Друзі, є непогана можливість купити нову машину! Мій товариш американець отримує українське підданство. Це дуже рідкісний випадок але він ще і унікальний тим, що можна офіційно привезти будь-яке авто з США або Європи без розмитнення! Він думав купити машину собі але після розмови зі мною погодився при потребі пригнати і продати авто будь-кому лише за частину вартості такого розмитнення. Все легально і офіційно, кого цікавить - відписуємось. Ага і слід мати на увазі, що чим дорожче авто тим більше економиться на миті і податках при ввозі.
Стандартна, машина буде знята обліку за кордоном, тут буде постановка на облік, тобто переоформлення на покупця.
Авто може бути лише одне. Щодо вартості - потрібно знати вартість розмитнення і поділити його на 2. До цієї суми додати вартість бензини і самої машини. Вартість машин в залежності від країни можна дізнатися на сайтах типу mobile.de otomoto.pl allegro.pl Сорі, інших не знаю, спробуйте погуглити.
а якщо не секрет то можна ссилку на закон який звільняє людей з подвійним громадянство, чи яких від сплати мита?
Авта прям в Америці треба шукати на сторінці Yahoo.com у закладці Авто. Можна вибрати або нові, або вживані - і шукати далі. Якщо шукаєте вживане, то при кожному авті буде ZIP-код, тобто, наш поштовий індекс. Так можна довідатися, з якого штату буде авто, і чи друг scirocco зможе за тим автом так далеко підскочити...
Я теж не юрист,але то вроді називається приблизно так: "Людина їде до нас на ПМЖ, (ПМП тобто), бере з собою всі свої речі, в тому числі 1 авто, і ці речі звільняються від мита". Але от про його права на продаж (переоформлення) цього авто не знаю, раджу дізнатись детально тому, хто купуватиме...
Маю пару друзів за кордоном і саме про таке вони теж розказували вже давно. Но нажаль таку можливість притримують для себе.
Машину на облік(без мита) може поставти тільки американець... продати вроді має право тільки через рік (тре уточняти), але техпаспорт має право віддати зразу.....