Допоможіть з мотором!

Тема у розділі 'Флеш', створена користувачем scirocco, 21 чер 2008.

1. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Прошу про термінову допомогу з ремонтом двигуна. Наступного тижня планую забрати свій болід до Києва, але днями виявилося, що після проведення капремонту на одній СТО мотор не тримає тиску. Відповідно потрібно відремонтувати його після втручання горе-майстрів, а саме збадати причину слабого тиску і усунути її.

Мотор KR, об'ємом 1,8.

Що робилося: повний капремонт поршньової групи, заміна кілець, колінвала, шатунів, вкладишів, масляної помпи (тепер я розумію чому її міняли, очевидно причина не в ній).

Що підозрюю: мабуть щось не так при збірці, мабуть тиск втікає через неправильне встановлення вкладишів, але остаточно тре дивитися.

Терміни: з понеділка-вівторка-середи машина може заїхати куди потрібно, в п'ятницю повинна бути готова.

Хто поможе добрим мотористом?

Я буду вдячний за будь-яку допомогу, принаймні вже зараз цікавить масляний манометр, щоб чіткіше визначити поведінку мотора в залежності від температурних режимів та обертів. Може у когось є крива зміни тиску для мого мотору?

2. peGas

peGas Аксакал

Peugeot 307 2.0 XS '05
    Клубна карта:
    000008
    Відповідь: Допоможіть з мотором!

див приват

• Подобається Подобається x 1
  3. Дімон

Дімон Active Member

SEAT Toledo 1.8 mi 1993

питання ще актуальне??? Машина в Києві чи у Львові? в Києві є моторист непоганий.

4. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

причому не один, але
    Це значить, що болід в У Львові.

Додано через 39 хвилин
    Дзвонив до цього майстра, той сказав, що тільки його робота зі зняття-установки колінвалу (без розточки) буде коштувати 1500 грн. Це не задорого?

5. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

якшо зняття-установка включає дефектовку його стану (а також стану поверхні і кривизни циліндрів), а потім заміну вкладишів, кілець і зборку мотора з новими прокладками, виставленням міток ГРМ і гарантією-то нормальна ціна.
    пи.си я тобі раджу наголосити на продувці компресором всіх масляних каналів, перевірити блок на наявність тріщин в системі змазки/охолодження і виробітку масляного насоса і пром. вала. А також поміняти вкладиші пром.вала, може десь там собака порилась і тиску немає...а ше перевір шліци і шпонку шківа КВ.

6. NCRPI

NCRPI Місцевий

продано....
    Клубна карта:
    000014

А до свого тезки дзвонив?

7. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Та ні, бо домовився з попередньо викладеним мотористом. Тим не менше дякую - якщо і цей зробить погано, буду переробляти в свого тезки :)

8. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Наслідки ремонту на станції за ізоляторним заводом (майстер, що його порадив Пегас):

Залишав машину на тиждень. Вже на другий день ремонту п'яні майстри, побачивши моє Скіроко, вирішили на ньому покататися. Як і буває в таких випадках, рагулі не розрахували з потужністю двигуна і на всій дурі в'їхали в тротуар чи щось подібне.

Наслідки:

Розбитий обвіс (відвалився кусок, якого навіть не підібрали)
    Деформована нижня частина передньої панелі
    Розрізане колесо
    Погнутий диск
    Зігнутий ричаг (колесо тре до арки)
    Потекли 2 стойки

Це тільки поверхневий огляд.

Найцікавіше те, що майстри спробували приховати поломки, припаркувавшм машину таким чином, щоб заховати побиту сторону. А розрізане колесо залатали і гулею поставили досередини, не зважаючи, що протектор в мене скерований. Потім побитий диск переставили назад. Взяли гроші за ремонт, якби нічого і не було. Причому намарно, бо потім виявилося, що двигун надалі не тримає тиск. Це суттєво поміняло мої плани, бо вже сьогодні планував бути на машині в Києві.

Чи може хтось допомогти мені в цій ситуації?

P.S. peGas, не появляйся мені на очі :)

9. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001

Мля, шо за рагулізм! Шо за горе-майстри.
    До речі майже на всіх так званих СТО, в порядку речей з'їздити чужою машиною на пиво.

10. PassatB5

PassatB5 Active Member

Passat B5 Saray 1.8 20v

Автосервіс на Джерельній - т. 2318226, питай Тараса. Здається хлопці не п'ють, і на чужих машинах не катаються :)
    Сам недавно в них робив капіталку, покищо все гуд .

11. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Треба спілкуватись з власником (директором) сервісу, пояснити йому шо він за кошт сервісу або свій (це його проблеми) має провести кузовний ремонт, замовивши з оригіналу частину обвісу якої не вистачає, купити гуму і відкатати диск з покраскою, доробити мотор до обумовленого при здачі машини на ремонт стану (якшо неможуть-хай вертають гроші), а за приколи з приховуванням наслідків (невідомо що вони там ше приховували) моральна компенсація з них. До проведення всіх вищеописаних робіт машину з сервісу не забирати, а роблять нехай в присутності довіреної тобі особи. Якшо будуть відмовлятись-треба їм пояснити, шо таке хамство і бєспрєдєл ти просто так не лишиш, і покарані вони будуть полюбому. І чим більше будуть парити моск-тим жорсткіше. Вони неправі однозначно.

• Подобається Подобається x 2
  12. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Орест, співчуваю. Але то просто так спускати на гальмах НЕТРЕБА!!!!
    Якщо твоя розмова з власником сервісу закінчиться нічим, підключай бандюків, і нехай спалять той сервіс на куй!!!!

13. PassatB5

PassatB5 Active Member

Passat B5 Saray 1.8 20v

А нащо бандюків, можна всім клубом туди завалити, і зробити з того сервісу помийну яму.
    Я перший зголошуюсь !

• Подобається Подобається x 2
  14. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001

Ти що там в столиці запорізького козацтва на сонці перегрівся:) . Я б не радив такі радикальні міри вживати. З таким же успіхом власник сервісу може спалити автівку, і не відомо, що дорожче.
    Потрібно Step by step наводити порядок.

15. peGas

peGas Аксакал

Peugeot 307 2.0 XS '05
    Клубна карта:
    000008

Орест мені дуже прикро, дивно дуже бо мені все зробили добре і без проблем. Не залишай то просто так! Більше я туда не поїду
    Вибач шо так сталося

16. svistun

svistun Active Member

VW Passat B3 1.8 1989 Fiat Doblo 1.3 multijet 2007

Орест мені дуже шкода що з тобою таке трапилось, але я повністю згідний з пропозицією на рахунок того щоб підїхати всім клубом!!!! :evil:

17. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

А також обов*язково взяти с собою подавлювач мобільного зв*язку і кожному як мінімум по бітці!!! І якщо не віддадуть гроші, то відлупцювати весь техперсонал СТО. :)

18. Geremy

Geremy Active Member

Golf Plus 1.6 - більше в дружини, Skoda Octavia 1.9 TDI (2005 р.в.) - службовий....

ППЦ...
    Що тобі так везе на тих майстрів.... ((
    співчуваю..

19. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Друзяки, щиро всім дякую за підтримку! Якось аж легше стало :)
    Класна ідея, правда думаю, буде краще, якщо б ми колись зробили клубну акцію, щоб закликати контролюючі органи частіше і чесніше перевіряти СТО на предмет порядності надання послуг. По-дорослому, з підключенням преси, телебачення, можливо інших клубів...

власне попередньо домовилися, що вони відновлять машину, але я вже стикнувся з тим, що шеф не буде йти на зустріч, - коли я сказав, що маю знайомого юриста, який готовий мені допомогти, але щиро би хотів вирішити питання по-людськи, він сказав, що якщо я звернуся до юриста, він скаже, що моєї машини не було на СТО, після чого кинув трубку. Звичайно, він ще не знає, що це доказати дуже просто, але саме відношення говорить вже багато.
    Це найпростіше, я вже попредньо говорив з хлопцями, кажуть без проблем. Але я чомусь би не хотів щоб було так. Це не моє.
    Старий, перестань, я пожартував. Катався мабуть не моторист, якого ти порадив :)
    мабуть така машина - хрін би вони брали ланос щоб покататися, я в тому чомусь впевнений :)

20. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

В тебе є якийсь письмовий документ з зазначенням переліку робіт (типу наряд-замовлення на проведення робіт), із зазначенням твого автомобіля і його НЗ? А квитанція про оплату, запис в журналі про те, що машина на СТО заїхала?
    Якщо немає, то довести щось законним шляхом (за допомогою юриста через суд) анріал нажаль...
    За відсутності письмового договору чи іншого письмового документу, що засвідчує існування цивільних правовідносин (а відтак і спору) суд не приймає до уваги покази свідків, це цивільний процес. Для відшкодування пошкоджень машини такий варіант: за умови підтвердження, що твоя машина законно перебувала на території СТО, подавати позов в суд (і паралельно заяви в прокуратуру) стосовно нанесення шкоди належному тобі майну/незаконного заволодіння транспортним засобом (останнє довести неможливо, зато може налякати винних). Довести в суді пошкодження буде важко (не було зафіксовано, в якому стані автомобіль попав на СТО, також не було зафіксовано всі пошкодження, коли машина забиралась), але можливо, особливо якшо позов підтримає прокуратура (умисне нанесення шкоди чужому майну в великих розмірах-кримінально каране діяння). А за неякісне виконання робіт дєнєг вибити законним шляхом невийде при відсутності письмових документів про їх замовлення/виконання/оплату. Але напряг тому СТО можна нормальний зробити. Якщо ж нормально вирішити питання в кінцевому результаті непогодяться-тоді застосовувати силовий метод, покарати і присікти таке хамство потрібно однозначно.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)