в мене ось яка проблема. при включенні запалювання на гольфі 2 турбо дизелі все працює свічі накалу гріють реле глушилки працює і в момент включення стартеру бачу як реле глушилки відключається.... кидаю провід з + акумулятора на глушилку зразуж заводиться. в чому проблема в реле чи в замку запалювання?? підкажіть)
де воно є, як ти це бачиш. Опиши детальніше, може пригадаю, бо то якась мєлоч, колись з тим стикався, але важко пригадати що саме. П/С/ попробуй всі релюшки з блочка витягнути і вставити, можливо десь контакт окислився. І під нагрузкою вибиває.
я з релюшки глушилки зняв пластмасовий ковпачок шоб бачити реле, повертаю ключ запалювання чекаю поки погасне лампочка свічок накалу, і в момент коли трошки поверну ключ (ще до того моменту коли стартер почне крутити ) то бачу шо на реле глушилки контакт розмикається..... ключа відпускаю контакт замикається. може це вже замку прийшла пора..) тільки шо пішов завів, завелась з першого разу, а вчора заїхав на 15 км від дому захлушив а завести ніяк((( все шо описано вище відбувалось...
реле свічок накалу стоїть окремо! а це реле якраз під релем свічок накалу. а на тнвд стоїть цей клапан який і глушить машину!
все, поняв вже за яке реле мова йде, то маленьке (в мене білого кольору). Попробуй прочистити контакти спиртом, + глянь на ТНВД, чи там десь не віддає той провід на масу, та прочисть спиртом. Спирт візьми в аптеці, 3 грн. мурашиний. Може бути ще, що проводка, ті жмути котрі підходять ззаді до блоку релейного, порухай, а ще краще зніми блок той і подивись чи не підгорені роз'єми мамка, ті що на тих колодках. Ну і як варіант, попробуй замінити реле, поставити завідомо знаючи що робоче. Замок запалення тут ні до чого. Хоча, якщо підгорає контактна група, то в той момент, коли повертаєш на старт, воне не заводиться, а клацає один раз. І при цьому не працюють двірники, ближнє-дальнє, і обдув салону. А якщо виявиться, що релюшка, то так, як ти її вскрива, то також легенько ваткою і спиртом прочисть, але контакти не гни. Дляч прикладу, в мене вчора-сьогодні не вмикались свічки, але рукою порухав реле в гнізді і все гуд. То всьо від сирості, та від старості.
походу вже знайшов болячку) сьогодні знову реле виключалось але почав ворушити провода в контактній групі замка запалювання і побачив шо реле почало включатись коли ворушив.... завтра спробую підчистити і ці контакти. diesel757 дякую за допомогу)