caddy 2.0 SDI (BST) 2007р.в. погано гріє пічка. Заклеїв картоном решітку радіатора на 100%. Утеплив капот зі середини. Патрубок нижній з радіатора після тривалої їзди холодний, получається термостат працює???!!!Чому ненагрівається двигун до більшої температури? В комплектації немає покажчика температури охолодж. рідини, тому моніторинг температири двигуна важко провести, хіба постійно відкривати капот і пробувати рукою на ощуп (доречі в системі червонувата рідина при - 32 не замерзала перевірив кілька днів тому)Підкажіть в чому причина ?Чому ненагрівається двигун до робочої температури (90 с)
скоріш за все постійно відкрите велике коло,тобто термостат заклинив в відкритому положенні,знімай дивись.
Людина не знає що по датчику ОР визначається температура двигуна, і думає, що є датчик температури самого двигуна :D IMHO - RTFM!!!
Та в такий мороз дизель так просто не нагрієш, на ХХ більше 60° точно не нагріється. А до 80° хіба при стабільній їзді з обертами під 3000 і швидкістю в межах 60км/год.
Я тоже поставив, на стоянці грію 10-20хв., залежно яка температура -15° -25°, потім дитину в школу(відводжу і не глушу) потім на роботу з Сихова на Личаківську, в загальному авто працює біля 1год. і більше 60° не гріється шо одна шо друга!
в мене теж не нагрівається. зранку грію десь 10 хв. не прогрівається до 70. правильно написали з дизелем важче нагріти. правда співробітник каже що і бензин не нагрівається. суворі зими що поробиш))) але в мене нижній патрубок гріється тому проблема напевно в термостаті, або в самому патрубку щось застряло...
Поясніть будь-ласка , що мішає малому колу нагрітися? холод на вулиці чи що?Чи якась перешкода в нижньому патрубку, але яке відношення до темп. малого кола має нижній патрубок????В мене до цього був Golf III 1.8 (66 KW) (6 років) і грів чудово , правда такого холоду як цього року не було )
У разних моделях авто по різному. Так, в деяких один з датчиків температури може бути на виході з радіатора, але він явно не причетний до температури двигуна, а лише є додатковим, щоб дати змогу компу оцінити охолджену вже ОР. Датчиктемператури ОР, по якому визначається "температура двигуна" повинен бути безпосередньо десь на виході ОР з двигуна. (у мене на хрестовині, де патрубки зєднуються, десь на відстані 5 см від ГБЦ, стоїть спарений дптчик).
99,9% автовласників знають таке, що температура ОР це то саме що температура того самого двигуна чи не так??? ( В народі як говорять перегрів ОР чи перегрів двигун??)
Не зовсім. Температура ОР в радіаторі одна а тепратура ОР в ГБЦ друга і тому ДТОР ставлять найближче до ГБЦ і воно тоді приблизно співпадає хоча теж може бути різниця в 3-5 град. Той датчик що в тебе на патрубку скоріше всього датчик включення вентиляторів для радіатора. Дізеля тяще нагріваються бо водяні канали в блоці і ГБЦ більші ніж в бензинових. Крім того незабувайте що більшість двигунів спроектовано на збалансування перегріву, а не недогріву. Для північних країн з розрахунку на їх морози ідуть трохи інакші системи охолодження, а фактично більшість машин у нас не розраховані на експлуатацію при морозах більше -30 і тому не тільки двигун а і салон неможливо добре і скоро прогріти
Причиною появи теми булу те, що погано прогрівався салон (холодно), от і почав моніторити температуру ОР. Зрозумів з цього всього, що авто справне і потрібно грітися іншими способами Всі дякую!!!!
Скажіть будь-ласка чи технічно можливо поставити покажчик температури з мого датчика (подивлюсь по схемі) в салоні авто ?
може і в мене 60 неспорю бо на тому покажчику неможу роздуплятор включити на ТОЛЕДО но в машині добре тепло,хоча прогріваю щоранку