За стільки років в мене тут ше не було такої гілки Прийшов час виправляти цю несправедливість. И так, она звалась Коррада Купив я її в квітні 2007 року з пробігом менше 240 тисяч в Харкові. Станом на зараз я проїхав на ній десь 45 тисяч, двічі ганяв на море, тут в основному вона їздить по місту. Про машину основне дізнатися можна в гаражі, тому описувати детальніше не буду. А почнемо ми із найцікавішого. Минулої суботи за участі Тараса (Rok-n-Roll) я зняв компресор зі своєї машини і вскрив його, аби подивитися в якому стані цей архіважливий девайс. Пилєсос дув, але не так, як хотілося б, і хоча попередній господар казав, що ще рано туди лізти, я не втримався і поліз аби переконатися, що прийшов термін заміни ремкомплекта. Зразу після зйому труби з корпуса вилетіли куски апекса. Стало страшно В самій трубі було багато масла, що свідчить про зношеність сальників, проте, металевої стружки в маслі не було, а це означало, що корпус і улітка не стираються. Після вскритія побачили, що всі апекси хоча і досить зношені, проте всі на своїх місцях, окрім одного на улітці, він виліз зі свого паза і його перемололо. Одна зі стінок улітки має маленький скол на самому кінці. Виходить, що той апекс не має опори і тому виліз. збільшимо місце пошкодження з другого ракурса Улітка на зворотній стороні повністю жива Є також невелика нерівність і тріщинка на стінці корпусу Все решта (це дві половинки корпуса) в принципі виглядає досить непогано підшипники всі живі Відтак, потрібна заміна малого ремкомплекта (апекси, сальники і ремінець), проте, перед тим потрібно вирішити проблему із сколом на улітці, щоб зафіксувати апекс, інакше його чекає така ж доля як і попередній. Магнієвий сплав, з якого зроблена улітка, не паяється і не вариться. На коррадо.су отримав такий діагноз і пораду від компресорного гуру: Отже зараз розшукується ювелір зі сверлом, який зможе зробити цей фокус. Права на помилку нема, є лише одна спроба, у випадку невдачі треба буде шукати улітку або цілий пилісос Тримайте кулаки
можу віддати на вдосконалення навиків в сверлінні побиту улітку. пи.си.Мартіні,а пружин таки в улітці нема!?
Познач на якомусь фото де треба сверлити , приглядався до тих ваших апексів-уліток так і не зрозумів де тріщина. Може і поможу, "ювелірну" дрельку маю.
От же чітко видно що один край улітки сколотий той що ближче до тебе мав би бути такий же як той що ближче до центру клікни на фотку , вона збільшується
Наскільки я зрозумів з порад ГУРУ, тобі треба в канавці між 2 стінками просверлити отвір і запхати туди штифт діам 1.2 мм так,щоб "типу-U подібно" зїднати ті дві тоненькі стінки? Матеріал жошки(сталь чи дюраль чи алюміній?) В чому я бачу складність-свердло 1.2 на глибину 8мм сумніваюся,що просверлить,скоріше зламається від перекосу чи від перегріву але можна спробувати проблема,що мікромотор має стандартну нерегульовану цангу на 2.4мм треба якийсь перехідник, зламавши 2-3 свердла може просверлимо, стальний нержавіючий штифт діам 1.2 і довжиною 1см маю, проблема на що посадити, якщо ГУРУ каже,що суперклей буде тримати то без проблем, обрізати і заполірувати не проблема. Завтра подумаю як закріпити то свердло, а може алмазом в турбінному наконечнику, то буде простіше. Як не знайдеш "ювеліра" то можу спробувати.
МАРТІНІ, не пожілій гривень і купи в епіцентрі потрібне сверло фірми HILTI, гарантую що не зламається ніколи! (при умові правильного використання) Для орієнтиру, звичайне свердло коштуватиме 3-10грн, HILTI не менше 20-ти.
якщо серйозно підійти - то я б завіз до якогось токаря. і не пожалів би 1 літра файної горілки, 2 кілограма сала і кіло ковбаси домашньої + заплатив би достатньо. це дуже тонка робота!!!!!!! МАРТІНІ!!! вгробиш пилєсоса - пробачення не буде. судячи з твоїх фоток - він ще в тебе в ідеальному стані!!!!! в мене взагалі пазів на улітці не було. тому краще най тобі просверлять, а ти вже сам вставиш того кілочка. повір - матеріал досить твердий, але і досить делікатний. ти не помітив яка вага улітки?? в руці не відчувається. Тому раджу прислухатись і не наробити дєлов. щасти. ти я розбирав всьо то гарно мєтками помічав???
іГОРЕ. сверло то не зламаєш. а от троха вбік просверлити - може бути. і уяви - одна стінка тонше получиться. того штіфта потім не виламає???
Романо, якшо в тебе є твоя дохла улітка, будеш їхати до Львова, захвати з собою, вона справді може бути непоганим полігоном шоб набити руку!
Якщо корпус з магниевого сплава, очень мягкого, сверло не сломаешь. то просверлиця без проблем. Моє ІМХО - тобі треба свердло і фрезерний станок для центровки того отвору. Якщо робити по стоматологічному в нас фрезери мають макс висоту підйому 20 см (чи влізе туди жошка?) і ціна на то свердло явно не гуманна (я нажаль такого не маю)http://sk-smile.ru/HTML/PHP/preview.php-quest-id-eq-2201, хоча ним можна свердлити і сталь.