Чергове життєве питання. Польща незабаром планує перевести все своє телебачення у цифровий формат. Чи хтось підкаже, яку антену краще поставити для сучасного телевізора, щоби і українські канали (якщо на той час ще будуть такі), і польські ловити.
Тобі де? В Польщі чи тут? На наше цифрове потрібен тюнер. Думаю що в Польщі також буде потрібен тюнер.
Мені тут, в Україні потрібна антена. У Польщі для цифрового тюнер не потрібен (для телевізорів нового покоління).
антена що для цифрового що для аналогового тв - одні і тіж самі. якщо на ній пише що вона спец.для цифри - це брехня і маркетинговий хід
Я коли купляв свій телевізор то продавець розказував що там "модний" цифровий тюнер стоїть, що коли появиться цифрове ТВ буде ловити як книжка пише. Появилося і .... лисого, треба ще якийсь тюнер. Правда хоть в тому магазині не купляв а просто придивлявся до моделі а брав в інтернетмагазині. В мене тарілка стоїть там ловить все, головне час від часу поновляти прошивку. А тобі потрібна якась зовнішня з потужним підсилювачем щоб зловити Польщу. Під`їдь на радіо базар і спитай, в тих що продають антени і вони все тобі розкажуть. Доречі він завтра працює.
Дуже дякую за інфу, але в магазині справді казали, що тюнер не потрібен. Тут також мені всі радять тарілку, але... Коли починаю розпитувати, то підтверджують, що тарілка не ловить першого і другого польських каналів громадського телебачення (а я потребую саме їх) і не ловить українських телеканалів, тільки російські (а їх є кому дивитися і без мене))). Була на радіобазарі - щось ніякої переконливої інфи не отримала. У мене по прямій до ретранслятора на території Польщі - менше 50 км, тому не знаю, чи потрібен якийсь надпотужний підсилювач... Rules, у Польщі навпаки по телевізору кажуть, щоби люди не купувалися на маркетинговий хід, що до КОЖНОГО телевізора потрібен тюнер. Кажуть, він потрібен тільки до старших апаратів. Але я сі на тім не знаю, тому й питаю.
На рахунок польських не вкурсі бо їх не дивлюсь, а от на рахунок українських можу поспорити що показує всі крім першого національного ( хоча можливо і його показує просто добре не шукав). За російські також нічого не скажу бо їх також не дивлюсь. Підсилювач мені здається полюбому треба буде як не на польщу то на наші.
повна брехня,всі українські є на тарілку,і навіть ще більше,є багато польських на тарілку!тарілка н атеперішній час найоптимальніший варіант.кращого не придумаєш.бо за все решта(кабельне і т. д. і т. п.) потрібно кожного місяця платити абонплату,і то немалу!!!а той тюнер я ю зараз не радив купляти(був в середу на радіобазарі питав коштує 550 грн),треба бути на цілу голову "тю-тю" ))) щоб зараз його купувати.там зараз на нього ловить 20 чи 22 канали,обіцяють 32.але як подивитись той список цифрового тб то він нічим не відрізняється від теперішнього аналового тб(15 каналів) і ще + купа гівн.. всякого!!Але до 2015 Україна повинна повністю перейти на цифрове,ці тюнери потім будуть дешеві як борщ),а зараз їх не варто купувати.ставте все таки тарілку і непартесь.це не реклама.це дружня порада!))
А до того часу - дивись акваріум ))) (жартую). Є докази - тарілка в мого брата, який живе через дорогу - не показує 1 антинаціональний і два перших польських. Думаю, так і зроблю, але... все ще гризуть мене сумніви...
У європі стандартом цифрофого телебачення прийнято DVB/T, доречі сучасні телевізори його підтримують, і докупляти окремий тюнер тре лише для старих. У нас же ж не можуть щось ввести в дію нескосивши при цьому бабла... Тому прийняли стандарт DVB/T2, який є настільки новішим, що телевізори ультрасучасні, які його підтримують можна перелічмти на пальцях. Тому більшості прийдеться купувати недешевий тюнер. Антени спеціальної непотрібно, тобто якщо є вже антена, то іншої, кращої, неварто шукати.
bass, друже, Ти, як завжди, поясниш так, що навіть я зрозумію ))) На душі стало легше, але... Непонятка з останнім реченням. Бо у мене зараз стоїть звичайна антена, а новий непоганий телевізор показує акваріум (ну дуже вже штормить))).
Якщо штормить, тоді варто зминити антену. Для цього достатньо купити на базарі чи у магазині, увага, "логоперіодичну алюмінієву антену ДМХ", уф... Якщо запитають "звідки такі вумні", на мене пальцем не показувати:D Ціна їй в базарний день 120-150грн, може і дешевше, якщо зможете розтолкувати ту фразу продавцю, з розумною міною.:D
То так і є у всьому світі, але у нас, як завжди, хтось з депутатів чи можновладців спеціально прийняв рішення на користь такого тюнера, якого немає в сучасних тв, заради того щоб "збити" з народу зайвих 600-700 грн. за ті тюнери які вони закуплять в китаї по 10 у.о., при тому, як вони кажуть, підібрати його неможливо. Єдине що доброго вони зробили, то це те, що для пенсіонерів, якщо написати заяву в жек чи райсобес - видають безкоштовно за деякий час...
В тому і діло що вони для пенсіонерів за даром а з пенсійного гроші на свою фірму яка продає ті тюнера. Система ніпель. І я не здивуюсь що та фірма синка презіка нешого.
Тримав це чудо в руках, ееее, 10 уо це шото забагато для нього... Проблема не в стандариґті а в тому що сигнал кодований і лише тюнера від депутатів його розкодовують. Новіші цифрові ТВ апарати мають розєм для встановлення плати декодування яка по ціні така ж. Так мені пояснював тесть радіоінженер (я сам теж радіо енжінер але ТВ мав десь і не цікавлюся ним). Купляється назавжди, не потрібно розкодовувати. Тюнера є і дорожчі і дешевші з різними виходами та прибамбасами. Для себе вирішив що "ТВ" канал шириною в 80Бб/сек усе заміняє і куплю декодер якшо він буде коштувати десь 100грн. Тобто почекаю на піратські. Щодо антени то bass абсолютно правий, "логоперіодичну алюмінієву антену ДМХ" найкращий варіант на поляків, обовязково повинна бути решітка ззаді (екран) інакше буде двоїтися-троїтися. Це прийом відбитих хвиль. На наші канали треба комбінувати ДМХ (дециметрові хвилі) + МХ (метрові хвилі) антени або універсальні брати. На МХ в нас пару нац каналів іде, решта на ДМХ. Найкращий варіант взяти карту місцевості і з нею завалити до продавців які спец по антенах, вони б мали по відстані сказати який підсилювач в антену ставити. В антенах є підсилювач сигналу. Якщо поставити запотужний буде ше гірше ніж заслабий. Якщо є можливість то тарілка спасе від мороки і вона не потребує щогли, кріплення на тому ж базарі. А 4 головки забезпечать стільки каналів що за вечір встигнеш лише їх переклацати.
занимаюсь всем этим барахлом. 1. 99% украинских каналов идет со спутника( 1 национальный тоже)- ПОКА доступны 2. DVB T2- тут совсем непросто: у нас он кодирован , причем стоит не чип , а на программном уровне. на рынке представлено 2 модели тюнеров- trimax и strong- модулей нет , поэтому о просмотре даже на новых телевизорах пока можна забыть. 3. 1 и 2 польские- ставить тарелку и покупать пакет TVN- стоит не дорого на три месяца . 4 кому есть время читать - http://www.sat-digest.com/forum/viewtopic.php?t=36195&postdays=0&postorder=asc&start=0 там 100 страниц:D
8-( І треба було мені тої мороки?.. Поки що нікому не відповідаю, нічого не вирішую - мушу то фсьо ще раз перечитати і спробувати налаштувати свій приймач на ваші хвилі...
В нас система цифрового ще добре не налагоджена. Пробував дивитися, тюнер стронг, якість дійсно цифрова, але дуже сильно скаче сигнал, то пропадає, то появляється, тому і кажуть, що до 2015 мають перейти.