Їхала нині через ніч автобусом до Мюнхена через цілу Польщу і зрозуміла, яке авто я хочу! У Познані їхав Мерседес Вітя з сонячними батареями на даху! Невеликі, делікатні! Я таке хочу!
Сервер з"їв мою відповідь. Пишу знову. Мене просто вразило і було повним шоком зустріти просто так на вулиці авто на сонячних батареях, тому захотіла цим поділитися з одноклюбниками. Звернула увагу на те, що то був "вітя", щоби сказати, що і на вузьких трапецієподібних дахах можна встановити сонячні батареї. А що вже можна наваяти на наших широких дахах VW!
я тебе розчарую, але той віто то не електромобіль. сонячні батареї там всього навсього для живлення електроспоживачів на стоянці і підзарядки акамулятора. таке було навіть на Ауді початку 2000-х
Так, сонячні батареї, що поміщаються на дах машини можуть живити хіба ліхтарик, зарядку до мобілки і ще щось дрібненьке. На жаль.
В пассатах вони встановлювалися на люках і в жару включали моторчик пічки щоб провітрювати авто і хазяїн не сідав в душегубку.
НЕВЖЕ? Зовсім не розчарували мене ваші дописи, а навпаки, змусили задуматися і пошукати інфи в джерелах. По-перше, не вірю, щоби від такоооого розміру батарей (вони займали цілу ширину "віті" і дві третини довжини його даху) вистачало живлення всього-на-всього для ліхтарика. Хлопці, це навіть не смішно! Який ідіот став би ставити такууууу батарею собі на дах для того, щоби лише нагріти собі сідушку? По-друге, не вірю, що електрика, зібрана тими батареями, не використовується в моторі. Не кажу, що він - повний електромобіль, але, думаю, що працює у змішаному режимі, по типу пріуса.
Швидше за все цей Vito був типу VW Westfalia, по суті - трейлер. В цьому випадку енергії сонячних батарей достатньо для живлення всієї бортової мережі, а це не мало: кухня, туалет, відео і т.п. Авто такого плану дуже попклярні в Скандинавії...там лишнє джерело альтернативної енергії сприймають "на ура".
при такій "величезній" площі сонячних батарей там при самих супер-оптимістичних прогнозах буде на виході 500Вт в саму супер-сонячну погоду, або в переводі на к.с. - аж 0.7к.с.. в реальності трохи менше
Думаю якраз для мафона мало би хватити, щоб на природі послухати і на наступний день не думати як завести машину (в кого прикурити чи хто би смикнув шнурком).
Так якщо точніше то на Audi A6 1997-2001 приблизно років (в народі її ще гарбуз називають) і Audi A8 теж цих років, там сонячна батарея була розміщена на криші люка.
навіть якшо трохи менше, то пів коня - це достатня потужність щоб помаленьку котити авто по рівній дорозі
Martini, а у тебе навіть так би непогано виглядали сонячні батареї на даху - плівки ніякої чорної не тре, ще й би користь була якась
народ чесно скажу таке питання відносне,але бачив Т6 який мав два електродвигуни на задніх колесах + два гелієвих акомулятори і від чогось там сисмему рекоперації гальмівного зусилля + батареї на даху суть така ,що дані акомулятори встановлюють в будинках і стягують кожен при переході на напругу 220В 12 годин з потужністю в 3 кВт такщо я недивуюсь ,німці вже і до того доходять.
MrWolf777 випередив і сказав про те, що я знайшла в анналах інтернету (не аналах!). Сорки, що не перекладаю - не встигаю! Panele słoneczne zasilą twoje auto Jazda autem staje się coraz droższa dzięki rosnącym cenom paliw. Obecnie wszystkie ceny przekroczyły już wartość 5zł i wciąż nieubłaganie rosną. W takich realiach ciężko wyobrazić sobie jazdę autem za DARMO. Ford postanowił spełnić marzenia wielu ludzi o darmowej jeździe swoim samochodem. Nowe modele Forda Focusa i C-MAX Energi mogą być zasilane domową instalacją solarną, która ma skutecznie wspomagać domowy system ładowania pojazdu. System solarny zbudowany dzięki współpracy przez Forda i firmę SunPower to nie pierwszy tego typu projekt. SunPower współpracuje również w tej dziedzinie z firmą Toyota, której w kalifornijskiej siedzibie, zamontowano największą w Ameryce Północnej pojedynczą instalację fotowoltaiczną. Według założeń domowa instalacja solarna ma produkować rocznie 3MWh energii elektrycznej, co jest równoznaczne z darmową energią na przejechanie do tysiąca mil miesięcznie! Jedynym minusem w tym rozwiązaniu jest początkowy koszt paneli solarnych wraz z montażem i systemem ładowania, którego szacunkowy koszt to ok. 10 tysięcy dolarów.
сорки, ніхт фірштейн 1.1 Прийнятими тут мовами ведення дискусій є українська та російська мови. Утримуйтеся від використання інших мов цьому форумі. Назви темам рекомендуємо давати українською мовою.
Сонячні батареї буде поставляти вашого автомобіля Керування автомобілем стає все більш дорогими у зв'язку із зростанням цін на паливо. В даний час ціни вже вище значення 5 € і як і раніше росте невблаганно. У цій реальності важко уявити собі водіння автомобіля безкоштовно. Форд вирішив втілити в життя мрії багатьох людей про безкоштовною поїздкою на своїй машині. Нові моделі Ford Focus і C-MAX Energi може харчуватися вдома Сонячної системи, яка є домом для ефективної підтримки зарядки в автомобілі системи. Сонячна система була побудована на основі співробітництва компанія Форд і SunPower не перший проект такого роду. SunPower також працює в цій області з Toyota, чия штаб-квартира в Каліфорнії, зібрав у Північній Америці, найбільшою фотоелектричної установки. За припущеннями згідно розрахунку ефективності аналогічних батарей на будинку ,така система буде виробляти щорічно 3MWh електроенергії, що еквівалентно енергії дальності проїзду до тисячі кілометрів на місяць! Єдиним недоліком цього рішення є вартість сонячних панелей при встановленні, монтаж і завантаження системи,вартість яких становить близько $ 10.000.