ДТП. ХТО ЩО ПІДКАЖЕ У МОЇЙ СИТУАЦІЇ?

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем Golf dva, 16 жов 2007.

1. Golf dva

Golf dva Active Member

VW Golf ІІ
    Підкажіть вирішення питання, і скільки воно буде тягнутись на вашу думку, як мені поступити.
    ситуація наступна...
    вчора я о 20,00 год, підїхав на виговського, біля повороту на патона, потрібно було заїхати до батьків, повернув на бічну виговчького , зупинився. вийшов на 3 хв, щоб отримати деякі речі, і через 3 хв. дзвонить жінка каже нам в заднє ліве крило вїхала на задній передачі бмв 7 серії.
    тобто ми стояли на дорозі, дорога вузенька на одну авто, далі був тупік, а ця бмв стояла на тратуарі, і виїзджала з пішохідної зони, на дорогу задом,
    я прийшов, дивлюсь мужик пяний, загнув мені крило, облетіла фарба, в районі колеса, давав 300грн, потім 500, я морозився хотів 1000, бо роботи там десь так і буде, він сів у авто і поїхав з місця, я дочекався даі і все оформив.

2. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Відповідь: ДТП. ХТО ЩО ПІДКАЖЕ У МОЇЙ СИТУАЦІЇ?

Гайони схему ДТП малювали? Ти її підписував? Номера БМВ записав?
    Відшкодування по ДТП визначає суд на підставі плану ДТП, матеріалів та протоколу, отриманих від прац. ДПС, у випадку подання позову потерпілою стороною.
    План ДТП має бути оформлений в присутності його учасників (або того учасника, який залишився на місці ДТП), за зникнення з місця ДТП передбачений штраф як і за скоєння ДТП, за це гайони складають протоколи про адмін. порушення і передають в суд. Твоя задача переконатись в тому, шо це все було дотримано і тебе не роблять винним.
    Якшо ти вимагав більшої суми, а чувак відмовився (і ти не давав йому розписки, шо він тобі нічого не винен), тоді давай справі рух-хай гайони розшукують автомобіль винуватця, проводь експертизу по оцінці нанесених внаслідок ДТП збитків, і подавай позов в суд про стягнення відшкодування на ту частину суми, яку непокрили тих 500 грн. (якшо по-чесному), або на всю суму (тіпа, мені нічого не давали), і моральних збитків.
    Хоча на практиці можуть бути такі нюанси:
    -винним зроблять тебе (поміняється план ДТП)
    -гайони не найдуть то БМВ
    -найдуть (шо малоімовірно), а воно по дорученню, або вже зроблене (слідів ДТП нема)
    -ше якийсь корупційно-чиновницький запльот в нашій сцуко правовій державі
    пи.си. бухих піндосів за рульом треба стріляти по два в тиждень, шоб іншим була наука. Задрали вже уроди...

3. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

а чого ти небрав 500 грн. тиб нормально вклався.
    а тепер я сумніваюся шо взагалі шось получиш!

4. Golf dva

Golf dva Active Member

VW Golf ІІ

Схему якщо чесно я небачив, я все дитально написав на листку , де вказував інфо про себе.
    зараз як мені поступати, брати рахунок на сервісі ,щоб вказали суму роботи покраски, ітд. ???
    як поступати щоб все було швидко???

5. Rostyk

Rostyk Місцевий

Passat B5 1,9 TDI
    Клубна карта:
    000030

Закинь номер БМВ, якщо не секрет, попробую по базі пробити!!! Машина не так часто зустрічається у Львові!

6. Golf dva

Golf dva Active Member

VW Golf ІІ

номер би написав мені не проблема, але я його немаю тут, він дома. (я на роботі)

7. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Ти все зробив правильно. Закон повністю на твоїй стороні. Знайди людей, що бачили це та запитай (попроси), чи зможуть вони виступати свідками на суді, це дуже важливо.

Контролюй перебіг справи. Заїдь нині в даі і поцікався, як справи. Добре би було, якщо ти би знайшов самих інспекторів, зустрівся, під темою того, що ти цікавишся, розказав, що твій вуйко в прокуратурі казав, що такі ДТП нині рідкість, був досить здивований.

До всіх: якщо у когось стається подібна біда - запамятайте 4 речі

1. максимально фотографувати
    2. якщо даун пяний, записувати на диктофон в мобілці, ставити компроментуючі запитання типу "а чому ти пяний за руль сідав?"
    3. максимум свідків. ловіть всіх, хто їде чи йде поруч.
    4. контролюйте даі, не ставте підписів під тим, чого не прочитали.

8. Golf dva

Golf dva Active Member

VW Golf ІІ

ситуація у мене наступна, кому цікаво...
    при ДТП інспектори говорили щоб я час від часу дзвонив у службу розшуку і питав як просувається справа і підганяв їх, ну я і почав дзвонити подзвонив перший раз , взяли трубку але у мене небуло номера другого авто. тому потрібно було передзвонити. дзвонив я вже з номером у понеділок, взяли трубку і сказали що відділ переїхав номера незнають, подзвонив я знову у ДАІ дали знову цей самий номер і сказали що там паралельний ще з кимось, я знову туда дзвоню, і знову кажуть що переїхали,
    Я поспілкувався з інспектором ДАІ знайомим, він мені підказав щоб я зробив технічну експертизу на Городоцікій Галичина авто або на Зеленій ( за шкодою.)
    я метнувся на городоцьку сьогодні там мені порадили не робити без другої сторони бо він непогодиться і прийдеться робити щераз у його присутності. підказали щоб я поїхав на городоцьку на проти трамвайного парку у 7е відділення у відділ ДАІ пробив хто веде справу і запитав як там спави чи знайшли, я звичайно туда, там мені дали інспектори розшуку тел. моб., говорив щоб я дзвонив якщо що, а взагалі сказав щоб я чекав дзвінка, я поцікавився скільки це може тяігнутись , каже 2 міс.
    я звідтам поїхав, прийдеться чекати поки знайдуть , робити експертизу і подавати у суд.

9. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

І що там 2 місяці шукати? В мене була подібна ситуація, добрі люди заклали за двірник папірчик з номером. Я через дві години був вдома в поца, який вдарив мою машину і втік. Розуміючи, що я знаю, де він живе, і знаю, хто він, розрахувався відразу.

Страховка на момент ДТП в тебе була?

10. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)
    VW Transpotrer T6 2.0 15

ти мусиш скласти поляку тим добрим людям, добре що такі взагалі ще є.

11. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Ті люди не назвалися. Настільки були добрі :)

12. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Давив би на ГАЇ тим, що будеш писати у прокупатуру СКАРГУ на те, що всі відомості є, а вони не чешуться. Пішов до начальника і поговорив би з ним. давби пляшку коньяку начальнику, щоп прискорив процесс. То в його іпостасі. ;-)

13. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406

Дай опис того БМВ,сьогодні біля ЛАЗа в 12 00 бачив сіру 7 з розбитим бампером.

14. Golf dva

Golf dva Active Member

VW Golf ІІ

здоров...
    бмв 7-а номера 004-09 тс
    це старша модель, тобто там передні фари ще не спарені під одне скло, і зад йде під скос донизу, в нього розвалений фонарь задній лівий по ходу авто.
    авто чорне або темносинє.
    та я вже знаю про нього деяку інфо, він має ларьок якраз біля місця дтп. піду у суботу продавця питати, пробивати фамілію та адрес. щоб надати інфо даі, а якщо даі небуде шуршати то прийдеться вже піднімати питання у інших держ. органах.
    бо пройшло 3 тижні мені вже надоїдло чекати.

15. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Якраз там дадуть тобі правильний адрес :)

Я тобі в приват кинув тел людини, що пробє прізвище та адресу власника за номером. На мене не посилайся, там це не прийнято. Коли добудеш адресу, її не подавай, а йди до нотаріуса, щоб взнати на кого були оформлені доручення. Останнє оформлене доручення виведе тебе прямо на водія. Успіхів.

16. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

Так розкажи ж як ти найшов того хто тебе стукнув!?

17. Golf dva

Golf dva Active Member

VW Golf ІІ

видзвонював в розшук даі що на городоцькій , що напроти трамвайного парку, разок туда зайшов, мені мужик дав моб номер свій, (зря він це зробив) я йому дзвонив раз в 3 дні, хотів частіше але думаю ще щоб не послав :)
    недавно знову подзвонив, він мені каже що знайшли і мають усі координати, я заїхав взяв його моб. от і маю зустріч на суботу.

Додано через 5 хвилин
    і ще одне питання , хто підкаже як краще поступити , брати з нього хоч 600 грн , чи якщо він буде знову говорити що 300 більше ні, то робити експертизу і до суду подавати?????
    як раще , хто вже з таким стикався????
    кажуть що за експертизу він може і незаплатити , а це все таки 350 грн
    порадьте щось.

18. Rostyk

Rostyk Місцевий

Passat B5 1,9 TDI
    Клубна карта:
    000030

Ти не забувай, що він був нетверезий на час аварії і поїхав з місця пригоди, чим завдав тобі моральних втрат...без суду тобі буде важко йому це пояснити...але якщо ти хочеш щоб тобі повернули матеріальні збитки то дивись на місці, якщо він погоджується на твою реальну суму, тоді не варто з судами починати...

19. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Якщо суд визнає його винним, то зобов'яже також заплатити за експертизу, тобто повернути гроші

20. Golf dva

Golf dva Active Member

VW Golf ІІ

отримав я гроші, забрав 120 $, написав йому розписку,
    тягнулось це все у мене місяць, чесно кажучи з цього досвіду, скажу вам, при дтп, (дай Бог щоб їх у вас небуло), беріть гроші , бо я ще попав на нормального тіпа, а якщо б він зажерся то рішалось би це дуже довго.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)