Двигун не нагрівається до робочої температури

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Fely, 7 лют 2012.

1. Fely

Fely Початківець

CADDY 2.0 SDI 2007
    caddy 2.0 SDI (BST) 2007р.в. погано гріє пічка. Заклеїв картоном решітку радіатора на 100%. Утеплив капот зі середини. Патрубок нижній з радіатора після тривалої їзди холодний, получається термостат працює???!!!Чому ненагрівається двигун до більшої температури? В комплектації немає покажчика температури охолодж. рідини, тому моніторинг температири двигуна важко провести, хіба постійно відкривати капот і пробувати рукою на ощуп (доречі в системі червонувата рідина при - 32 не замерзала перевірив кілька днів тому)Підкажіть в чому причина ?Чому ненагрівається двигун до робочої температури (90 с)

2. Aknod

Aknod Місцевий

Opel Vivaro 1.9CDTI 2004
    скоріш за все постійно відкрите велике коло,тобто термостат заклинив в відкритому положенні,знімай дивись.:yes:

3. Voffka

Voffka Active Member

VW Jetta Coupe
    Клубна карта:
    000010
    не велике :)

по чому судиш?, якщо

4. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Людина не знає що по датчику ОР визначається температура двигуна, і думає, що є датчик температури самого двигуна :D IMHO - RTFM!!!

5. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    Та в такий мороз дизель так просто не нагрієш, на ХХ більше 60° точно не нагріється. А до 80° хіба при стабільній їзді з обертами під 3000 і швидкістю в межах 60км/год.

6. XFox

XFox Місцевий

Skoda Superb 1.9 2005 / NS Haritage x/ Magna XFox Edition
    Та ладно вам ))) Я поставив картон і всьо ок ) :D

7. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Я по температурі масла на МФА орієнтуюся. Можна вважати що це температура двингуна :)

8. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    Я тоже поставив, на стоянці грію 10-20хв., залежно яка температура -15° -25°, потім дитину в школу(відводжу і не глушу) потім на роботу з Сихова на Личаківську, в загальному авто працює біля 1год. і більше 60° не гріється шо одна шо друга!

9. nzi

nzi Місцевий

vw passat 1.6 TD був
    в мене теж не нагрівається. зранку грію десь 10 хв. не прогрівається до 70. правильно написали з дизелем важче нагріти. правда співробітник каже що і бензин не нагрівається. суворі зими що поробиш)))
    але в мене нижній патрубок гріється тому проблема напевно в термостаті, або в самому патрубку щось застряло...

10. Fely

Fely Початківець

CADDY 2.0 SDI 2007
    Я розумію, так, є датчик на нижньому патрубку при виході з радіатора - це t ОР

11. Fely

Fely Початківець

CADDY 2.0 SDI 2007
    Поясніть будь-ласка , що мішає малому колу нагрітися? холод на вулиці чи що?Чи якась перешкода в нижньому патрубку, але яке відношення до темп. малого кола має нижній патрубок????В мене до цього був Golf III 1.8 (66 KW) (6 років) і грів чудово , правда такого холоду як цього року не було :))

12. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    У разних моделях авто по різному. Так, в деяких один з датчиків температури може бути на виході з радіатора, але він явно не причетний до температури двигуна, а лише є додатковим, щоб дати змогу компу оцінити охолджену вже ОР. Датчиктемператури ОР, по якому визначається "температура двигуна" повинен бути безпосередньо десь на виході ОР з двигуна. (у мене на хрестовині, де патрубки зєднуються, десь на відстані 5 см від ГБЦ, стоїть спарений дптчик).

13. Fely

Fely Початківець

CADDY 2.0 SDI 2007
    99,9% автовласників знають таке, що температура ОР це то саме що температура того самого двигуна чи не так??? ( В народі як говорять перегрів ОР чи перегрів двигун??) :yahoo:

14. kym

kym Аксакал

a 100
    Не зовсім. Температура ОР в радіаторі одна а тепратура ОР в ГБЦ друга і тому ДТОР ставлять найближче до ГБЦ і воно тоді приблизно співпадає хоча теж може бути різниця в 3-5 град. Той датчик що в тебе на патрубку скоріше всього датчик включення вентиляторів для радіатора.
    Дізеля тяще нагріваються бо водяні канали в блоці і ГБЦ більші ніж в бензинових. Крім того незабувайте що більшість двигунів спроектовано на збалансування перегріву, а не недогріву. Для північних країн з розрахунку на їх морози ідуть трохи інакші системи охолодження, а фактично більшість машин у нас не розраховані на експлуатацію при морозах більше -30 і тому не тільки двигун а і салон неможливо добре і скоро прогріти

15. Fely

Fely Початківець

CADDY 2.0 SDI 2007
    Причиною появи теми булу те, що погано прогрівався салон (холодно), от і почав моніторити температуру ОР. Зрозумів з цього всього, що авто справне і потрібно грітися іншими способами :haha: Всі дякую!!!!

16. Fely

Fely Початківець

CADDY 2.0 SDI 2007
    Скажіть будь-ласка чи технічно можливо поставити покажчик температури з мого датчика (подивлюсь по схемі) в салоні авто ?

17. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

Volkswagen LT35 1995 2,4D;
    T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    ,Mitsubisi Grandis 2,4 ATD ST 2009
    теоретично, а практично я на свому турбо немерзну анітрохи і нічогісько незакривав

18. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    може і в мене 60 неспорю бо на тому покажчику неможу роздуплятор включити на ТОЛЕДО но в машині добре тепло,хоча прогріваю щоранку

19. MrWolf777

MrWolf777 Аксакал

T4 1,9TD2001;
    Skoda Fabia 1.6V 2008;
    100% в пассаті я мерзну уууух жуть

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)