аська моя напевно не висить тута...
    Ну експлуатую Патять з зими минулого року, щоправда мені вважається повезло - впіймав машину 1998/він99 року, 1.9 ТДІ (110 коней) з чесним пробігом всього 75 тис.км.
    Нині вже маю 115 тис. Перші тисяч 10 катався виключно за кордоном.
    Ну - без суніву - недешева в обслузі машина.
    Щодо багаторичажки - після нашої зими (ну грішний, хворів, катався в -27) навесну застукало спереду, в принципі ще мабуть можна було їздити, але ж який тоді з мене газда :) - поїхав до офіціалів - ті мені сказали що 3 ричага вмирають. Їхня вартість звичайно (хто б сумнівався) була 2400 грн. за 3. Але за 3500 можна було взяти всі 8, з гарантією 2 роки.
    Вивчаючи це питання зясувалось що ці ричаги роблять багато хто (всі кому не ліньки).
    Різниця полягає саме у якості. Вважається, що найкраще оригінал - виходжує по 100 тисяч (коли заводський) і 50-70 коли міняний. Є замінники, найбільш достойні (та сама фірма, що оригінал випускає) - Lemferder і TRW (верхні і нижні відповідно). Вартість значно дешевша. Ще є варіант брати всі ричаги підвіски зразу (оригінал - біля 450-500 баксів) - а міняти по мірі їх здихання. Економія суттєва.
    Ну, подумав, попитав - купив тільки 3 ричаги, Lemferder і TRW, поїхав міняти - добрий майстер сказав, що в принципі тільки один дохлий, решту просто на підході. Ну раз взяв - то поміняв усі 3. Вже більш як пів року (20 тис) катаюсь, тьфу-тьфу-тьфу, нормально.
    Зимою також порвалися пильники на шрусах - весною ще покатався і дочекався хрускоту - вірячи в оригінал - в оф дилера з поверненням старого вийшло 200 євро (а-а-а-а). Зараз другий захрустів. Грошей вже стільки давати - жаба не пустила - порився - за 100 баксів "майже оригінал" можна знайти (ну ресурс буде 50 тис.).
    Ну ще задній сайлентблок полетів - поміняв (ціни не памятаю). Розвал-сходження 2 рази робив (після заміни ричагів тре робити, зробив на простій станції - потім поїхав переробляти + після заднього сайлента треба).
    Колодки на підході...
    Так що нормальна підвіска, нормальна машина, ну недешева в обслуговуванні, просто якщо брати турецькі запчастини (що більшість і робить перед продажем) - то вони відповідно і ходять по 10-15 тисяч - а по Львову мабуть і того менше - потім здихають. А переплати в 2 рази - і будеш мати спокій на пару літ.
    Зараз, з похолоданням, зявились певні проблеми з сигналкою, чи то замки дверей глючать чи блок комфорту. Сигналку ставив у Львові, сам зараз в Києві, часу розбиратись нема - відключив наф.
    Є ще у цих машин проблемка - крадуть їх потужно, тому якщо буш брати - відразу став дорожчу сигналку (німці чомусь її не ставлять, вірять у рідну - яку ламають за 15 сек), ну і там мультілоки чи щось таке.
    Вважаєтся також проблемою турбіна (яка власне і робить з мого дизелька 110-сильного монстра), але якщо знати правила есплуатації (такі як не глушити одразу двигун після того як "дав жару", масло лити тільки те що відповідає стандарту ВВ) - то проблем не буде. В колєги пасат був, правда 115 сильний, з пробігом десь під 300 тис., турбіна була ще рідна, на іншому форумі в Росії - хлопці на мому двигуні 650 тис.(невідомо чи чесні) відмотали - то мотор вже капіталки просить, а вона ще більш-менш працює. З бензинками гірше - максимум що ходить - 200 тисяч. Офіційно турбіни не ремонтуються - але є деякі сервіси - які забирають стару - дають тобі реставровану (вважається майже як нова, ну замість 100 тис, проїде 75)- виходить біля 400-500 баксів + встановлення. В офіціалів вартість точно не знаю, думаю більше 1000.
    По комфорту - дуже непогана машинка, мотаюсь Київ-Львів, досить спокійно, ну Львівська область - суперкляса, там ніц не виживе ))
    208 витискав з нього, досить гарно стоїть на трасі. По місту машинка тоже незле, але в жару, коли кондюк працює, троха тупить...
    Щодо дизеля - теж боявся їх, ну зиму пережив, як бачиш нормально, на стоянці всіх дивував своїм заводом.
    Так що не такий страшний вовк, як його малюють.

9. Geremy

Geremy Active Member

Golf Plus 1.6 - більше в дружини, Skoda Octavia 1.9 TDI (2005 р.в.) - службовий....

+ додам, по перегону з Німеччини - вважай. Навіть глибоко сумніваюсь чи варто звязуватись. Цей рік вже буде вбита і з серйозним пробігом, а по розмитненню машина вийде дуужжжже немалі бабки. Думаю в Україні можна знайти ще більш-менш живі екземпляри за значно меншу ціну.
    Даю калькулятор розмитнення авто за 5000 євро (ну - щоб більш-менш жива була, але то всьо лотерея)

Расчет таможенных платежей
    Стоимость авто за границей, 5000 EURO
    Объем двигателя, куб.см 1800
    Тип двигателя Бензин
    Возраст автомобиля с момента выпуска Старше 5 лет (до 8 лет)

Таможенные платежи Ввозная таможенная пошлина, EURO 1250
    Акцизный сбор, EURO 3600
    Таможенное оформление, EURO 15
    НДС, EURO 1970

Итого, EURO 11100 * 1.3 = 14430 баксів + сертифікація 100...
    Хіба маєш дуже надійного і доброго перегонщика - тоді так. Інакше - як повезе.

Будуть питання - питай, чим зможу...

10. Geremy

Geremy Active Member

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)