АБС

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем jora, 20 чер 2006.

1. jora

jora Active Member

VW Polo variant 1.6 inj, 1998
    Відповідь: ЯК зробити задні дискові тормоза?

Перший валянок!
    Більшість водіїв на наших дорогах не є професійними гонщиками, їх на то ніхто не вчив. І у випадку якоїсь екстреної ситуації на дорозі водій, тисне на педаль гальма аж очі вилазять, він не думає про то, як зловити ту "межу юзу". Результат - пів кіля гуми на асфальті і хмара чорного диму, а машина сунеться по дотичній до траєкторії свого руху незалежно від того, куда повернуте кермо.
    Я вважаю, що для середньостатистичного водія і новачків краще АБС, В цьому випадку автомобіль при екстренному гальмуванні принаймні залишається керованим.

2. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Ок, ок... напишу так: ... для блондинок, середньостатистичного водія і новачків :)

3. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

Гарно написано як зажди, але трішки погоджуся з "Jora" на рах АБС і не погоджуся з Орестом. АБС портрібне (відразу питання ти пробував керувати своїм тормозом в екстримальних умовах на швидкості 170 км/год?), я чітко відчував в попередній машині (Джетті) тормоз (АБС там не було) аж сам диву дивувався, тиснув стільки, щоб спинити машину ефективно, але еоли якись к у р в а валянок перебігав дорогу то внатурі йшов тормоз до бляхи :evil: Бувають випадки, щоб керувати машиною потрібний АБС для блондинок, бо і клёвим пацанам іноді також буває "мало оперативки" щоб відреагувати.

4. D.Lus

D.Lus Active Member

Golf 3

По поводу ABS - да, изначально вещь хорошая, если бы не несколько но.
    1. Я убежден, что чем меньше в машине электроники, тем она надежнее (ABS на G2/G3/B3/Corrado уже не раз подводило и машинки чуть не попадали в довольно серьезные аварии)
    2. На скользком покрытии ABS только увеличивает тормозной путь. при движении по снего, при торможении юзом тормозной путь в итоге окажется меньше, чем при срабатвыающей ABS (тормозит еще и сгребаемый перед колесами снег).

На сухой чистой дороге пр плавном нажатии на тормоза (то есть не одним ударом тормоз в пол, а максимальное вжатие педали хотябы в течении секнды) мне пустить свою юзом так и не удалось (Michelin Pilot Exalto 195/50x15, давление 2.4, тормоза 256x20 диски Brembo, колодки RoadHouse спереди и барабаны Brembo колодки Ferodo Premier сзади, тормозуха (блин, так и не поменаная уже полтора года) - смесь Ferodo и LiquiMoly Dot4).....

5. jora

jora Active Member

VW Polo variant 1.6 inj, 1998

Слизьке покриття буває нерівномірним. Не знаю, як в Києві, а у Львові і на околицях часто буває, шо одне кулко їде по асфальту, а інше по вкатаному снігу. В тому випадку, якшо ти пустиш машину в юз, тебе обовязково закрутить, а АБС не допустить до того. а вкатаний сніг ти особливо кулками не здереш, хіба шипованими, і то небагато.

6. D.Lus

D.Lus Active Member

Golf 3

Да смешанное покрытие зимой - довольно нормальная вещь.
    Н я все-равно не очень то люблю все эти навороты.....
    Без них мне, как-то, спокойнее.

Точно также я не люблю электронные педали газа и т.д. Чистая механика - меньше чему ломаться, ничего не глюканет и проще в обслуживании.

А с точки зрения сугубо-потребительских качеств - для девушек и спокойных водителей. для которй авто - просто место доставить себя из точки А в точку Б, конечно, с ABS спокойнее и машину так чувстовать не нужно.......

Что-то мы все отвлеклись о ттемы имхо :)

7. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

Частково погоджуюся з останіми коментами а частково ні.
    В мене АБС є але курде не робоче (тимчасово), але сіравно його полагоджу.
    Мені з тим важче, в мене жінка рідко їздить на авто (звідси воно в моїй машині потрібне).
    Веду ще раз до АБС коли ти струшуєш попіл з цигарки або відводиш очі від якоїсь гарної кралі а перед тобою ЧОМУСЬ вже стоїть маршрутка!!! то як правило Х Є Р А Ч И Ш тормоз в підлогу, а коли бачиш що полюбому не встигаєш то їх відпускаєш і вирулюєш до упора (якщо є куди), а коли був би АБС то я думаю все ж таки валив тормоз до упора і вирулював би на тормозах, якось не вдається зметикувати в екстрімі тормоз відпустити на оптимальне полощеження, щоб не заблокувати колеса і вирулити на тормозах.
    Фу як складно я написав (ну як зміг)
    Краще було б відкрити нову тему про АБС, а то авто теми образиться. :mrgreen:

8. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Я не писав, що АБС не потрібне, а щодо гальмування - то бували випадки екстренного, коли швидкість перевищувала 200 кмг. Я навіть не уявляю, як би вела себе АБС в даному випадку, бо суть цієї системи це частковий пульсуючий юз (нехай дуже короткочасний), відповідно загроза виникнення заносу, який на тій швидкості загрожує сам знаєш чим.

Теж непогано написано, але думаю, що АБС оперативки не додає і її не замінює. Це просто моя думка.

Jora, я, звичайно, перепрошую, але здається, ти плутаєш АБС з системою антизаносу. Може я помиляюся, але при установці АБС (антиблокувальна система) твій занос нічим не покращиться.

9. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21
    Відповідь: АБС

Давайте проголосуємо, хто за АБС, а хто проти :!:

10. Geremy

Geremy Active Member

Golf Plus 1.6 - більше в дружини, Skoda Octavia 1.9 TDI (2005 р.в.) - службовий....

Не знаю в кого які стереотипи про АБС, але скажу таке - ми "українці" (але мабуть таки галичани ;)) без образ )) мабуть відстоків на 200 мудріші за всяких там француватих німецьких інженерів і статистів )))

АБС не працює постійно - машина собі просто і звичайно гальмує, а коли зривається у занос - тоді АБС спрацьовує! - тобто не дає машині зірватись у юз!
    Вже неодноразово доведено, що гальмування на максимальному рівні до зриву в занос є найбільш ефективним - при цьому АБС робить щось схоже на це + залежно від поверхні - чи того колеса яке пішло у юз - на тому колесі і спрацьовує!
    Вважаю ту штуку корисною однозначно, але звичайно зимою до неї треба троха звинутися (буває доводиться дюжж сильно на гальма тиснути, шоп було ефективно).

11. Kinder

Kinder Аксакал

VW B6 Passat 2.0 2006
    Клубна карта:
    21

Як я вже й казав, а Орест не погодився, бувають випадки (екстренні або дуже не сподівані) в мене таке було, ну навчили мене та й інстинкт спрацьовує втискати дві педалі до кінця (зараз тисну одну бо коробка автомат), але коли треба вирулити на тормозі то чомусь я відпускаю педаль тормозу вирулюю і доторможую, замість того щоб тормозити в поворот входячи, а з АБС я б не думав , ввалив в тормоз і викручував би рульом, не відпрацьована в людей техніка тормозіння в поворот, а ще гірше (не опитні) тиснуть тормоз поки не в*їдуть комусь в "дупу" замість того щоб вирулити, думаю АБС їм був би ефективніший.
    Я за АБС, який би він поганий не був.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)