Аптечка 2.0 або хто як підготовлений до гіршого...

Тема у розділі 'Інше', створена користувачем Sebastian del Maar, 28 жов 2013.

1. Sebastian del Maar

Sebastian del Maar Аксакал

Golf 4 Highländer
    Grüß Gott!..

Кожного дня, кожний із нас дивиться аварії із відеореєстраторів інших учасників дор.руху, де показують дибілів на дорогах із-за яких в екстрену ситуацію попадають цілком нормальні люди.

Оскільки відношу себе до більш-менш адекватних людей, рішив після купівлі авто частково підготувати себе до можливої ситуації, аби якщо щось - змогти врятувати своє життя, життя дорогих мені людей які зі мною часто їздять, або ж інших дятлів дороги.

Для цього хочу укомплектувати свій авто наступними дрібницями. Було б доволі цікаво, почути адекавтні(!) пропозиції інших учасників форума.

Дибілів прошу не турбувати, якщо щось - вас вже і так не врятуєш..

Отже, укомплектування розділяю на 2 частини:

I. Технічні засоби (аля Tech-Kit)
    1. Рятувальний ніж (з порізкою ремнів безпеки і бильником вікон) - 1шт.
    2. Ліхтарик Maglite - 1шт.
    3. Signal Flare - 2шт.
    4. Безпечний жилет - 4шт.
    5. Пляшка води - 1,5 л.
    6. Duct tape - 1шт.
    7. Швайцер-мессер - 1шт.
    8. Відеореєстратор з виносною камерою
    9.
    II. Медичні засоби (аля IFAK)
    1. Стандартний обов"язковий медік-кіт
    2. Quikclot 25 - 2шт., 50 - 2 шт.
    3. Antiseptic - 1 шт.
    4. Рукавички - 2 пари
    5. Жгут медичний - 1 шт.
    6.

Як кажуть знав б де впадеш - сіно б підстелив, але якщо сіно з собою... ?
    В кого яка мисля, що добавити ?

2. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Справді дЕбілів на дорогах не бракує. Але чому одразу готуватися до найгіршого? Може почати з простішого? Наприклад з домкрата, запаски, троса, прикурювальних дротів, комплекту інструментів, трикутника аварійки, вогнегасника і тієї ж аптечки - чим не екстреННа ситуація? Прості речі трапляються частіше;)
    Але якщо вже взявся, то дуже добре. Я б добавив до твого списку пляшку коньяку - добре нерви заспокоює:lol: Жарт.:drinks:
    Склад аптечки, імхо, тре питатися у лікарів травмвтологів а не тут, ну і не переборщити з тим складом, щоб часом не загребли за відверто заборонені ліки ;) - потім будеш доказувати, що "не верблюд" а лише готувався до гіршого.:english_en:

3. Sebastian del Maar

Golf 4 Highländer
    Домкрат енд компані -це само ж собою, як і стандартний набір аптечки. Ти не зрозумів суті, це аля додаткові речі аля такий собі додатковий survival kit. Відносно ліків - то морфій з собою не повезеш, бо його не купиш, а решту речей, якщо в разі потреби вони могли б врятувати, то серти я хотів на заборони. Як то кажуть береженого хто береже?
    Те що шанс, що з тобою це не трапиться - малий, але він всерівно є, треба дивитись правді ввічі

4. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    ніж в аптечці це корисно, а ще я вожу з собою в аптечці зубну щітку, пасту, якісь пакетики від ізжоги, вугілля і, саме головне, "лєнта щастя" (туалетний папір).

власне у мене аптечка, окрім стандарту, укомплектована тим, що мені корисно.

5. Sebastian del Maar

Golf 4 Highländer
    це вже засоби гігієни, навряд чи коли щось станеться ти будеш зуби чистити.. )

6. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    ахах, я з тих людей котрі автівкою їдуть кудись і лишаються там ночувати. а зранку нема нічого кращого як власна зубна щітка :)

якось їздив на кар'єр з ночівлею - п'янка, в одногрупника день народження. Зранку додому - всі пошматовані і запухші, а я з вмитим писком і чищеними зубами ;)

скільки раз в дорозі мучила ізжога - скільки раз аптечка виручала.

ну а про вугілля і лєнту щастя розказувати не буду, всі і так знають, як вони спасають життя

7. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Grüßi, Sebastian del Maar!

По-перше, цю тему на форумі ми вже обсмоктали зі всіх боків. Не варто створювати однакові теми, бо потім можна самому заблукати в них, як Чортопхай у днях народження Vexler-а.
    По-друге, повністю погоджуюся з bass-ом щодо того, що в аптечці треба мати тільки і виключно ті ліки, за вживання яких Ти сам можеш взяти відповідальність. У мене була ситуація, коли в електричці кубіта втратила свідомість. Одна старша жінка відразу запхала їй до писка валідол. А друга молодша так само залізла їй до писка своїм "чистим" пальцьом і вишкробала звідти той валідол, бо, як потім виявилося, жінка була вагітна... Так що ніколи не знаєш...
    По-третє, погоджуюся з КІТ-ом щодо паперу до дупи (сорки!).
    Єдине, що могла би додати... Ну, може пачечку тих-во-во... з собою захопити. Ну, ви розумієте, про що я... Ну тих, що паковані по 3, по 6 або по 12 )))
    Тема вживання (і подавання комусь) ліків настільки непроста і небезпечна, що не варто тут давати будь-які поради...

8. orl8

orl8 Початківець

VW Golf 2
    В кожному жарті є доля істини. Цей засіб досить популярний у далекобійників.

9. NiKOlajko

NiKOlajko Active Member

VW Caddy 1.9SDI
    Я до цього списку обов'язково включаю, туристичну лопатку (складну), вона може рубати, може копати, і ще багато до чого можна пристосувати. На зиму завжди до стандартного набору додаю ланцюги, сам ще не користувався, але вже минулої зими давав на трасі Кременець-Тернопіль, щоб чоловік виїхав.

10. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    NiKOlajko, переіменуємо тему в "багажник 2.0" ?

11. Sebastian del Maar

Golf 4 Highländer
    Підтримую, на зиму корисні речі. Що ще варто було б?
    Тема таки справді має характер піонерського набору ;)
    але це справді корисні речі.

12. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    запаска, домкрат, насос, бензиновий шланг з голкою, ремінь генератора/грм, шарові, комутатор, реле заряду, лампочка Н4, набір ключів, свічний ключ, напильник, хомути всіх діаметрів, латунна труба (співрозмірна з патрубком системи охолодження), сокира, каністра з водою, свічки (система запалення), дроти і клемники, паяльник, флюс, припой.

це все переважно катається зі мною в багажнику.

13. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    ше в бардачку пів машини по запчастинах ну і аптечка.

особисто від себе додам - одне з важливих, що треба мати з собою це контролька (лампочка і два дроти) і ОБОВ'ЯЗКОВО з собою : лампочка Н4 (ну або та, котра використовується у вашій оптиці) і декілька лампочок габаритів/поворотів (задня оптика).

я особисто ненавиджу рагулів, в котрих не працює / працює неадекватно задня оптика

14. Sebastian del Maar

Golf 4 Highländer
    Ура, сьогодні таки пробив військовий бокс з-під патронів, тепер хочу похвалитись своїм сюрвайвовським кітом. І так:
    Що є:
    1. Шнурок рятувальний 7мм.
    2. Шкарпетки
    3. Рації
    4. Лопатка
    5. Ножик
    6. Ліхтарик міні
    7. Дощовики панчо
    8. Світлові палички 10х150
    9. Світлова палка червона, 8год., 25х350
    10. Супер клей
    11. Батарейки АА і ААА
    12. Рукавиці робочі
    13. Панцер-скотч
    14. Рулетка
    15. Нагрудний шнурок
    16. Ліхтарик великий
    17. Рукавички ремонтно-автомобільні
    18. Ручка
    19. Блокнот
    20. Пожежне одіяло
    21. Снікерси
    22. Вода
    23. Палатка (окремо,випадково по знижці придбав, тепер возиться зі мною в багажн.)
    24. Мішки для сміття
    25. Салфетки
    26. Скотч широкий
    27. Муфта, сантехнічна )))
    28.
    ..................................
    Що в процесі придбання:
    1. Рятувальні тампони Quikclot 50g.
    2. Свисток
    3. Вимірювач тиску Sanitas
    4. Вимірювач цукру
    5. Водяні сірники
    6. Стяжки великі
    7. Рятувальний ніж
    8. Компас
    9. Набір "Голка-нитка"
    10. Набір "Ложка-вилка"
    11. Викрутка універсальна
    12. Ножниці
    13. Антисептик спрей
    14. Карабін
    15. Мідний дріт.
    16. Карти ігральні
    17. Firestarter
    18.

P.S.: військовий металічний бокс на 32 картріджі 40мм. патронів ідеально підходить для всього вищеописаного, є вологонепроникним і займає супер мало місця.
    В кого які ідеї що добавити ?

ДОЛОЙ ПОХОДИ?

Останнє редагування: 27 лис 2013
  15. baksius

baksius Місцевий

Vw Golf4 2001 1.6AVU МКП;
    Ніхрена собі.:shok: Ти шо куриш? Ото тебе накрило.:crazy:
    В тайгу зібрався?
    Мило ще забув:D

16. Sebastian del Maar

Golf 4 Highländer
    Курю? Накрило ?? ну-ну... а згадай-но лиш заметіль минулої зими в зах. укр., коли люди на трасах посеред полів в машинах добами сиділи...
    хер хтось був готовий і ще один хер хтось комусь чимось допомогав по великому рахунку... ось так от...

Доречі, на днях відеореєстратор прийде...

17. lion13

lion13 Місцевий

Octavia A5 2008 2.0 FSI
    Golf 3 1.8 ABS '93 (була, 2012-2018)
    Ну якщо до зими готуєшся, то не забуть ланци на колеса, ось це дійсно корисна річ.

18. diesel757

diesel757 Аксакал

VW Golf2 1,6D jp, 5-стМКПП (4S), 1985р.
    VW Passat B5+ (FL) 1.9tdi AWX, 5-стМКПП, 2001р.
    Клубна карта:
    000091
    навіщо? просвіти будь-ласка!

19. lion13

lion13 Місцевий

Octavia A5 2008 2.0 FSI
    Golf 3 1.8 ABS '93 (була, 2012-2018)
    Так це ж легендарна сантехнічна муфта для Nox'сенсора обіцяна вже половині клубу :)

20. Sebastian del Maar

Golf 4 Highländer
    Ланцюги - так як і старт-хільфе-кабель і NOх-Сенсор туди не влізе, тому возиться окремо від того ящика ) Зате муфта влізла )

Ну от, приїду - віддам кому треба )

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)