Буріння / копання криниці

Тема у розділі 'Простофорум', створена користувачем MARTINI, 29 сер 2013.

1. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Короче, треба викопати криницю

Нині був в мене на ділянці шаман, походив з рамкою, з лозою, показав, де копати.

Одне питання вирішено, тепер в мене наступні питання

1. бурити чи копати? Шаман розказав, шо бурити коштує так само як копати, але копати тре пару днів, а бурять криницю на 10 бетонів за дві години. Знайшов я спеців, які мають бур, який дозволяє робити криниці метрового діаметру. Ціна 250 грн за бетон. Плюс самі бетони в них можна замовити по 250 грн за штуку. Ітого виходить якщо криниця на 10 бетонів, то бюджет прожекту 5000 грн. Хтось вкурсі, чи це нормальна ціна за бетонне кільце і скільки коштує копання криниці лопатов?

2. як розрахувати кількість бетонів? Криниця то ж така штука досить непередбачувана. Може вода бути на 5 метрах, а може і на 10. Ну куплю я 10 бетонів чи 12 з запасом, а вода буде на 7, і нафіга мені на подвір"ї 5 бетонних кілець? Куди дівати зайві?

Хто має досвід таких робіт, просвітіть мене темного

2. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Досвіду не маю, але, як казав мені дід - криницю копати тре там, де вдень (бажано жаркий) комарі роєм вються - там вода найближче підходить до поверхні. Ну і тре дивитися щоб не викопати поблизу септика (свого чи чийогось ;) - у геодезії петрати тре, де схил де підйом :) ).

А вже на скільки бетонів - можна по сусідах пройтися і підрахувати приблизно - вода буде на тому ж рівні +/- метр.

Одразу ж скажу "копати лопатов" то ще той гемор (помагав колись копати :sad: ) - краще візьми бур, якщо є.

3. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Та, воно дуже підкупає тим, шо робиться все швидко і порівняно акуратно, тому напевно таки будем бурити. Казав тато, шо мужики в селі копати готові по 100 грн за кільце. Але то довго нунахер, ше їх весь той час годувати і водкою поїти треба.

Щодо місця, я маю надію, шо вказане добре, бо шаман досить авторитетний, шукає не тільки воду, але й зниклих людей.

4. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    У моїх батьків студня копалася кілька місяців тому, тому можу поділитися досвідом.
    Копання студні коштує стільки ж, скільки бетон. Минулої осени ми платили 250+250. Тому вважай, що тоді запропонували добру ціну.
    Щодо копання-буріння, можу сказати, що в нас студню на 5 бетонів викопали за один день. Єдина претензія, яка була до майстра, те, що студня вийшла пізанська, тобто, з нахилом приблизно в 15 см. Але ми то поправили.
    Щодо шамана, то можу сказати, що до ду... дуже віддаленої точки тіла годиться той майстер, який прийде і стане копати там, де хтось вказав місце. Майстер сам повинен знайти, де копати.
    Щодо кількости бетонів, повністю погоджуюся з bass-ом - дружи з сусідами, вони все підкажуть. Заодно і порадять чи добра бригада, яка копає вручну, чи краще брати бур. Не на кожну ділянку заїде важка техніка...
    Майстрів по 100 грн. за бетон не бери! - най ті Бог боронит.

Ага, ну і ще одне. Якщо в діаметрі кілометра від місця буріння буде виявлена (і навіть обнаружіна) жінка - жени втришия! Прикмета каже, що від того моменту, як майстер закопав (відмітив) місце, де буде студня, жодна жінка не має права зазирати на те місце.
    Дай, Боже, щастя!

5. rvm

rvm Місцевий

vw В5
    Однозначно наняти спеців зі своїми бетонами, але за умови що зайв ібетони вони заберуть і тоді заплатиш тільки за бетонні кільця стільки скільки буде в криниці. Шукав в неті ціну бетонного кільця, так от багато є людей що продають по 300 і по 150 кількість від бвох - трьох кілець і більше, навіть зустрів і одне кільце продають. А в якомі місці кртиниця буде?

6. ENERGY

ENERGY Місцевий

Була Jetta II 1985 1,3 HK 2Е3
  7. Golevgen

Golevgen Active Member

Golf 1,6 D
    Порада моя така, але то по можливості. По перше взнай скільки бетонів. Як нарахунок підшкірних вод, бо поміж кільця буде просочуватися.
    В мене стоїть один суцільний бетон десь метрів 6, точно не знаю. Його колись краном ставили. Бетон мабуть з якогось колектора, бо нагорі має розширення.
    Перевага - не підходять підшкірні води і як наслідок довколишні сусіди беруть питну воду в мене, хоча найближчий сусід криницю має метрів за 6-7 але вода тільки технічна.

8. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Ще одне. Воду ви може й знайдете на 5-му кільці, але подумай щоб копнути глибше. Бо зимою і в дощі весною вода тобі буде майже під верх, а засушливим літом може й пропасти взагалі якщо ти чи сусіди інтенсивно користуєтесь.

9. Arbalet

Arbalet Початківець

VW
    Повністю погоджуюсь з Sasa. Якщо вода для "попити" - краще глибше. Не факт що буде краща, але інфільтрація більш очистить. Якщо на полив - головне горизонт з великим дебетом. Ціна нормальна - у нас в області дорожче (якщо бетон відповідає вимогам)). А за копачів - то не тільки поїти, але й відповідати, якщо завалить на 5 метрах.

10. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Нема таких спеців зі своїми бетонами. Бетони завозяться окремо, за кілька днів до того як приїде бур. Я зрозумів, шо то просто якісь їх партньори, в принципі вони не наполягають шоб брали саме в них.

Чувак каже, як будуть лишні, то я їх лишаю собі. А якшо в моїх краях вони бкдуть мати клієнта, то можуть забрати той залишок від мене.

Я думав брати 12 і копати мінімум на 10. Те шо лишиться в принципі може потім згодитися для вигрібної ями

sent from my Galaxy SIII

11. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Ти так і не сказав, на скількох бетонах у сусідів стоїть вода, і чому ти такий впевнений що 10-12 ? у тебе що бетони висотою 30см?
    12-15 метрів то дуууже глибоко, і лоптов того не викопаєш і за тиждень.
    http://news.mail.ru/inworld/ukraina/global/112/incident/14543305/

Останнє редагування: 30 сер 2013
  12. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Повністю погоджуюся, бо щоб докопатися до доброї води, треба буде "минути" підшкірні води, а це може бути неприємно, якщо не катастрофічно для подальшого заглиблення. Та й дійдуть кошти потужної помпи, якою треба буде відпомповувати воду, що набиратиметься в процесі копання. Тому, якщо сусіди кажуть, що треба копати так глибоко, краще кликати геологорозвідку. Хлопці мають детальні мапи залягання водних шарів на території цілої Західної України. Приїжджають зі своїм буром і трубами, і, якщо копали, але води не знайшли, не беруть з Тебе ані копійки. Але ж Тобі в то не розходиться - Тобі потрібна вода, а не глибока дзюрка на подвіру...

13. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Найближчі криниці знаходяться в 50 метрах, по-перше, а по-друге у мене ділянка на горбочку, вище на кілька метрів. Тому я маю побоювання, що може прийдеться копати глибше. Шаман, правда казав шо в двох вказаних ним місцях дуже сильний "сигнал", чи як воно там називається, ніби то це місця, де пересікаються підземні потоки, тобто там можливо і близько та вода. А може і нє...

14. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    В криниці водяться бацили, а ще туди падають коти, дохлі комарі і прочі сусіди. Копай тонким буром, далі опускай в діру шлангу з дротом і на кінці того всього насос (в епіцентрі є недорогі). Далі шлангу заводиш до хати (в бак на стриху) і з нього маєш питтєву воду в кранах і трубах. Шаманів не слухай, в них бур коштує так само як криниця бо вони не бурять і тому роблять вигляд що буріння невигідне. Знайди в гуглі буріння свердловин львів і буде тобі щастя.

• Подобається Подобається x 1
  15. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Ну, власне, план такий і є. З криниці насосом буде робитисі водоснабженіє будинку.

• Подобається Подобається x 1
  16. No_name

No_name Новачок

Volkswagen
    до теми криниць! На днях викопали нам хлопці криницю (за 2 дні). Приїхали, визначили де є вода і почали копати, грунт був жахливий (суцільна лупока). Все зробили и встановили акуратно, подвір"я почистили. Працюють дуже оперативно. Робота у них адська. Рекомендую - 0631966882 (пан Богдан).

17. ДАРІЯ

ДАРІЯ Новачок

Mercedes-Benz Vito
    А нам не пощастило з тим паном Богданом! 3 місяці копає! гроші взяв роботу передав іншим. не проконтрулював! а тепер взагалі зник! я не рекомендую! не порядний чоловік! божився що роботу завершить! щоб йому роботи взавгалі небуло! Емоції! але дістав!

18. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    @MARTINI як справи, пробурив вже все що треба?

19. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Нє. Викопав

Надіслано від мого GT-I9300, використовуючи Tapatalk

20. ZVER

ZVER Місцевий

Audi 80 B2 Coupe - була,
    Audi 100 С3 quattro turbo - була,
    Audi - A6 C5 2.8 V30 AQD 2000 - була
    Клубна карта:
    60
    То ти все таки копав криницю, а не бурив свердловину? Якщо так то який сенс зараз з криниці (і так і так будеш туда кидати насос і все), а лишня робота для чого?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)