Як керувати автомобілем зимою. Важливо!

Тема у розділі 'Інше', створена користувачем mixonoff, 13 лис 2007.

1. mixonoff

mixonoff Місцевий

VW Scirocco GTI'82 KAMEI, Skoda Fabia ' 07 1.2
    Клубна карта:
    000422
    Багато хто з початківців не дуже уявляє всі небезпеки які їх чекають на зимових дорогах. Пропоную перечитати дану статтю по цій адресі:
    http://www.autoconsulting.com.ua/article.php?sid=770

В ній ви зможете прочитати про методи керування та виходу із заносів, а також їх уникнення на передньопривідних та заднопривідних автівках.

Ще перечитайте форум по зимовому водінню, там я знайшов цілу купу хороших порад:
    http://www.autoconsulting.com.ua/autoforum/viewtopic.php?t=49

Хорошого Вам зчеплення з дорогою та сухого асфальту!

• Подобається Подобається x 2
  2. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП
    Відповідь: Як керувати автомобілем зимою. Важливо!

Читати - то одне, а керувати і скористатися прочитаним - інше. Для того, щоб бути впевненим на зимовій дорозі читання нічого не значать без практики. Кращий вихід - пройти курси екстрааваріного керування. Ну і як мінімум як випаде сніг знайти площадку велику, типу стоянки у МЕТРО і поганяти на ній ніччю, щоб відчути авто і спробувати зафіксувати в памяті рухів прочитане раніш.

3. Monkey

Monkey Місцевий

Volkswagen Golf II
    Клубна карта:
    000023

Лиш практика , відчуття автомобіля. Поїздиш, поки без музики і роздуплишся. Минулої зими я купив беху якраз коли все замерзло та ше й на літній стертій гумі :) А то після передньопривідної Джетти на шипованих Gislaved. Коротше - адреналін, але не розбився :)

4. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

Практика і тільки практика ! ! !

5. ljosha_syncro

ljosha_syncro Active Member

mk2 syncro, turbo&low

задньоприводні і переднєприводні тут є
    а як же бути сінкрістам??? які рекомендації?

6. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Рекомендації сінкрістам - такі ж як і всім решту - не вірити дурним писакам а взимку виїзджати на безлюдні засніжені ділянки і вчитися керувати заносами, розгонами і гальмуваннями в юзі.

Нафік дурну теорію, яка каже, що можна повним газом стабілізувати машину в заносі передньої осі, порівнює зимову дорогу з басейном :shock: або стверджує, що задньопривідна машина візьме більшу горку зимою нід передньопривідна. А ще - рекомендацї при заносі повертати в ПРОТИЛЕЖНУ від заносу сторону. Такого начитатися - можна блондинкою стати.

7. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП

Бачив, як ЗАЗ-965 брав таку горку, коли інші машини відпочивали поряд той горки знизу! ;-) Так що пишуть таки правду, у ЗАЗа ж задній привід! :lol:
    ЗІ А по суті... Якщо ти не на ЗАЗі, то +1 к тобою написаному.

8. ArniXXX

ArniXXX Active Member

VW Passat B3 1.6 Бензин 1990

Моя думка скептична. Говорити про те що все в руках Божих може комусь здасться банальним але я впевнений що так воно ї є. Наприклад водій який керує передньо приводним автомобілем інтуїтивно при заносі може спробувати гальмувати в той час коли правильним було б плавно додати газу. Чи наприклад водій поступив правильно і нарвався на висушину ділянку дороги центральним опаленням. Та й взагалі адекватно відреагувати на кретичну ситуацію надзвичайно важко.

Ніколи не повчаю знайомих які потрапляють в зимову пору в неприємну дорожню ситуацію. Намагаюсь по дружньому поспівчувати та допомогти в ситуації. Як треба було поступити стає ясно вже після ...

9. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

який ше й стоїть на задній осі, притискаючи колеса, і до того ж низькооборотний, таке поєднання ідеальне для болота/зими, волинянки (в яких також ЗАЗовські мотори) також суперпрохідні.

10. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406

Чи можна на передньоприводній машині одночасно( права нога на газі, ліва легенько тисне на гальма) з"імітувати блокування диференціала. По теорії-обертовий момент передається на колесо з меншим опором, якщо обидва колеса пригальмовані то чи обертовий момент передасться на обидва колеса? В задньпривідних підтягуємо ручне гальмо.Які будуть думки?

11. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

Таким чином ти ІМХО імітуєш роботу АБС, а не блокування дифірінціалу. Але навіщо підгазовувати? Не вимикаєш передачу, і переносиш ногу з педалі газа на гальма і гальмуєш! ;-)

12. Євген

Євген Початківець

VW PASSAT B4 1,9TDI 1Z

Це називається торможення двигуном. А ще треба швидко переключитись на понижену передачу, зняти ногу з газу і плавно тормозити і вже тільки перед самою зупинкою вижати педаль зчеплення. І ще одне лівою ногою ніколи плавно не затормозиш!

13. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)
    VW Transpotrer T6 2.0 15

ну от і тут уже інструкцію можна писати. А послухати Ореста слабо і покрутити задом на треніровочній площадці та навчитись утримувати авто в керованості.

14. Solaris

Solaris Аксакал

VW Golf Mk2 RF->9A H&R -40-100

Орест правильно каже.. якщо наловчитися з керованими заносами то при випадковому заносі вже не губишся і спокійно вирівнюєш машину..
    я поки по території на роботі доїжаю у всі повороти вхожу в заносі.. люди напевно думають шо я на літній катаюсь :)))

15. Travel

Travel Moderator

РЕНО МЕГАН

і мене так пре поїздити

а ти ще при нагоді на кільці попробуй запустити машину боком а потім вирівняти виїжаючи з кільця (абалдєно виглядає) . Правда таке треба робити в ночі шоб небуло машин.

16. Solaris

Solaris Аксакал

Travel, в мене затяжні заноси виходять рідко.. там головне з газом не переборщити :)

17. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

А ше дуже прикольно виходить, коли ручнік дьоргаєш, так шоб чуть зад закинуло, а він сцуко зразу примерзає на швидкості під 80, і потім починаєш виконувати нереальні фігури шоб витягнути машину і зупинитись не в стіні або канаві з затянутим ручніком. В мене така шняга була минулої зими, тіпа задом обігнав і замутив на стрийській (повертав з наукової) три повних обороти кругом осі, повезло шо не влетів ні вкого, тіки об бордюр чуток вирівнявся. Так шо вважайте з ручніком на морозі, деколи секунди вистачає шоб примерз! краще пару разів гарно відтормозитись, шоб диски задні нагрілись, а тоді з ручніком приколюватись.

18. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406

Моє питання залишається відкритим, цікавить не гальмування, а як рушити коли одне колесо стоїть на слизькому і пробуксовує + стоїш під горкою + ззаду стоїть припаркована машина.

19. Solaris

Solaris Аксакал

чекаєш поки припаркована машина поїде.. в мене таке недавно було але мене понесло під іншу машину.. почекав 10 хв мужик забрав своє А6 :)
    щоб не потрапити в таку халепу треба думати, чого я тоді не зробив :)) або на зиму пересідати на УАЗік..

20. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)
    VW Transpotrer T6 2.0 15

якщо спереду нікого нема то 1 передача трошки газу так щоб не заглохла і поки колесо собі шліфує ти рулем трішечки повертаєш вліво вправо, і по мірі того підгазовуєш.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)