Як ми їздимо

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем Чортопхай, 21 вер 2011.

1. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Привіт усім! Ця тема начебто вичерпала себе у 2009 році, але я би хотіла її продовжити, тим більше, що Адмін викинув її у колектор. А я вважаю, що про це треба говорити.
    По-перше, перечитала уважно всі дописи по темі і щиро тішуся, що є така братія, яку трафляє наглість на дорозі.
    По-друге, тішить також те, що спокійно і впевнено стримуємо один одного навіть від хамства на форумі. Бо на дорогах, часом, справді бракує нервів, а людям здається, що можна зайти в інтернет і пообзивати і вишикувати всіх, кого не вдалося на дорозі.
    По-третє, НА ПРЕВЕЛИКИЙ ЖАЛЬ, райзуючи вулицями Львова, щоразу більше переконуюся: якщо не почнеш сам нагліти, то шанси проїхати потрібною дорогою, звернути у свій поворот чи перелаштуватися в іншу смугу в тебе різко падають.
    Шляк трафляє наглий і хочеться щось зробити, щоби змінити ситуацію.

Повністю погоджуюся, що часом бувають форс-мажорні обставини, коли мусиш гнати поперед батька в пекло. Але ж не у всіх нараз! Таких наглих я намагаюся вчити, перегороджуючи дорогу своїм Т5. Помагає. Один такий на тойоті попався у Стрию - хотів втиснутися перед усіма на залізничному переїзді. За це потім ще кілометрів десять оглядав мої габарити в себе перед носом. Але щоразу частіше, як бачу таке хамство на дорозі, стараюся просто підкрутити голос в динаміках і спробувати відпружитися. Можливо, мій спокій буде кращим вчителем.

Що мене дуже турбує - зависоко наставлені фари (майже поголовно!!!) :wacko1: Ніякі очі не витримують, ніякі окуляри не допомагають. Навіть коли їду в районі Перемишля, то без проблем вичисляю "своїх", навіть вночі. Після якихось 600 км дороги по Україні приїжджаєш до хати, як крілик-альбінос (з червоними очима).

Друга справа: може я не в курсі якихось нововведень, може не знаю неписаних правил, то дуже прошу просвітити. Чому, коли вночі хтось виходить на обгон ззаду, то врубає дальні фари, а ти - хоч у фосу!!!

Зате, коли падає дощ, похмуро, сутінки... мало хто в Україні включає ближнє світло. Виходиш на обгон, рівняєшся з тим, кого обганяєш, і тоді раптом бачиш, що тобі назустріч пре якийсь Летючий голландець без розпізнавальних знаків. Тиснеш газ... Плечі мокрі, волосся дибки, і тільки глипаєш в дзеркало, чи мала на задньому сидінні спить і чи не бачила того жаху. Я їжджу на ближньому постійно, бо вважаю, що це безпека моя і моїх пасажирів. І буду так їздити незалежно від записів у ПДР.

2. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Так - фари наші калхозніки полюбляють підкрутити, мене то само задолбало.
    Так - є купа придурків, які не лише в дощ, а і вночі без габаритів їздять, і мова навіть про ближнє світло не йде.
    Так - впихаються і сигналять ніпачьом, особливо дебіли на джипах і дорогих машинах, мабуть вважають що вищий клас.

Ось, одного не можу, зрозуміти - А ПИТАННЯ В ЦІЙ ТЕМІ ДЕ?

3. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Друже! Тут не питання. Тут крик душі! Треба щось з цим робити. Бо, якщо наш клюб не займеться цим, то цим не займеться ніхто! :ireful:

4. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Готовий побити молотком всі фари з бидлоксеноном у країні, але це тягне відповідальність. Чи має хтось кращі методи?

• Подобається Подобається x 1
  5. Rock

Rock Active Member

Audi 80 1.8S
    по перше в клубу немає повноважень для наведення порядку на дорозі для цього існує корумпована ДАИ

культура нашого народу настільки мізерна що по інакшому не вмієм їздити

ще до всього доброго є дуже багато людей які сідають за кермо немаючи навиків вже не кажучи про знань по ПДР чи інших НПА

6. Dino_grey

Dino_grey Місцевий

VW Scirocco GTX 1.8 1987;TOYOTA Land Cruiser 2006,2,7 TDI БЫЛ; AUDI A6 AVANT 1996 2,0 16V БЫЛ...
    Клубна карта:
    000411
    Все выше сказоное и називается КУЛЬТУРОЙ ВОЖДЕНИЯ!!!Про что неоднократоно звучалои и десятки строниц написано!

А что с этим можно сделать!Каждый номальный водитель,пытается учить таких ДЕБИЛОВ как правельно себя везти на дороге,и каждый из нас это будет еше(клубо не клубом,сам по себе) несколько десятков лет!!!
    А результат неизвесно когда наступит!!!

7. Bodyn

Bodyn Місцевий

AUDI 80 Б4 2.0MI
    для початку було б добре почистити ряди клубу, якщо такі є...

8. CheFISH

CheFISH Місцевий

Scirocco GT II
    Клубна карта:
    000042
    ніколи не вчу... Бо зазвичай "навчити" в таких випадках рівноцінно "провчити", а для мене це вже бидлорівень бидлометодів... Просто катаюсь вічливо, вибачаюсь коли сплужив і проявляю повагу до пішеходів і водіїв, ігнорю биків з рівнодушним виглядом "що з козла молока..."

і постійно сподіваюсь, що мій приклад буде заразним!
    чесно кажучи — культура за кермом росте хорошими темпами! з кожним днем все приємніше їздити. Що не може не тішити...

9. kym

kym Аксакал

a 100
    Таке роблять в основному старі шофери - це попередження що йду на обгін... вночі у бокове не дуже видно що хоче робити задній.
    Колись була метода..... якщо хтось сліпить - то у вікно йому на зустріч летіла гайка, або шарік з підшибника. Правда це в основному з Камазів і Мазів. Там шофера високо сидять, але були і спеціалісти що в жигулях возили шаріки.

10. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Ти мабуть зранку в корках на початку Городоцької (і не лише там, а, до прикладу, поворот на Левандівку з вул. Шевченка, перехрестя Франка-Левицького-Герцена, ще купа купезна вузьких місць) не їздиш. Буквально сьогодні всі, хто їхав по Городоцькій в сторону центру, не зважаючи, що їм червоне, і не зважаючи, що є такий пункт в ПДР, як заборона виїзду на перехрестя, якщо немає змоги його проїхати, їхали і створювали корки і собі, і особливо тій стороні дороги, яка намагалась повернути наліво з Городоцької якщо не на Менцинського, що веде до змія корупції нашої міліції, то хоч би на Лепкого. Або й проїхати прямо на вул. Шевченка.

Права сторона також довго не барилась, і, не чекаючи стрілки, перлися як має бути. Ось я встав на червоне в лівій полосі, очікуючи стрілки наліво на Лепкого і даючи проїхати людям з Шолом-Алейхема. Так ті, що з Шолом-Алейхема наліво на Городоцьку в сторону оперного, ті виїзжали до тих пір, поки не перекривали мені проїзд, і проїзд прямо на Шевченка. Ті, що направо, закривали проїзд також не лише мені, але й тим, які на Шевченка хотіли. А ззаду сигналять що ті барани. І це лише один раз не поїхав на зелене згідно ПДР, бо перекрив би виїзд з того ж такі Шолом-Алейхема...

Проїхала перша хвиля, звільнилося перехрестя, підїхав я до другого світлофора (що біля школи міліції), але стою чекаю знову свою стрілку (зауважте, що лише один раз зробив згідно ПДР перед попереднім світлофором), вже вроді ніхто не заважає виїхати наліво, поки немає стрілки. Так ззаду дядько на вантажному бусі вирвався і встав переді мною і на червоне хоче протиснутися на Лепкого.

І як таке бидло пропустити? Хоча я би пропустив. Просто ситуація склалась так, що такі самі бидлоти, але ті, що по Городоцькій в напрямку оперного, хотіли на червоне їхати і перегородили йому виїзд на Лепкого. Тому я поїхав нормально (нагло) на свою очікувану зелену стрілку, за мною інші, а цей вантажний так і стояв там. Якби не поїхав, знову би перегородили виїзд ті, що на Городоцькій до центру, хоч їм і червоне.

Сьогодні я вкотре переконався, що корки створюють якраз такі нехлюї, які не зважають на ПДР, на знаки, на розмітку, на світлофори, на інших водіїв, і пруть, як барани. Їм достатньо лише декілька хвилини постояти у заторі, щоб почати червоніти від своєї важливості й нагліти. Та цим вони створюють ще більші затори, але хіба баран розуміє щось? Як от з такими боротися? Власним прикладом? Засигналять, якщо гайки не почнуть кидати в заднє скло. Також нагліти? Але хтось повинен бути мудрішим... Стріляв би по колесам таким баранам, але це, як виявилося, цитую "тягне відповідальність".

Мене здивувала ситуація в Одесі, коли на величезні перехрестя (далеко не львівські по розмірам) машини не виїзжали, хоч їм і зелене, бо туди, куди вони хотіли їхати, ще було зайнято іншими машинами. Ось це культура... А колись я вважав, що в Одесі їздити практично неможливо. Тепер же чую всюди таке - той, хто їздить по Львову, зможе їздити всюди. Та чи це настільки гарна похвала? Я би радше хотів їздити лише згідно ПДР.

11. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    є. кого пропонуєш?

12. CheFISH

CheFISH Місцевий

Scirocco GT II
    Клубна карта:
    000042
    ))) Ну от Одеса дотого ж якось дійшла? )))

НІКОЛИ мене не переконаєте, що якщо самому поступати по-Бичому, то всі решта одумаються і перестануть ))) То така "Фішка" в бидла, вони таким чином "нормальних" асимілюють ;) !!!

І знову ж таки! ПРОПУСТИТИ!!! не значить ПОПУСТИТИ!!! читайте мене НЕ з рожевою інтонацією пацифіста.

а досвід корків — ХА! Живу в центрі (Водоканал) їду на роботу (пр. Шевченка/Мартовича) і з роботи по роботі... Все за кермом і в самі години пік... /думаю далі писати нічого не потрібно/ ... хоча ... Різні ситуації бувають. Сам деколи стою на самому перехрестку, як дурак, бо був впевнений, що машина переді мною не зупиниться через підрізавшу її маршрутку, що вклинилась перед нами...

Просто не втрачаю самоповагу... (вважаю себе все ще молодим поколінням)
    І от поки пенсіонери радянської заточки і Бидло 90-х будуть зникати з дороги, їх місце займемо ми... Ніколи не чули такої фрази? "А ти! Будь розумнішим"... Мене виховували так...

13. Олег Кузя

Олег Кузя Початківець

Пасат в5 Кльовий :)
    Якщо чесно, то я токож за порядну їзду на дорогах, але у нас у Львові їздити так просто не реально... І навіть якщо хтось мені це може доказати (хай повозить мене 2 години по місту по правилах...) Доречі забув додати, коли ти поспішаєш !!!

14. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Я просто показав приклад, що їздити у Львові з його вічними ремонтами (читай відмиваннями садогрошей) не нагліючи абсолютно нереально. То ж треба таке додуматися - знімати рівне асфальтове покриття в центрі міста, щоб витягти ту кончену бруківку. Так, це красиво, так, це історично цінно, але де безпека руху, особливо коли ця бруківка стає як каток в дощ чи в сніг. Нехай би була бруківка там, де ходять пішки чи їздять лише на конях. Навіть на велосипеді не поїздиш по нашій бруківці, що вже говорити про машини, тим більше не нові.

Я відволікся. Переконувати порушувати ПДР чи ставати бидлом нікого своїм постом і не думав, ти зрозумів все з точністю до навпаки. Просто описав черговий ранок львівських корків. А тепер піди і скажи свою точку зору тим, хто в тій ситуації, що я описав, мені ззаду сигналив як дурний, і ще тому бидлу на вантажному бусі, який виїхав попереду мене на червоне, бо я, бачте, чемний і не їду на пусте перехрестя на червоне, а він хитровиструганий і їде собі як хоче, аби їхати. А наступне повідомлення - взагалі 100% попадання:

Ось це правда життя, все решта - то філософія, навіть коли не поспішаєш...

15. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    "Все починається з малого, з зернятки хліб, з краплини дощ" пам"ятаєте такі строчки з букварика? Так от всі ми живі люди, з власними проблемами, з поспіхом, з вланими думками, та завжди треба залишатися людиною. Сьогодні ти пропустив завтра тебе! Опуститись до плінтуса можна за одну мить а щоб піднятися потрібна вічність.
    З власних спостережень скажу що вже років 6ть катаюся по Харкову то водійська етика стала краща за ці роки. Доречі зробіть експеримент по дорозі на роботу нікого не пропускайте і приїдете злі і дьоргані а наступного дня вічливо пропустіть вам мигнули аварійкой і приїхавши на роботу маєте гарний настрій. Звісно буде козел який лізтиме в потік авто які рухаються 60км/год., та спробуйте самі не сигналити і вам сигналити не будуть.
    Все вище написане це демагогія, просте марання буквами форум(маю на увазі свій допис), та якщо ми неможемо змінити власну поведінку на дорозі то про яке виховання інших учасників дорожнього руху йде мова!?

• Подобається Подобається x 2
  16. Bodyn

Bodyn Місцевий

AUDI 80 Б4 2.0MI
    та вам видніше, я ж таких не знаю, для початку звернути увагу, а потім заклеїти фари якоюсь паперовою наклейкою, от і все, думаю якщо з першого разу не дойде, то з другого точно!

17. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    Почитав я все, люди розслабтесь нічого не змінити, можливо з часом само прийде. Нервові клітини не відновляться... Я стараюсь їздити спокійно, поки вдається :)

18. sash2307

sash2307 Active Member

Peugeot 3008 II
    Audi A6 Avant C5 1.9tdi(AWX) 2003р-була
    vw_passat b4 2.0 '96-був
    100% правда.

19. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Так! Реанімую тему.

НИНІ!!! Їздила до Львіва. Це ж просто жах!!! Мряка така, що навіть пару разів вмикала протитуманки (в полі, де просто молоко!), а народ ВЗАГАЛІ БЕЗ СВІТЕЛ їздить. :diablo: Цікаво, якби його так хтось порівняв з асфальтом і підтюнінгував "мордочку" прямо в лоб... Він би, певно, знайшов дуже багато різних слів, але йому би і до голови не прийшло шукати винного в собі. А те, що в таку мряку, темноту і дощ його на дорозі не видно - йому по фіг! :ireful1::ireful1::ireful1:

20. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001
    Тоб уло не так, в кінці має бути з "промінчика - зоря".
    Має на те повне право. Кожен водій зобов'язаний бачити об'єкти на дорозі як з протитуманками так і без. І якщо їде так, щоби зважати тільки на тих, хто світиться, він він неправий. Є чимало машин без протитуманок а є ще пішоходи, які переважно не світяться взагалі.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)