Як покращити інтенсивність світла на старих машинах

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем Донецкий, 7 гру 2010.

1. Донецкий

Донецкий Місцевий

Type 167
    Таваріщі, щас зіма - тьомная пара года, і еслі ви смотріте на свои фари а там і рефлектор нормальний, і лампочка нова, а света нет ніх...чег то моя порада вам прийдеться в самий раз
    Откриваемо капот, включаемо ближне світло. Берем в руки мультіметр і шукаемо + на лампочці. Потім беремо дріт сеченієм не меньше 4 мм і тицяем одним кінцем на + аккумулятора, а другим на + лампочки (желательно не перепутать, а то буде жарко). Якщо фара починае світити яскравіше 90% випадків - то вот воно, чудо - у вас зістарилась проводка. Што же дєлать - спросіте ви. Отвечаю дрилюете на ринок вже до знакомого нам дяденькі васенькі і купуєте 2 30 амперні автомобільні реле, два запобіжники на 15 а і 2 держателі під них, на обратной дороге заїзжаете у Епіцентр і купуете 5 м многожильного дроту 3х4. На путі в гараж заходите в магазінчик і берете чекушечку-без нее в єлектреке тяжка:yahoo:

Вот схема подключенія (уточненія в фізіке 10клас)
    +12в на аккумуляторі, від реле дроти підмикаються до дротів що йшли на лампочку будь якої фари. І головне, провід масси також кидаете більшого сеченія

• Подобається Подобається x 4
  2. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    А у мене вже так три роки і є :)

3. Донецкий

Донецкий Місцевий

Type 167
    Може ше в когось нема, або ще не почуствовав себя удолетворенним, хай бу:morning1:

4. Sluva

Sluva Active Member

був Passat b4 пересів на япошку
    в мене такого ще нема 100%, так що жді в гості,правда не раніше весни ібо поломав я собі ногу і закатали мене в гіпс на 2-а місяці мінімум :sad:
    Р.С.а ніхто незнає де можна шліфанути і відполірувати скло фари щоб вона з рифльоної перетворилась в прозору?

5. Донецкий

Донецкий Місцевий

Type 167
    Видужуй, а зі склом це ти зря)))

6. Sluva

Sluva Active Member

була ідея поставити лінзу з ксеноном...в рифльоне ставити ксенон, як на мене то колхоз,а так прозоре скло,лінза і коректор то майже 80% вийде по всіх правилах...але то так "розвідка":D

7. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    якщо під ксенон,то все правильно. А не простіше купити гладке скло?

8. Sluva

Sluva Active Member

значно простіше,але чесно кажучи сумнівався в існуванні такого скла на мою фару...Може хто знає варіанти де можна придбати таке вже готове прозоре скло?

9. Донецкий

Донецкий Місцевий

Type 167
    Зустрічав турецькі, ціна питання приблизно 300 грн/шт

10. Sluva

Sluva Active Member

ок,дякую за інфу і щоб незасмічувати тему відкладаєм мої фари її до кінця зими

11. Шурик

Шурик Початківець

VW Jetta CL 1.3 1990 р.в.
    Клубна карта:
    000080
    Ось в мене та сама проблема зі світлом фар, ввечері нічого майже не видно коли по трасі їдеш, фари то горять, але дуже слабенько(( Ввечері коли на страсі буваю переважно слідкую за смугою по середині дороги, щоб їхати нормальног. В мене в Таврії фари світять набагато краще)))
    То це виходить проблема в дротах? Бо вже і фари нові купляв і лампочки потужні ставив, і нічого не виходить з того, майстри нічого сказати про це не можуть, але радять ксенони купити.

12. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    То не у тебе фари погано горять, а очі відійти не можуть, після засліплення від ксенонів зустрічних машин.
    Як би всі ставили ксенони правильно, то б такого не було, але... Зараз кожен собі майстер, і вважає, що власне його фари повинні засліплювати зустрічні машини краще за інших :D

13. top

top Active Member

Vw Golf II 1.3 МН ,2Е3 ,1989.
    Vw e-up 2014 .
    Привіт
    Проблему з світлом вирішив простіше .

1 Почистив всі клеми і роз"єми.
    2 Підібрав шоколадку на генератор ( третя !!!!) - 13,8 В ( мінімум) на холостому ( 850 об ), при включених фарах ( ближнє ).
    3 Правильно відрегулював і все в ажурі .

14. Назар

Назар Початківець

Volkswagen Passat B4 1.8

Скільки то всьо обходиться по грошам приблизно ?

15. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    у Г2 світло відверто кажучи погане. релле лічно тобі напевне поможе і мабуть бачити ти будеш більше.
    Проте краще ніж "нормально" не буде. Щоб було савсем харашо - лінзований ксенон. Але то відповідні гроші.

16. Vova$

Vova$ Місцевий

G4 2002 AVU
    не шліфуються наші скляні фари, а якщо навіть знайдеш де шліфанути, то прайс буде космічний
    не просто коректор, а автокоректор, ще має бути омивайка фари а також сертифікат на цю "ксенонову" фару.

17. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Робив таку модернізацію, але причина була інша(горіла контактна група, хоча і світло було не гуд) реле допомогли сильно, а ціна питання десь в межах 50грн +- звісно якщо сам робитимеш.
    Під лінзу потрібне НЕРИФЛЕНЕ скло тобто фара має бути з рифленим отражательом(вибачаюсь:)) а скло гладке з обох сторін, + прийдеться порізати оптику бо лінза по довжині не влізе та таке переобладнання вартує кожної копійки та каплі поту потраченої на неї. Ось адресок інтернет магазинчика www.xenon.co.ua кому цікаво заходьте (нереклама, сам збираю на лінзи Ж5).

18. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Допускається і просто коректор фари (приклад Росії, в нас можна і без лінзи), омивайка дійсно потрібна але лише для власника фар щоб було видно, сертифікацію можна пройти на СТО при перевірці(настройці) фар. Та це все не по нашим ПДР, в нас ксенон незаборонений(ненадовго), але дійсно на 80% легально і як на мене 100% правильно!

19. Vova$

Vova$ Місцевий

G4 2002 AVU
    а оці всі букви можеш підтвердити ссилками на ПДР чи якісь інші ДІЮЧІ нормативно-правові акти, чи то твої власні умозаключєнія, на які потім можна буде зіслатися при проходженні ТО з отим 80% легальним ксеноном.

20. Sluva

Sluva Active Member

Вова,а як на рахунок авто які з заводу йдуть з ксеноном+лінза ,але без автокоректора і омивайки?Їх що буде заборонено експлуатувати на наших дорогах?
    Р.С.На рахунок поліровки то знайшов кантору яка цим займається,ціна не дуже то й космічна в районі 200гр за шкло,нове прозоре купляти виходить по 400гр за 1шт.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)