Езда без талона ТО...

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем abarinoff, 3 сер 2007.

1. abarinoff

abarinoff Active Member

Seat Leon 1.4 TSI 2010р.
    Возникла ситуация, что в МРЕО нет бланков талонов ТО, поэтому до 1 сентября они талоны не выдают :cry: Чем грозит езда без талона ? Мне знакомый дядька из МРЕО сказал что если будут гайцы достебываться, то говорить что сейчас бланков нет, поэтому и без него - но что-то мне кажется что эта отмазка не очень-то покатит...

Кто что посоветует в данном случае ?

2. Solaris

Solaris Аксакал

VW Golf Mk2 RF->9A H&R -40-100
    Відповідь: Езда без талона ТО...

ксерни в когось ;)

3. abarinoff

abarinoff Active Member

Seat Leon 1.4 TSI 2010р.

Ага, а потом буду им рассказывать какого у меня ксерокс висит и то не от моей машины... :oops:

4. Solaris

Solaris Аксакал

VW Golf Mk2 RF->9A H&R -40-100

abarinoff, якщо серйозно то я пожартував.. в мене один знайомий купив машину з перексериним талоном і наклеїною голограмою..
    попав в 100$

5. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)
    VW Transpotrer T6 2.0 15

нема талона= 20гр. е чужий талон і замітили = довгі розмови в машині довгі відмазки і 30 гр. перексерений талон = 400-500гр або на саму дорогу стоянку у львові.

6. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006

А я їжджу з тим шо був до переоформлення машини.
    Пішли ті гайці лісом. Хай беруть лупу і читають номер як хочуть, бо він вицвів на сонці.... :grin:

7. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Дивно, бо я кілька тижнів тому переєстровував бобіка - з талонами проблем жодних. Але якщо тепер з'явилися - вони не будуть перевіряти, таке колись було і мрев повідомив даі про відсутність талонів і начальник даі видав наказ не перевіряти талони до їх появи + 30 днів, щоб всі могли обклеїтись. Думаю, так буде і тепер, так що підстав для переживання нема. Навіть якщо якийсь вилупок залупиться і буде потребувати талон, його треба посилати до його керівництва і в мрев, (бо вину водія повинен доказувати він а не водій) і аж ніяк не давати десятки. Від десяток в них з'являється енергія і надалі вони стають нагліші і противніші. Як в кожній стратегічці.

8. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

МОже шось наплутали? Я був в МРЕВ позавчора, то там на кожному віконечку об"ява про те, що нема бланків ТИМЧАСОВОГО ТЕХПАСПОРТА. Тобто, наприклад якщо ви купили машину в іншій області, зняли там з обліку, то у Львові поставити на облік у вас ніхрена не вийде. Оскільки коли машина приїзжає з іншого регіону, то вони спочатку видають тимчасовий техпаспорт на 3 місяці, а тільки потім міняєте його на постійний. За цей час вони типу роблять запит в МРЕВ тої області звідки машина і перевіряють чи дійсно вона там була у того господаря, чи дійсно це та сама машина і тд. Рагулі, весь світ використовує комп"ютерні бази, а вони досі бумажки пересилають туди-сюди по всій Україні. А потім шоб поміняти той тимчасовий на постійний то коштує 170 гривень! На рівному місці збивають бабки нізашо.

Про бланки техталонів нема нічого подібного, бачив, що техогляд і експертизу там на задньому дворі проводять досить жваво.

• Подобається Подобається x 1
  9. Pol

Pol Super Moderator

VW Transpotrer T6 2.0 15

???
    техогляд в мрев?
    а хіба не в даї району в якому проживаєш?

правильно експертизу роблять завжди коли купляєш , продаєш, перереєстровуєш, і коли тебе з даї області направили робити експертизу але то не говорить про то що видають ТО.

10. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

КОли ставиш на облік машину, то вона проходить експертизу в МРЕВ і тут же видають талон ТО на 2 роки.

11. Pol

Pol Super Moderator

VW Transpotrer T6 2.0 15

А мені не видали і навіть не муркали на рахунок того , мало того як я спитав чи можна заодно ТО пройти то мені сказали пройдеш пізніше за місцем прописки. (тобто 7ме на городоцькій.)може то через то що лютий був а не серпень.

12. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Я свою ставив на облік в квітні, тут же видали техталон до 2009 року

13. DEMO

DEMO Місцевий

Kia Cerato 2.0 EX АКПП
    Клубна карта:
    000045

так же ш продовжили процедуру проходження ТО до 1 вересня якраз через ситуацію з бланками.
    Так шо можна їздити поки шо до 1 вересня спокійно.

• Подобається Подобається x 1
  14. abarinoff

abarinoff Active Member

Seat Leon 1.4 TSI 2010р.

Спасибо, успокоил немного... Только вот в чем вопрос, а на следующей неделе собираюсь ехать в отпуск в Шатск, если по дороге остановят ГАИ-шники, как я им буду обьяснять что во Львовской области проблемы с бланками ?!

15. DEMO

DEMO Місцевий

Kia Cerato 2.0 EX АКПП
    Клубна карта:
    000045
  16. Newman

Newman Active Member

Jetta 1.6RF 2E2 1987
    Клубна карта:
    000026

Проверку наличия талонов техосмотра отложили до 15 августа

ГАИ перенесла срок тотальной проверки прохождения техосмотра на 15 августа. С этой даты инспекторы начнут останавливать и пристально контролировать проведение технического осмотра у автовладельцев. Напомним, что в этом году сложилась катастрофическая ситуация с прохождением ТО, который по оценкам ГАИ прошло рекордно низкое число автомобилистов. Планировалось, что уже с 1 августа начнут штрафовать "забывчивых" водителей. Однако в последнее время возник дефицит талонов ТО.
    Около двух недель возник острый дефицит талонов ТО, поэтому многие автовладельцы просто не смогли оформить его в положенный срок. Принимая во внимание данное обстоятельство, ГАИ дала водителям еще две недели, чтобы прибыть на место проведения техосмотра и пройти его в установленном порядке.

Кроме того, сегодня Департамент ГАИ объявил о подорожании самого талона ТО. Теперь он будет стоить 11 грн. 89 коп. В сообщении указывается, что новая цена установлена заводом-изгогтовителем и начала действовать с 1 августа 2007 года.

http://autoconsulting.com.ua/article.php?sid=7767

17. Rostyk

Rostyk Місцевий

Passat B5 1,9 TDI
    Клубна карта:
    000030

Львівські ДАІшники й надалі складатимуть протокол про порушення ПДР, якщо у водія не буде талону тимчасової реєстрації, – Василь Струс

Начальник УДАІ у Львівській області Василь Струс називає складання протоколів про адміністративне порушення у випадку, якщо водій не має талону тимчасової реєстрації або документа про спільне право власності на транспортний засіб, правомірним. Про це Струс заявив у коментарі «Гал-info».
    «Інспектори ДАІ, складаючи протокол, посилаються на правила дорожнього руху. У чинній редакції ПДР зазначено, що водій транспортного засобу має мати при собі реєстраційний документ на транспортний засіб, а у разі відсутності власника транспортного засобу, водій має мати свідоцтво про право спільної власності на ТЗ, або тимчасовий реєстраційний талон. Свідоцтво про право спільної власності на ТЗ та тимчасовий реєстраційний талон видає МРЕВ. Щодо довіреності, то без талону тимчасової реєстрації вона не діє», – заявив Струс. З його слів, львівські ДАІшники й надалі складатимуть протоколи за відсутності перелічених документів.
    Нагадаємо, що юристи називають дії інспекторів ДАІ правопорушенням. «ДАІшники почали займатися таким грабунком після того, як КМУ прийняв постанову про підняття цін на послуги ДАІ. Вони зацікавлені в тому, щоб будь-якою ціною «скосити» з водія гроші, користуючись його юридичною неосвіченістю. Так, відповідно до постанови КМУ від 2002 року, якою було внесено зміни в ПДР, транспортним засобом можна керувати без відсутності реєстрації лише якщо прізвище та ініціали водія вписані у техпаспорт автомобіля або за наявності талону тимчасової реєстрації. Водночас Цивільний кодекс, який ніхто не скасовував, передбачає делегування прав користування транспортним засобом або іншим майном через довіреність, яку засвічують нотаріуси. Тому водії, на яких ДАІшники склали протоколи по цих «порушеннях», мають подавати до суду, і вони його виграють», – сказав в коментарі «Гал-info» юрист Сергій Овчінніков.

18. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

То треба крім довіреності талон чи ні!?

19. Rоман

Rоман Початківець

Sharan TDI & Transporter TD

Згідно діючих правил - треба. І це вже кілька років. Коли цю фігню запровадили, народ ломанувся робити тимчасові посвідчення. Але за їх відсутність не карали (та й зараз не карають, бо протокол на адмінпорушення це не покарання, а лише фіксація порушення). Видно даішникам треба статистику "підкрутити", ось і луплять всіх підряд. Знайомий за один сеанс мав три протоколи - в т.ч. і за відсутність цивілки.
    Мій брокер в мрео озвучив ціну за тимчасовий талон - 250 грн. Якщо чесно-законно і в чергах - 150 грн. Банда...

20. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Прошу назвати пункт правил дорожнього руху

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)