Філософія наших доріг ...

Тема у розділі 'Простофорум', створена користувачем PassatB5, 23 чер 2008.

1. PassatB5

PassatB5 Active Member

Passat B5 Saray 1.8 20v
    Ситуація:
    Сьогодні зранку (прекрасний ранок доречі, дощик промив повітря, сонечко !) спокійно без азарту і будь якої агресії їду собі по Підвальній, везу дружину на роботу. Спокійно минаю пішохідний перехід навпроти облради (іду в напрямку личаківської). Тільки починаю руль завалювати в ліво, і чую в ліве вухо , що щось зліва від моєї машини тарахкотить, щось чого я не бачу. За долі секунди мене випереджає пежо якесь там (стареньке). Ну думаю спішить чоловік очевидно, хай їде.... Аж тут на самому повороті з під того пижа ВИСКАКУЄ КОБІТА!!!! Я на гальма, аж АБС зпрацював. Пиж поїхав далі. Мене нагла кров заливає, як так , на рівному місці чуть дівчину на капот не посадив. Газ в полік, гума свистить... Догнав того пижа, прижав до бордюра біля кафе "На розі". Очевидно хлопчина злякався, бо включив правий поворот і зупинився. А мені так хреново стало на душі, так хреново !!! Ледве до роботи доїхав. І все думки - навіщо я це зробив ? Яж прирівнявся до нього в цій ситуації, опустився до його рівня ! Поки не вийшов з машини - не попустило.

От така філософія, хто що скаже ?

2. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006
    Відповідь: Філософія наших доріг ...

Щось не зрозумів... Ти його доганяв навіщо? Щоб відчитати чи щоб поганятися?

3. PassatB5

PassatB5 Active Member

Passat B5 Saray 1.8 20v

Та ні , ганятись там немає де, тай не люблю я того діла. Хіба що десь зі світлофора можна пробувати і то якщо немає машин.
    А догнав його напевно для того , щоб показати йому що він не правий, і що так робити не можна. А получилось з того всього що сам собі "нагадив" в душу.

4. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

Я шось не розумію мети даного допису...Автор хоче шоб його пожаліли, чи насварили чи виправдали? Якшо вирішив доганяти-то доганяй...раз взяв м*яч - то вже пи...яч.

5. PassatB5

PassatB5 Active Member

Passat B5 Saray 1.8 20v

Жаліти мене не треба. Я вже сам покаявся з того шо зробив. І впевнеий що зробив не правильно (моя особиста думка).
    А у відповідях до цього допису хотів би почути думки учасників форуму, а саме як би ви діяли в такій ситуації.

Впринципі ситуація дурнякова, і не вартує уваги, але ...
    Але ми ж так і їздимо ! З таких дурнякових ситуацій складається весь рух по Львову. Чому у Львові стільки корків ? Тому що вулички малі і переповнені автомобілями ? Чи може тому що якийсь бовдур вліз на червоне світло на середину перехрестя і заблокував весь рух. Або хтось з правого ряду поаернув наліво при виїзді на головну, або хтось домалював собі уявну третю смугу по середині дороги і вперся в трамвай, або ...або ... або ...

Така то наша їзда, суцільне АБО !

Я кожного дня їдучи через високий замок, по підвальній ... до пам'ятника Грушевському таких АБО зустрічаю вагон і тєлєжку маленьку ...

Мда , нафілософстував тут ! Але може хтось прочитавши це і задумається ...

• Подобається Подобається x 2
  6. Borman

Borman Місцевий

VDub Golf Mk3 AirRide
    Клубна карта:
    000100

:roll::roll::roll:

7. DEMO

DEMO Місцевий

Kia Cerato 2.0 EX АКПП
    Клубна карта:
    000045

Ну наскільки я знаю я в європі практика дзвонити на телефон довіри і стукати на таких от ваділ повідомляючи свої координати і його номер. Його ловлять і ти даєш покази в суді проти нього.
    Сам іноді чомусь зривався за якимось гівнюком а потім остивав з думкою : "ну і нашо я то роблю? Він жеш від того шо я його дожену підріжу так як він мене не перестане бути рогульом."

Як правильно діяти в таких ситуаціях теж не знаю бо хочеться шоби рогуль поніс покарання, але навіть тоді ві не перестане бути рогульом бо в нього на то є жєлєзна причина, дєвятка і сємкі. Думаю варто починати з себе і не робити подібного на дорогах демонструючи всім клубну етику.

8. Rostyk

Rostyk Місцевий

Passat B5 1,9 TDI
    Клубна карта:
    000030

Дуже просте пояснення - ДАІ не виконує своїх функцій взагалі...

Додано через 3 хвилини
    крім того, це не філософія, а психологія! Залежно від місця, настрою, погоди і т.д. людина по-різному реагує на одну і ту ж ситуацію! За кермом треба бути холоднокровним, хоча не завжди це навіть у флегматиків получається...:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

• Подобається Подобається x 1
  9. PassatB5

PassatB5 Active Member

Passat B5 Saray 1.8 20v

ДАІ на мою думку цілковито безсиле проти "рагулізму" на дорозі.
    Ну не поставиш ти поліцая на кожному перехрестку, і на кожних ста метрах дороги. Це не реально ...

Думаю проблема глибше , в ментальності. Колись в дитинстві читав таку книжку по фізиці, називалась "Смотри в корень". Думаю назва цілком відповідає ситуації.
    Ми хаємо ДАІ за безлад на дорогах, владу за погані дороги, пішоходів за безтолковість, і ще багато багато кого. Включаючи нафтотрейдерів(чи як їх там) з їхнім поганим бензином :)
    А може проблема набагато менша, і набагато ближче ніж ми думаємо ?

10. Yra Golf3

Yra Golf3 Місцевий

VW Golf 3 1.6 95p (вже нема); Caddy ecofuel 2006, Passat wagon 1.8T

Тих "або" як ти кажеш дійсно багато, але я деколи стоячи в пропці стараюсь тримати себе в рівновазі і чемно стояти, постою 3 хв. подивлюсь як всі по зустрічній проскакають,а я стою як ..., і тоді проскакую як і всі, в нас справді неможливо нормально їздити, і ми ж самі в цьму винуваті, нормальні водії задумується, що це не правильно. Але багато є і таких які всіх мають в ср.ці, і вважаюсть себе головними на дорозі.

11. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111

Даішника на кожнім кроці не поставиш, зате спеціальні камери спостереження на кожному перехресті - це давно поширена у європейських містах практика.

12. Rostyk

Rostyk Місцевий

Passat B5 1,9 TDI
    Клубна карта:
    000030

Розумію напрямок думки, але я вважаю, що є певна категорія водіїв, які не мають внутрішньої мотивації їздити по правилах, а тому її треба внести ззовні у вигляді ДАІ чи як сказав МАРТІНІ камер спостереження! Для чого існують правоохоронні органи? Кожна система передбачає, що її правила можна порушувати і є відповідальність за їх порушення. Думаю, це нормальний цивілізований механізм!
    Уявіть собі, що на дорозі кожен має право сам трактувати знаки, розмітку і т.д.? А застосовувати силу навіть проти порушника кожен з нас, як простий учасник дорожнього руху немає права... в іншому випадку на дорозі мав би перевагу той, в кого дурі більше...

13. PassatB5

PassatB5 Active Member

Passat B5 Saray 1.8 20v

А хіба у Львові не так ?

Перехресток Князя Романа - Шухевича був би золотим дном для тої камери :)

14. Rostyk

Rostyk Місцевий

Passat B5 1,9 TDI
    Клубна карта:
    000030

Таких перехресть у Львові десятки!

15. DEMO

DEMO Місцевий

Kia Cerato 2.0 EX АКПП
    Клубна карта:
    000045

ну а слабо постояти шоби хтось подумав всі стоять і я постою наша проблема в тому, шо всі роблять і я так робитиму, не усвідомлюючи, шо ті "всі" то ми з тобою. Та ситуація шо ти написав до болі всім знайома я також частенько усвідомлюю, шо рагулю але ж так всі роблять... стадний інстинкт мля :))) треба ламати стереотипи починаючи з себе. Тим більше практика показує що інколи вигідніше не піддатись стадному інстинкту і постояти і в принципі шанси швидше виїхати з корка приблизно рівні.

16. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Якось була ситуація, поспішав з Брюхович в Сокільники, обганяв всіх по кільцевій, а тут якийсь неврівноважений на Тойоті мене конкретно не пускає, стає перед фурами, проїзджає зустрічна, я починаю обганяти і його і фуру, а він вискакує перед самим капотом, заставляючи гальмувати. І так рази 3. Причому бачить мене, і робить то спеціально. Вихід один - обганяти дауна зустрічним узбіччям. Так і зробив, відриваюся від нього, він робиться маленьким в дзеркалі, забуваю.

Через якийсь час, коли спереду перед кільцем на Городоцькій зробився затор, я перестав обганяти, бо без сенсу. Той кудесник мене доганяє, виїзджає на праве узбіччя і підрізає мене. Далі відкривається вікно і звідти море ніжних слів про те, що (!) я мало не розбив йому вікно, бо їхав по камінчиках, а він був за мною :)

Мене преповнювали різні емоції, але я вибрав неочікувану для себе модель поведінки - сказав "перепрошую, я більше не буду"... Хлопець не вірив сказаному. Він то хотів щось сказати, то сам себе зупиняв, почервонів весь, закрив вікно і поїхав правим узбіччям вперед. Коли він від'їзджав, я бачив, що у нього час від часу шарпається голова - таке буває при нервовому перезбудженні. Натомість мені стало дуже весело.

Веду до того, що нервові клітини не відновлюються. А те, що ми можемо когось вчити на дорогах гавканням - неправда. По перше, це навпаки ускладнює ситуацію, а по-друге заставляє даунів робитися ще більшими даунами. Тому рекомендую всім користуватися гумором і в жодному разі не хвилюватися, навіть якщо це ДТП.

17. PassatB5

PassatB5 Active Member

Passat B5 Saray 1.8 20v

Щасливий кінець ! А міг той з тойоти і руки розпустити, що б тоді робив ?
    Підставляв другу щоку, чи дав гідний відпір ?

Був у мене раз випадок. Стою на Герцена в корку. До мого повороту два метра, а я в корку стою, хв 10 вже як стою. Мені б в отой поворот, і все - мене немає, дорога вільна !!!! Я вмикаю правий поворот, помаленько вилажу на бордюр, очевидно перегороджую пішоходам прохід. Декілька пішоходів вирішили зачекати що з того буде і зупинились. Якийсь не врівноважений дядечко очевидно не мтерпів мого хамства, підбіг до машини, і як гримне кулаком по капоті, і ноги ! Я аж остовпів, не знав що робити, реально не знав. Доганяти того дядька ? і догнав би я його і що ? Помаленько зарулив в свій поворот, і так до сьогодні їжджу з вмятиною на капоті .

18. Rostyk

Rostyk Місцевий

Passat B5 1,9 TDI
    Клубна карта:
    000030

Правильно! Навіть по голові не даш, бо кримінал... тому не бійтесь водіїв - бійесь пішоходів...ногою в дверку получити можна ні за що, а от відповідати пішохід навряд чи буде...

19. ArniXXX

ArniXXX Active Member

VW Passat B3 1.6 Бензин 1990

І всетаки я впевнений що наше ДАІ на мило. Ви ту про пішоходів сказали. А чому власне автоінспектор не згадує про такі моменти як

1. Перед тим як пішоход має перейти дорогу, він забовязаний ЗАВЧАСНО! дати знати про те, що він надумав перейти дорогу! І якщо він бодай одну ногу не поставить на проїзжу частину, то ми (водії) можимо продовжувати свій рух далі.

2. Переходити дорогу вони зобовязані тульки в спеціально відведених місцях!

Хіба інспектори на таке дивляться? Торочи йому хоть трісни. Чути нічого не хоче. Правда як паспорта з собою нема, то нічого він не напише.

А даі на мило можна відправити по 10001 причині.

1. Задовбали їхні побори!!! За талон 200 гр, хоча вимагати таке НЕ ЗАКОННО! Тому що такого на в казано в адміністративному кодексі. А Адміністративний кодекс вищий за їхню писаніну. Тех огляд 500 гр. То не за дуже жирно їм? Про переоформлення і.т.д. я вже мовчу.

2. Якого бена їх там стільки по кабінетах? Талони виписувати? Нехай засунуть їх собі в ....

3. Кого вони випускають на дорогу??? Вони хоть одним оком дивляться?

4. Де вони ж гадюки на нас чатують? А я скажу, під кущиком, за глухим поворотом, десь за світлофором. Воно наче правильно, сидять там де порушників багато. Але ж сидіти треба там, де по статистиці найчастіше гинуть люди. А не там де шось намутили з знаками.

5. Чому вони постійно намагаються побільше протоколів настрочити? Таке враження що їм від того кайф. Чому не зробити так як в США. Дали чек пішов сплатив і забув. Ні мля, обовязково іти в суд, де тебе ніхто навіть не спитає, а шо там всетаки було.

6. Їхня поведінка часто просто виводить з себе. Добрий день, ваші документи, бере розвиртається і іде собі кудись. А ти як цуценя починаєш чаляпати за ним. В такі моменти хочеться засунути йому ту палку в .... (різні місця). То шо в них таке? Може хтось знає?

7. Є ще в них така манера як починати зупиняти в останній момент. А потім починають за тобою гнатися. І починаєть. Любі ваші доводи про те що ви просто не помітили їх не колишуть.

8. Якого бена у нас не привиди Господи загубити документи? Чому так дорого коштує відновлення???

9. Багато кого думаю задовбало їздити хто зна куди аби зняти машину з обліку. Такі бабки беруть а зведену базу данніх створити не можуть?

Цей список довгий. Я думаю що ви з цим погодитесь. Також хочу сказати. Є серед державтоінспекторів і Люди. Моє враження таке, що їх ситема змушує так робити. Що то за система така, і чому вона спрямована проти нас, я зрозуміти не можу. Одним словом наше ДАІ абсолютно не контролює ситуацію...

20. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Монтіровкою в голову, кільцева як-не-як :)
    Насправді такі люди це переважно сц... боягузи, до такого би ніколи не дійшло. Немає навіть найменших сумнівів. Навіть якщо б помилився - тойота не без номерів.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)