Всім доброго вечора. Цікавить таке питання: чи можливо, і якщо можливо, то як юридично зробити, щоб встановити на golf 2 двигун 1.9 tdi. Куди в такому випадку тре звертатись і що для цього потрібно?
Технічно можна і таке, і юридично також. З юридичної точки тре в мрев взяти дозвіл на переобладнання. Той дозвіл дадуть, якщо 1. Принесеш документи на інший двигун, той який будеш ставити. 2. Новий двигун не буде по обєму більший\менший ніж на 30% за попередній. Є інший варіант: шукаєш двигун але з некраденої машини і його ставиш, коли прийде справа до технічної експертизи, то скажеш що таку машину взяв, а де вони поділи документи на переобладнання ти і гадки не маєш. Оскільки двигун в техпаспорт не вписується а лише десь-там в їхніх базаї існує - то не твоя справа. Вони пробють що той номер двигуна ніде не фігурує як крадений, то і відпустять з миром.
ще варіант, йдеш в Мрев мінєш техпаспорт, даєш дядькові екперту троки грошей і він натише тобі новий двигун.
Ось знайшов таке : починаючи з п5. http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/607-2010-п Тобто потрібні спочатку такі документи: Висновок науково-технічної експертизи про можливість такого переобладнання. А вже після переобладнання - Акт технічної експертизи про відповідність конструкції та технічного стану переобладнанного транспортного засобу вимогам безпеки дорожнього руху.
то всьо правильно, але замучишся з тими паперами бігати і в кінечному результаті на лапу тре всерівно дати, щоб не ганяли з вікна у вікно. краще зразу в мрев дати трохи бабла.
А якщо розглядати той інший варіант. Не знаю чи я так його зрозумів. Тобто можна просто купити 2 гольфа 1.6 дизеля і просто його переобладнати. А при зупинці працівниками ДАІ і при огляді автомобіля просто говорити що такий автомобіль просто мною був придбаний? я все так зрозумів? І ще одне. щодо документів на інший двигун(той який буду ставити). Які це мають бути документи? просто таких в мене немає. Є просто автомобіль для розборки і все. Але я на 100 % що він не краденим
Тобто просто переобладнувати автомобіль на свій лад і везти його на переєрестрацію і давати експерту на лапу?
хз. останній раз робив таке коли переєстровував машину, дав 50 грн на каву і все. Ате то був знайомий експерт.
Саме так зрозумів. Якщо двигун\машина донор не крадені то і ніде той номер світитись не буде. Відповідно не буде у них ніяких причин тобі щось інкременувати, і завжди можна казати що документи на переобладнання вони десь загубили, а машину ти вже таку придбав. У мене так було на попередній машині - номер двигуна не співпадав. Але оскільки новий номер ніде не був зареєстрований, то вони просто внесли його в свою базу та і все. А я гнув свою лінію - типу ви ту машину зняли з обліку то і тепер ставте.
Просто справа йде не за просту зміну мотору, а про зміну і об"єму. А ще таке питання: є автомобіль донор, як за складно буде знайти для нього кузов з документами?
Я про документи на кузов. Я так зрозумів, щоб під ті документи притягнути донора і поставити цілого донора на облік. Якщо так то заморочуватись з гольф2 не варто.