Відібрали права =(

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем KJaR, 11 січ 2008.

  1. 514rabbit

    514rabbit Active Member

    Авто:
    VW GTi 2010 2.0T + Honda Shadow 750cc '84
    Відповідь: Відібрали права =(

    http://www.facts.kiev.ua/



    В УКРАИНЕ НАЧАЛСЯ РЕЙД ГОСАВТОИНСПЕКЦИИ, ВО ВРЕМЯ КОТОРОГО ЗЛОСТНЫХ НАРУШИТЕЛЕЙ ПРАВИЛ ДОРОЖНОГО ДВИЖЕНИЯ СРАЗУ ЛИШАЮТ ВОДИТЕЛЬСКИХ УДОСТОВЕРЕНИЙ

    Вчера Президент Виктор Ющенко подписал и внес на рассмотрение парламента законопроект, предлагающий значительное увеличение сумм штрафов для нарушителей

    Александр ЛЕЩЕНКО, Ирина ДЕСЯТНИКОВА
    "ФАКТЫ"


    Вчера в редакцию "ФАКТОВ" позвонил один из читателей и рассказал об инциденте, произошедшем в четверг на одной из столичных улиц. Проехав перекресток на желтый свет светофора, он был остановлен сотрудниками ГАИ. "После составления протокола о проезде перекрестка на запрещающий сигнал светофора меня препроводили в суд, где сразу решился вопрос о лишении меня водительского удостоверения, - говорит читатель, назвавший себя Михаилом. - В суде Святошинского района я был такой не один. По решению суда прав лишились еще несколько нарушителей. Некоторые из них были в состоянии алкогольного опьянения".
    О начале объявленной министром внутренних дел Юрием Луценко войны с нарушителями Правил дорожного движения, мы расспросили в столичной Госавтоинспекции. В отделе профилактической работы УГАИ Киева сообщили, что поскольку в последнее время ситуация на дорогах приобрела катастрофический характер, руководством ГАИ было принято решение об усилении патрулей на линии сотрудниками других служб. Перед инспекторами поставлена задача выявлять грубые нарушения Правил дорожного движения (такие, как проезд на красный сигнал светофора или на запрещающий жест регулировщика, выезд на встречную полосу движения, непредоставление преимуществ пешеходам на пешеходном переходе, движение по тротуару, ну и, конечно же, управление транспортным средством в нетрезвом состоянии), за которые законодательством предусмотрено лишение прав на управление транспортным средством. В связи с этим материалы на нарушителя незамедлительно передаются в суды для принятия мер в соответствии с законодательством.
    Решение изымать права по горячим следам было принято из-за несовершенства нашего законодательства, ведь водители, уже лишенные судами права на управление автомобилем, могут управлять транспортным средством, пока добровольно(!) не явятся в подразделение ГАИ и не сдадут удостоверение. Между тем первый заместитель начальника Департамента ГАИ МВД - начальник столичного УГАИ Анатолий Сиренко считает, что водители должны быть сами заинтересованы в скорейшей сдаче водительских удостоверений в подразделения ГАИ по месту регистрации, ведь в таком случае ускоряется срок возвращения этого документа (в соответствии с Кодексом Украины "Об административных правонарушениях" срок лишения права на управление транспортным средством исчисляется со дня сдачи или изъятия водительского удостоверения).
    И все же: есть ли правовые основания для проведения ГАИ таких акций? "ФАКТЫ" обратились с этим вопросом к известному столичному адвокату, специализирующемуся по гражданским делам, Марине Лебедевой.
    - В Украине действует Закон "О дорожном движении", в соответствии со статьей 15 которого сейчас и действуют гаишники, - говорит Марина Лебедева. - В частности, в законе говорится, что водителя лишают права на управление транспортным средством на основании материалов дела об административном нарушении Правил дорожного движения. То есть прав действительно лишает суд, а дело инспектора ГАИ - добросовестно составить протокол. К сожалению, этот закон, действующий с 1993 года, до сих пор практически не исполнялся. Результат мы видим на дорогах...
    Как сообщили "ФАКТАМ" в пресс-службе Департамента ГАИ, упомянутый рейд осуществляется в рамках исполнения Указа Президента Украины "О безотлагательных мероприятиях по обеспечению безопасности дорожного движения". Продлится он до 10 февраля. Для проведения мероприятий организованы 300 мобильных групп. Входящие в их состав бойцы спецподразделения "Беркут" будут, кроме всего прочего, проверять автомобили на предмет незаконной перевозки оружия, взрывчатки и наркотических средств.
    Между тем вчера Президент Украины Виктор Ющенко подписал и внес в Верховную Раду законопроект относительно безопасности дорожного движения. В этом документе предложено, в частности, ужесточить административные взыскания за нарушение Правил дорожного движения, а взимание штрафов вернуть в компетенцию милиции (сейчас штрафы взимаются по решению судов).
     
    • Подобається Подобається x 2
  2. Олег М.

    Олег М. Аксакал

    Авто:
    VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
    Відповідь: Відібрали права =(

    Нині мене вони зупинили блія південого ринку. Близько 09,00год летів з ввімкненим світлом. Проти сонця ледве його помітив, пролетів метрів 70, ДАЇшник вперто до мене топав а я вперто чекав в Скірокко. Мовчки перевірив доки і почухав назад до свого Деуазіка.

    наскільки мені відомо - 3 000грн.
     
  3. mixonoff

    mixonoff Місцевий

    Авто:
    VW Scirocco GTI'82 KAMEI, Skoda Fabia ' 07 1.2
    Клубна карта:
    000422
    Відповідь: Відібрали права =(

    А що значить виїзд на тротуар? Якщо я живу на Дорошенка і виїхав перед своїм будинком на тротуар то в мене заберуть права? Я ж там постійно паркував авто.
     
  4. Immoral

    Immoral Початківець

    Авто:
    Пєшоход
    Відповідь: Відібрали права =(

    Офтоп:
    Будьмо законопослушні, сьодні пів 11 від Занзібару до Макдональса в 3ох точка гаішники стояли, пинили всіх кого не лєнь від копєйок до сімок.
     
  5. D.Lus

    D.Lus Active Member

    Авто:
    Golf 3
    Відповідь: Відібрали права =(

    Про вихд на тротуар - бред. А якщо офіційно-дозволена парковка - на тротуарі, то як туди добратися? З неба впасти?
    У нас під авторинком весь тротуар - то офіційна парковка зі знаками та розміткою....
    Та ще багато де.

    Про пішоходів - то ще довести треба, що ти дійсно створював їм перешкоду. І довести це треба саме тому даїшнику, а не тобі віднєкуватись....
     
  6. zhora

    zhora Початківець

    Авто:
    VW Golf 3 93
    Відповідь: Відібрали права =(

    сьогодні дніпропетровські дайци нагло мене зупинили перед вїздом на сихів з предявою що нема переднього бампера і відповідно номерних знаків, почали крутитися і перевіряти номер кузова , щей погрожували що машинку на експертизу відвезуть, мол кузов то може збігтися а детальки то від іншого авто! відразу забрали права і сказали щоб зявився до суду - та після дуже довгої та не дешевої бесіди права все-таки віддали і побажали щасливої дороги!(щей 2 беркутівці стояли з ними з понтом до мене багажник відкрийте)!питання чи можуть за їзду без передніх номерів,які стояли знизу лобовухи забрати документи?? і що це за така експертиза і на якихї підставах її можуть робити!!!
    і що там за їзду без цивілки ???
     
  7. mixonoff

    mixonoff Місцевий

    Авто:
    VW Scirocco GTI'82 KAMEI, Skoda Fabia ' 07 1.2
    Клубна карта:
    000422
    Відповідь: Відібрали права =(

    А якшо дійсно кузов рідний, а мотор від іншого авто тієї ж моделі і того ж об'єму ? Чи можуть "дайці" звірити якось "рідність" двигуна до кузова? В яких випадках потрібно робити експертизу і оформляти перебладнання? Я думаю багатьох це зацікавить.
     
  8. Олег М.

    Олег М. Аксакал

    Авто:
    VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
    Відповідь: Відібрали права =(

    Так можуть. Колись на Скірокко міняв двигун, далі його продав по довіреності. Той поперся в ДАЇ переоформляти то з нього офіційно здерли здається біля 400грн. за заміну номерних агрегатів (машина стояла на обліку в Харкові). Це означає що в будь-якому випадку коли вперше ставлять на облік авто в базу даних прописують № двигла, а в техпаспорт ні.

    Додано через 4 хвилини
    І це можуть зробити, але для цього в них повинен бути привід (наприклад офіційна заява, що подібну машину викрали), а цей привід завше є майже на будь-яке авто (на Скірокко наврят чи є заява:mrgreen:). Тоді експертиза покаже що детальки не від тої машини що викрали, а ти їм доказуй що не козел.
     
  9. D.Lus

    D.Lus Active Member

    Авто:
    Golf 3
    Відповідь: Відібрали права =(

    2 zhora: Бред якийсь щодо відсутності передніх номерів. Тим паче, що вони є під шклом.
    Ви в таких випадках просіть ще раз назватися тох гайців, їхні доки, переписуйте собі всю інфу та можете зражу з дзвонити у службу вутрішньої безпеки - там люблять такі дзвінки.
    А то,здається мені, випустити вони їх випустили, а що робити - не пояснили.

    По VIN-коду все пробивається. Але треба мати доступ до цієї бази. Я не спорю - гайці можуть пробити, але не стоячи на трасі.
    Коли я ставив Гольфіка на облік 3.5 роки тому - ніхто номер двигуна навіть не дивився, не те що зввіряли його.
    До того ж двигун не є номерним агрегатом в Україні.
     
  10. McAr

    McAr Місцевий

    Авто:
    Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406
    Відповідь: Відібрали права =(

    Питання в тему-а ДАІ можуть стояти на часних авто без мигалок? Вже десь піднімалось це питання,що ніби не мають права але офіційної відповіді я ще не бачив, хто що знає по тому питанню?
     
  11. Solaris

    Solaris Аксакал

    Авто:
    VW Golf Mk2 RF->9A H&R -40-100
    Відповідь: Відібрали права =(

    хотів наступну машину з 2,8 але тепер бачу це не актуально так як штраф за перевищення має бути від 30-50 неоподаткованих мінімумів..
     
  12. zhora

    zhora Початківець

    Авто:
    VW Golf 3 93
    Відповідь: Відібрали права =(

    мені цікаво - коли міняєш якісь кузовні деталі , наприклад крило чи дверку, потрібно ставити відмітку в тех паспорті чи ні???
     
  13. D.Lus

    D.Lus Active Member

    Авто:
    Golf 3
    Відповідь: Відібрали права =(

    Звичайно! Навіть коли лампочку міняеш :)
     
  14. zhora

    zhora Початківець

    Авто:
    VW Golf 3 93
    Відповідь: Відібрали права =(

    ти що жартуєш???!?!??!
    Додано через 4 хвилини
     
  15. D.Lus

    D.Lus Active Member

    Авто:
    Golf 3
    Відповідь: Відібрали права =(

    2 zhora: Звичайно жартую. двигун не є номерним агрегатом в Україні. Коли я ставив на облік свою - номер двигуна ніхто не дивився.

    Свій номер можна подивитися на блоці. Номер, що був з заводу - пробити через він-код. Але не забувай, що двигун міг мінятися й у Німеччині (чи звідки в тебе машинка) - існуючий номер вже буде відрізнятися від того, з яким машина зійшла з конвеєру....
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. BaNdeRa

    BaNdeRa Active Member

    Авто:
    VW Golf III 1.6 1994
    Клубна карта:
    000487
    Відповідь: Відібрали права =(

    Ніякий то не бред, все правильно! Виїзд на тротуар означає те, що деякі любітєлі, які дуууже спішать і не можуть постояти в корку виїжджають на тротуар і валять собі по ньому, інколи з такою швидкість, що пішоходи не встигають в кущі стрибати.


    Можуть!
     
  17. Rostyk

    Rostyk Місцевий

    Авто:
    Passat B5 1,9 TDI
    Клубна карта:
    000030
    Відповідь: Відібрали права =(


    Я не правильно висловився. Йдеться про виїзд на тротуар з метою проїзду по ньому, об'їзду всіх "лохів", які стоять на червоному світлофорі...
     
  18. Borman

    Borman Місцевий

    Авто:
    VDub Golf Mk3 AirRide
    Клубна карта:
    000100
    Відповідь: Відібрали права =(

    А от про пішоходів, це правильно! Я іноді як з сином переходжу дорогу на переході, то сина беру за руку з такого боку, щоб накрайняк удар мені дістався. Шумахєри взагалі абарзєлі! Пішохода можна обїжджати тільки збоку спини.
     
  19. scirocco

    scirocco Аксакал

    Авто:
    VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Відповідь: Відібрали права =(

    Абсолютно так. В Україні дозволено міняти двигун як окрему запчастину, при умові, що не буде змінено об'єму. І це логічно, бо блок двигуна з номером це запчастина, яка зношується і повинна бути замінена після третьої розточки. Тобто це як повітряний фільтр, тільки довше :)

    Олег М. А ти коли двигун міняв? Мабуть тоді ще не діяли такі правила?
     
  20. KJaR

    KJaR Початківець

    Авто:
    VW Golf II 1.6D 1987
    Відповідь: Відібрали права =(

    Воно то так, але ж як часто буває коли лише підїжджаючи до переходу за метр чи два людина яка собі просто стоїть чи говорить на тротуарі ступає один крок на перехід, і тут же, якщо ти різко зі всьої дурі не затормозиш а проїдеш, тебе мєнт на виході штрафане. Я наприклад, відколи почав їздити дуже помінявся в плані пішохода. Тепер при такій ситуації я не вискакую на перехід, бо знаю, шо водій не встигне зреагувати і проїде і я його фактично "підставлю" перед ДАЙцями.
    А найбільший ідіотизм, це коли люди вночі на неосвітлених дорогах переходять їх на пішохідному переході і роблять це в той момент, щоб машина яка їде змушена була збавити швидкість і їх пропустити -- "НАІВНИЄ, АНІ Ж НЄ ПАНІМАЮТ" шо вони машину бачуть лише того шо в неї фари світяться, а от собі фару на голову шоб і їх вночі виділи вони чомусь забувають вчіпити...
     

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)