00533 регулирование холостого хода

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Pol, 1 бер 2009.

1. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)
    VW Transpotrer T6 2.0 15
    мотор AKV 1.4 блок управління (контролер) Motronic MP9.0 код програми 0261204844
    стався текий глюк.
    значить появилась проблема яку покищо неможу рішити.
    машина заглохла іскра є бензин є, а не заводиться.
    стартером крутив десь хвилин 15 непомогло. запхав на стоянку зранку прийшов завів з півоборота сів і поїхав.
    через місяць знов заглох правда вже в дорозі і пхати на стоянку нема змісту. покрутив стартером непомогло незавелась. я почекав годину часу ,попробував завести , завелась холостий нормально тримає але якщо спробувати рушити то зразу глохне.
    завів знову, пробую легенько тиснути на педаль газу обороти ростуть, а якщо чуть скоріше натиснути зразу глохне.
    шо то таке?
    підключаю компютор помилка ""00533-Регулирование холостого хода
    09-00 - выход из предела адаптации (больше верхнего предела)""
    от тут то мене і заклинило. як то поремонтувати і куда лізти?
    адже холостий якраз в нормі.
    якби то був не інжектор то я б подумав на випередження запалення.
    хто шо підкаже?

2. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Не знаю, як конкретно в твоїй системі реалізовано керування ХХ (шток і клапан на ДЗ чи окремий моторчик ХХ), але рити треба в районі: ДЗ, потенціометр ДЗ швидше за все, або доріжки потерлись, або виставити його треба правильно. Також подивись за неврахованими підсосами і тиском, шо видає БН, шоб не завалювасвся при нагрузці різкій.

"машина заглохла іскра є бензин є, а не заводиться.
    стартером крутив десь хвилин 15 непомогло." - ТУТ 2 варіанти, або забагато бєнзи - заливає свічки, або недостатньо для роботи мотора. Треба знати шо саме, коли черговий раз не заведеться - викрути свічки і глянь.

3. Pol

Pol Super Moderator

VW Transpotrer T6 2.0 15
    неправильно.
    сьогодні провів весь день з коханою полкою, і от таке зробив.
    промив дросельну заслонку, провів адаптацію, провірив опори ДЗ поградусно все гуд.
    виставив запалення згідно мануала, все гуд.
    думав шо поможе.
    а фіг вам.
    після вїзду в велику калябуху все повторилось і тут то мене осінило.
    кароче я не особливий писар.
    проблема знайдена. мікротріщина в катушці запалення.
    на холостих працює добре, плавно газу даєш працює, а як різко натиснути то по корпусі аж видно як іскра пробігає.
    кароче мозги нерозраховані на такий прикол і тому стараються недостачу іскри і падіння оборотів якось обмежити відкриванням і закриванням ДЗ. от така то фігня бувае.

4. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    А скажи но чи в тебе при цьому годинник не збивався?
    Дякую

5. Pol

Pol Super Moderator

VW Transpotrer T6 2.0 15
    так годинник збивався, але я щось на то уваги не звертав, напевно то не від того, а від надмірного розряду акума. адже довго стартером покручував.

• Подобається Подобається x 1
  6. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406
    Вітаю з вирішенням проблеми, цікава ситуація. Порадь де купити шнури для діагностики і адаптації ДЗ, писав тобі в приват, відповіді не отримав.

7. Pol

Pol Super Moderator

VW Transpotrer T6 2.0 15
    паяв сам.
    а можна на радіобазарі купити 400грн.

8. petro_fm

petro_fm Active Member

Audi B4 2.0 ABT mono +Газ
    В цього чоловіка (аська 219464784 ) місяці зо два назад питав - то 160грн просив,за ЮСБ шнурок.

9. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    В моїй полці теж такі симптоми бували (при чому тільки в вологу погоду) тому за годинник і спитався. Дякую за те що відписав суть і вирішення проблемми. Буду й собі шукать іскру. Доречі скільки котушка вартує?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)