Вчора сталась ДТП з моєю участю, в аварії визнали винного походу водія іншого ТЗ, в ході діла гаішники сказали шо він взагалі без страховки і авто по довіреності. Справу передали в ГаІ по місцю прописки винуватця і далитри дні на залагодження дтп, а тобто він задовольняє мої потреби і я пишу шо немаю до нього претензій. По ходу діла бачу шо він "не дуже" хоче підписуватись на мої умови, тому бачу тільки варіант через суд. Тому виникає питання як і скільки в мене піде на то часу, і чи реально , можливо хтось порадить шось інше, або порадить як краще. В мене проста цивілка від провідної, і два дні часу до моменту передачі документів в суд!
якщо мені не зраджує пам'ять в такому випадку тобі може допомогти твоя страхова з виплатами на ремонт,в них там є якийсь фонд для таких випадків. А так якщо тіп не піде на твої умови, ремонтуй машину, збирай всі чеки і в суді зможеш відшкодувати збитки.
начить так. винним ще ніхто нікого не визнав. ДАЙці лише склали протоколь, де вказали порушення другого водія. тепер протокол піде в суд (якщо звичайно той олень не погодиться все вирішити нормально). якщо все таки дійде до суду, і суд визнає винним в ДТП того водія, тоді у тебе появиться право вимагати від нього відшкодування понесених збитків. для цього треба буде робити експертизу пошкоджень, брати на СТО рахунок на ремонт авто (з досвіду скажу що краще в рахунку зазначати не заміну деталей, а їх відновлення, це по нормогодинах коштує значно дорожче) і з постановою про вину того оленя в ДТП і вартістю пошкоджень і ремонту подавати на нього в суд. тобто у вас вихід - або він все залагоджує по мирному, або ти натягуєш його через суд на кругленьку суму. але можливі варіанти що він у себе на суді підмутись і визнають винним не його, або вас обох, тоді він буде плювати на тебе з високої гірки. имхо тобі краще взяти участь в судовому засіданні по розгляду протоколу ДТП.
І буде відшкодовувати він тобі за рішеням суду, для прикладу цифри потолочні, 10р. щомісяця по 50грн., так як він прикинеться без роботи, чи єдиним годувальником сім'ї і т.д. (то юридичні приколи і сюди б зараз Маркелла). Моє ІМХО, постарайся з ним домовитись, а ні, то дійсно є Фонд відшкодувань, якщо у нього немає цивілки, як не помиляюсь - вони тобі відшкодовують затрати на відновлення авто, а потім цю суму ''вибивають'' із винуваться - але це вже не твій гемор.
а чи може він зробити цивілку заднім числом? і на протязі якого терміну мені потрібно повідомити свою страхову?
Якщо в нього не було цивілки, то твоя страхова не відшкодує нічого, але є шанс отримати відшкодування від МТСБУ , де є спеціальний Фонд захисту потерпілих. Він відшкодовує шкоду Детальніше про ФЗП і як з ним працювати тут http://mtsbu.kiev.ua/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=43&Itemid=148
авто ремонту майже не підлягає, рама гармошка, ланжерони загнуті, морда загнута, дверки зміщені до заду на пару мм., дах по середині зігнутий...
йомойо співчуваю . недавно теж робив своє авто (яке виглядає зараз майже як до ДТП дякуючи AKNODY) скажу так як в мене було, точніше як зараз є бо це вже триває майже пів року. тобі треба в першу чергу піти прокунсультуватися в адвокатській конторі, так буде найправильніше. піти в даї на Данила апостола забрати довідку про ДТП.якщо я правильно зрозумів то тебе направлять в суд по місцю його проживання. фігово що він не застрахований якби він собі замазав то і зробив страховку то було би краще для тебе. Шкода що такі ситуації трапляються а як ти ? не постраждав фізично? всі здорові?
Есть еше один вариант!Заехать (за Ювелирным заводом ) есть БОШШ сервис,там есть на втором это же в том же здании "Судовая автотоварознавча экспертиза" Мужика звать Галамай Ярослав Иванович честно мужик толковый поговори с ним !!!!!