економія палива

Тема у розділі 'Автофорум', створена користувачем peGas, 1 чер 2007.

1. peGas

peGas Аксакал

Peugeot 307 2.0 XS '05
    Клубна карта:
    000008
    поділітся досвідом хто вміє економити паливо. Бо з теперішніми цінами то не жарти. Бо мені шось з економією не дуже виходить.
    Думаю тема багатьох зацікавить

2. Бейліс

Бейліс Місцевий

BMW 320I M50 Vanos 96р.
    Відповідь: економія палива

так саме ефективніше! це береш машину заправляєш повний бак бензини, і ставиш на стоянку і цьої бензи тобі на довго вистарчить, якщо на стоянці її неспустять! :mrgreen:

3. Rostyk

Rostyk Місцевий

Passat B5 1,9 TDI
    Клубна карта:
    000030

Споживання палива річ об'єктивна. Якщо пише траса 7,8 а місто 10,5 то далеко від того не втічеш. Одного разу дослідили, що якщо їхати з Києва в Одесу на 140 мерседесі із складеними зовнішніми дзеркалами заднього виду, то зекономиш 2,5 літрів. Сам розумієш яка це все фігня...
    Правий Петро, нема їзди нема витрат пального... Але думаю кожному із нас автолюбителів це не підходить...;-)

4. Бейліс

Бейліс Місцевий

BMW 320I M50 Vanos 96р.

значить так: Пегас приїжджай до мене в гараж ми тобі зробим машину економнішу! відріжим дзеркала кришу відріжем і приварем косу і набагато нижчу!

5. Rostyk

Rostyk Місцевий

Passat B5 1,9 TDI
    Клубна карта:
    000030

Петро, офтопік... в тебе можна сходження зробити, є апаратура??? на Пасат Б5

6. Бейліс

Бейліс Місцевий

BMW 320I M50 Vanos 96р.

апаратури щенема, може колись буде! покищо тільки ходову робимо також заміну мастил та фільтрів!

7. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Економія перш за все починається з того, шо машина доводиться до справного стану (без всяких калхозів з магнетизаторами і присадками) двигуна, ходової, тормозної і паливної систем, вчасно замінюються фільтра, чистяться сітки на насосах, робиться розвал-сходження і ставляться колеса розміру, рекомендованого мануалом і правильно виставляється запалювання по виставлених мітках ГРМ.

Споживання суттєво меншого, ніж по мануалу, ти не доб*єшся, хіба шо будеш штучно збіднювати суміш шляхом хірургічного втручання в інжектор, але економія при цьому поняття відносне, і крім того, можна клапана спалити або голову вбити (детонацію і перегрів від збідн. суміші не оминеш).

Коли це все зробиш, і тобі буде мало, тоді: ставиш колеса шириною 165 і менше. В суху погоду відсутність протектора на шинах також допоможе економити, тому лисі шини не викидай. На базарі можна придбати супераеродинамічні зеркала (як бонус, вони ше можуть бути "хромовані" і з поворотниками, фігня, шо в них нічого не видно), а також всякі аеродинамічні прибамбаси, шоб машина стала суперобтічною і економною (пофіг, шо тяжчою). Шоб машину полегшити (і зробити ше більш економною), з неї можна зняти/вирізати лишні, нефункціональні, деталі: стабілізатори поперечної стійкості (при економній їзді вони всеодно не знадобляться), ребра жорсткості, частини лонжеронів, захист піддона, обшивки, торпеду, задню полку, запаску, інструменти.

Заправляти повнийбак не потрібно: тоді ми возимо лишню вагу, максимум 3-5 л, а ше ліпше бак зняти і поставити замість нього пластмасову 5л каністру (знову буде економія на відсутності зайвої вазі). Ні в якому разі не можна вмикати споживачі електроенергії в автомобілі:це приведе до збільшеної витрати пального!!!кондюк полюбому знімаєм(це ж шей вага блін лишня, про пічку і різноманітні підігріви/обігріви/протитуманки забуваєм) (в крайньому разі, хіба фари вмикати вночі на трасі, в місті є ліхтарі, можна без фар).

По трасі слід їздити за кимось впритул, використовуючи його аеродинамічний канал (весь опір повітря візьме на себе той, хто рухається попереду). Для цієї мети найкраще підходять фури (бажано з причепом, або з двома, Ікаруси, Лази, в крайньому разі маршрутки). Якшо ж немає за ким їхати, тоді треба правильно розрахувати свій маршрут, шоб найбільш оптимально використовувати спуски (на яких можна глушити двигун, і котитись до побєди не гальмуючи), на серйозних підйомах (перевалах) можна тормозити всякі камази, і просити, шоб затянули на верх (тіпа, не можу завестись), а з горки вже валим по повній (з викл. двіжком), і економим такшопєстєц.

В місті можна наловчитись, і непомітно чіплятись рукою за тролейбуси (в них якраз провода ззаду висять), це поможе нам зекономити пальне, на зупинках просто робим розгублений вигляд, тіпа, не при ділах.

Якшо ше серйозніше занятись цим питанням, то на даху можна встановити невеличкий зйомний парус, і навчити переднього пасажира ним керувати, шо суттєво поможе нам економити, а в поліку зробити дзюру, шоб підштовхуватись ногою (але на робочу ногу бажано вдіти кірзак з деревяною підошвою,шоб не так швидко стиралась). Так шо, вперьод всі економити!!! і забудьте про всякі гонки, активний драйв, динамічні обгони і давання шміру-автомобіль зроблений зовсім не для цього, отак...

• Подобається Подобається x 2
  8. peGas

peGas Аксакал

Peugeot 307 2.0 XS '05
    Клубна карта:
    000008

а шо означає чистити сітки на насосах? можна детальніше?

9. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)
    VW Transpotrer T6 2.0 15
  10. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

абасратса і нє жить :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

на вихідних добре обжерусь салатом приступлю до встановлення паруса,

доречі де взяти кріплення під парус на гольф 2 :-D :-D :-D

11. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

В мене є, але 1 направляюча зламалась і тре варити, якщо хочеш - забирай за пиво! :):):)

12. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

може в яхт клубі мають ті напрвляючі ? :-D

13. sssss

sssss Новачок

DAEWOO
    Якщо тема економії пального для Вас ще актуальна ( а я думаю що так), то використовуйте до пального біокаталізатор RowerPlusMPG. У мене економія виходить більше 20%, використовую з лютого місяця 2008 року

14. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)
    VW Transpotrer T6 2.0 15
    sssss, ой класно ти гарантуєш мені економію більше 20 %
    супер значить якщо в мене по трасі 5.5л то - 20 % = 4.4 літри на сотню ти гарантуєш?

15. Drapula

Drapula Місцевий

VW Cross Polo 1.4 2008
    Для початку можна почати з простих азів економної їзди, поменше різких розгонів, і гальмувань, тобто їхати максимально рівномірно, бо практично найбільше палива витрачається при динамічних процесах,Не тиснути акселератор в підлогу. Вже як зазначалося на http://www.volkswagen.lviv.ua/forum/showthread.php?t=794 та ж їзда нактом і з гальмуванням двигуном. Триматися до внутрішньої частини радіусу повороту, тим самим економлячи шлях (тіко не ріжте вже аж дуже нагло). Не начіпляти лишніх елементів, що погіршують аеродинаміку. Як казали вище хлопці триматися в аеродинамічній трубі за транспортом, що попереду. Як омога раніше перемикатися на вищу передачу і не крутити двигун...
    Тут навіть без вкладання бабла можна дещо економити
    Сам пробував,отримував різницю в 1-2 літри
    І буде вам щастя,багато щастя
    До речі дивився передачу про так звані засоби що дозволяють економити, то в експереминтальних випробуваннях деякі показали навіть гірші результати, та й виробники не рекомендують їх використання

• Подобається Подобається x 1
  16. petro_fm

petro_fm Active Member

Audi B4 2.0 ABT mono +Газ
    І не забувайте перед поїздкою сходити в туалет - лишня вага все таки :)

17. G60

G60 Active Member

BMW 5
    Ти напевне не в курсі,що вага сама по собі сприяє економії палива,завдяки закону фізики - інерція:yes:

18. Drapula

Drapula Місцевий

VW Cross Polo 1.4 2008
    Але для отримання інерції ту масу треба розігнати, на що витратити додаткове пальне
    Виходячи з попереднтого судження то треба завжди з собою возити ще й тещу, і чим вона грубша тим краще, бо то інерція))) хай мені вже тоді буде гірше))буду їздити сам
    О ще можна в багажнику возити дубову ковбицю, + 1 інерція

19. Victorlas

Victorlas Місцевий

Seat Leon 1.6 2006, были Mitsubishi Lancer WAGON 9 1.6 ГБО 2007, VW Golf 2 1.3 MH Solex2108 1987
    В мене при 130 розхід 7.9 літрів це на 4 передачі. Имхо забагато.

20. Victorlas

Victorlas Місцевий

Seat Leon 1.6 2006, были Mitsubishi Lancer WAGON 9 1.6 ГБО 2007, VW Golf 2 1.3 MH Solex2108 1987
    В мене при 130 розхід 7.9 літрів це на 4 передачі. Имхо забагато. Якщо їхати 100-105 6.6 літрів.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)