Мої батьки збираються їхати за кордон у Грецію автомобілем. Беруть з собою мою малу, якій 4,5 роки. Сьогодні мама каже, що їй хтось натякнув, що за кордоном для дитини обов"язково має бути автокрісло. Інакше поліції штрафують. Тому питання, хто має досвід закордонних поїздок, до якого віку обов"язкове для дитини автокрісло? І де його взяти на крайняк? І чи обов"язкове воно взагалі? Вік дитини 4,5 років. з.і мені з турагентства кажуть що обов"язково до 9 років. Мої знайомі їздили зимою в Австрію з дитиною, кажуть шо ніхто їх ні про що не питав. Крісла не мали.
За кордоном дитяче крісло завжди було обовязковим! Тепер це і в нашій державі діє! Вік дитини, якщо непомиляюсь 10 років. Можна крісло взяти напрокат, або купити (всерівно внас пригодиться, якщо дитині тільки 4,5) починаючи від 500грн
крісло обов"язкове. будете купувати, то підбирайте з дитям, вони бувають дуже різні. особлива увага на тканину, бажано щоб була менше синтетична, дитині буде дуже важко всидіти.
Був місяць в прибалтиці, жили в друзів в котрих малі діти. В 3 країнах прибалтики великий штраф за їзду з дітьми без кріселок.
Крісло треба полюбому навіть по Україні. А обмеження там не на вік дитини а на ріст кажись. П.С. мене дивують мотиви через які ти над дитячим кріслом задумався (кажуть поліція штрафує!). Типу безпека дитини то шо пустий звук? не дай Бог при аварії без крісла дитя ж найбільше постраждає. Хіба ти не переживаєш за дитину навіть якшо по Україні їздиш ? Мені дивно, шо люди задумують над власною безпекою і безпекою своїх дітей тільки через то, шо злі дяді поліцаї можуть їх покарати за неприщіпнутий ремінь чи відсутність автокрісла.
от нашов Пунктом ПДР 21.11. заборонено перевозити дітей, зріст яких менше 145 см або тих, які не досягли 12-річного віку, в транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дозволяють пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу.
я не поняв пацани, ще трохи, і мене батьківських прав позбавлять за злісне ігнорування батьківських обов"язків по відношенню до дітей під час їх перевезення автомобілем. невже всі поголовно з вас перевозять дітей виключно в автокріслах? невже я один такий несвідомий??? не хочу розводити обговорення ПДР, але я чомусь не можу вдовбати дітям, що в дорозі не можна спати на задньому сидінні, а треба сидіти в кріслі прив"язаним. хоча зараз мова не про те. виникло питання для поїздки за кордон. крісло знайшли. питання знялось. дякую всім, хто намагався мене "завстидати".
Маю два крісла в машині - син 4,5 роки; дочка 7 місяців. Син без крісла в машину несідає, оскільки йому в кріслі краще спати аніж без нього!
У мене 90% знайомих тоже дітей в кріслах возять. А кіндерові 1рік 2 місяці купили крісло ( до того тільки в бебі коконі возили) так він взагалі балдіє і огляд на всі сторони і не телепає і при гальмуванні не літає по салону! ДИТЯЧІЙ БЕЗПЕЦІ ОДНОЗНАЧНО ТАК!!!!!!!!
Їздив по Румунії і Болгарії з малою 4р. ніхто з поліцаїв навіть не дивився на навність кріселка,знайомі їздили в Чорногорію також ніхто навіть не глянув чи є спец кріселко.
То якесь гоніво. А якшо в мене нема дітей і нема крісла, мені шо не можна пускати в машину пасажира з дитиною? у мене ззаду не диван, а фактично два "ковші", і є ремені безпеки ззаду. Дитина, пристібнута ременями в мене буде вважатися порушником цього пункту ПДР?
мдя, навіщо тоді взагалі питав ? ну діло твоє... та то дайця спитаєш коли зупинить взагалі то виходить так.
Дитину від 6 місяців і нехай до 7років неможливо нормально пристибнути звичайними ремнями, перевірено!!! А якщо сідає пасажир з дитиною, то він змушений цю дитину посадити собі на коліна і сидіти ззаду!
добре. у нас всіх ВАГи. А уявіть собі шо у вас ВАЗ 2016 скажімо. До якого милого то крісло там присобачити? Хтось пробував?
Я чомусь так думаю що в Грецію на ВАЗ 2106 ніхто не попре. А на рахунок крісла в правилах прописано що треба, це по-перше, а по-друге крісло - це БЕЗПЕКА ТВОЄЇ ДИТИНИ і я думаю , що питання треба чи не треба того крісла взагалі недоречне. П.С. В мене в гаражі валяється крісло на якому батьки брата возили на ваз 2107 (крісло ще совкове) П.П.С. Їхав по Австрії із знайомим в них в машині була дитина 4 років (без крісла везли), зупинили їхні ДАЇ і штрафанули на 200 еуро...і ще довго морально замахували.