Для того щоб переробити документи на мій Кадді з вантажного на пасажирський в МРЕО мені заспівали 500 у.о. Так як зупиняють не дуже часто думаю можливо краще раз в рік штраф заплатити, от і виріив поцікавитись яка відповідальність за таке. Але відповідальності я так і не знайшов !!! Є Стаття 121-2. Порушення правил перевезення пасажирів при наданні послуг з перевезення пасажирів Але це стосуєтьця комерційних перевезень. Хіба що можуть підвести під : Стаття 121. Порушення водіями правил експлуатації транспортних засобів, правил користування ременями безпеки або мотошоломами Керування водіями транспортними засобами, що мають несправності гальмової системи, рульового управління, тягово-зчіпного пристрою, зовнішніх світлових приладів (темної пори доби) чи інші технічні несправності, з якими відповідно до встановлених правил експлуатація їх забороняється, або переобладнаними з порушенням відповідних правил, норм і стандартів, або такими, що своєчасно не пройшли державного технічного огляду, - тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до двадцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. ХТО ЩО ДУМАЄ??? ЧИ БУЛИ В КОГОСЬ ПОДІБНІ СИТУАЦІЇ?
Штраф буде по розмірі той самий що і при застарілому ТО або без нього. Але коли на то Даішники звертають увагу завжди, то у твоєму випадку хіба що коли захочуть придертись. Інше діло це проходження ТО, оскільки там такого не пропустять. Але оскільки у нас все можна вирішити - питання в тому скільки за це захочуть. Тут я нічого сказати не зможу. Найгірше тут - це якщо, не дай Бог, буде ДТП. Не важно з чиєї вини, за постраждалих в твоїй машині (тих що знаходились у не призначених документами місцях) нести відповідальність будеш ти.
Про ТО я в принципі думав. Це можна вирішити. І при продажі автомобіл також прийдеться тоді ціну скидати. А от від ДТП і справді ніхто не застрахований... всяке може бути
скажу так справи с нашими дай-українцями і мрев влітають в копійку і то немалу краще потратити тих 500 у.о. мати документи і бути спокійним знати що коли тебе зупинить дай-українець ти його можеш сміло побороти правовими документами інше діло якщо немає грошей але неварто забувати скупий платить двічі !