як правельно підключити провода до трамбльора?

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем Miha, 3 лют 2012.

1. Miha

Miha Місцевий

Renault Kangoo 1.5 dci 2005
    Клубна карта:
    000408
    ситуація наступна.
    купив кришку трамблера і бігунок до трамбльора, хотів поміняти і зняв провода!
    замінивши кришку забув як провода були втикнуті, пробував 1-3-4-2 непідходить. незаводиться! но стартер крутить!!

Пробував 2-1-3-4 і тут почались приколи.....
    коли я включив 2134 то при повороті ключа запалення панель приладів не відреагувала , лампочки не загорільсь і стартер не крутить.

я поміняв знову провода на 1342 но ніфіга на змінилось стартер не реагує, панель приладів не світить. що провіряти? я думав може який предохранітель але всі добрі :sad:((

Останнє редагування: 3 лют 2012
    • Подобається Подобається x 1
  2. Miha

Miha Місцевий

Клубна карта:
    000408
    може схема 1342 і правельна але як взанти який перший?

я і провірити неможу бо електрика пропала :sad:((

3. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Коли міняв бігунок, то точно його по мітках знімав і ставив?

4. Miha

Miha Місцевий

Клубна карта:
    000408
    якщо включити ближнэ світло то при повороті ключа щолкає реле, 1 раз моргає лампа масла, 5-6 разів моргає лампа тосола і все,
    все гасне і нісо не працює.

5. Miha

Miha Місцевий

Клубна карта:
    000408
    бігунок не міняв, міняв тільки кришку

6. kym

kym Аксакал

a 100
    Таку задачу ставлять випускникам училища (коледжа) про підготовці автоелекриків...)))))) Путають дроти а потім треба виставити правильно....)))))))))
    схема роботи циліндрів 1342 - правильна для чотирициліндрових. Тепер треба вияснити де перший циліндр. Знімаєш кришку траблера і дивишся на корпус куда вставляється кришка... знаходиш на бортику прорізь - мітку - це і є мітка першого циліндра. Коли бігунок стає напроти мітки значить поршень у першому циліндрі знаходиться у ВМТ, а відповідно ВВ провід на кришці траблера має іти на свічку 1-циліндра. А далі крутиш колінвалом і дивишся в яку сторну крутится бігунок і рахуєш 342 відносно виводів на кришці траблера. Четвертий можна зразу вгадати він напроти першого....)))))) Це все відносно VW в інших марках мітки можуть бути по іншому

7. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    а бігунок в трамблері не рухається проти годинникової стрілки ? навіщо винаходити ровер ? :)

мені більше цікаво, а що могло взагалі змінити неправильне розташування ВВ дротів ? Коли капіталив двигун собі, виставляв дроти, як в ВАЗ (1243). Машина заводилась на двох циліндрах і працювала ідеально рівно, але без тяги. Потім таки довідався, що у мене теж схема "1342". До чого веду - ніякої трабли з електрикою у мене не було, а у Міхи там ціле світошоу...

8. kym

kym Аксакал

a 100
    Так наглядніше - запамятовується
    Цікавські руки. Якщо дроти заводскі то майже неможливо перепутати бо довжини підігнано під циліндри, якщо дроти з базару то за звичай довгі як батоги і перепутати - раз плюнути

9. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    У всих вітчизняних двигунів порядок роботи такий як і у фольца 1-3-4-2., лише у волги по другому.
    Якщо трамплер розбирався то є можливість перепутати і мітка буде вказувати на 4тий циліндр.
    Я викручував свічку першого циліндру (зі сторони ременів) вставляв бумажну кульку на місце свічки, при прокручуванні (такт стиску в першому циліндрі) її вистрілює, потім дивемося куди направлений бігунок - це і є перший циліндр. А далі як описано вище по ходу руху бігунка виставляємо 3-4-2. Та якщо нічого не світиться на панелі приладів то в тебе в добавок ще й проблеми з електрикою.

10. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    а я по пораді Кума довгу викрутку вставляв.

11. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    вирішив пошарити по сайтах і пошукати правди. скільки сайтів знаходив - стільки ж різних варіантів бачив :D

є люди які серйозно заявляють, що скажімо, на 2108 має бути "1243"
    і інші, що вважають за правду "1342"

12. dima1405

dima1405 Місцевий

Викруткою можна встановити чи знаходиться поршень в ВМТ, та ніяк не встановиш що в саме цьому циліндрі такт стиску (закриті обидва клапани), адже на один оберт розпредвала(360град) припадає два оберти колінчастого вала(720град) тобто поршень першого циліндра за один цикл двічі буває в ВМТ. Такий метод виставляння має 50% успішність, + до всього самому проводити такі маніпуляції не дуже зручно є можливість пошкодити ну хоча б ту саму свічну різьбу, а бумажка просто "вистрелює" сигналізуючи про ВМТ першого циліндра.

13. kym

kym Аксакал

a 100
    правди треба шукати не на сайтах а в документації до авто.... На сайтах можуть такі бздури понаписувати, що ах вуха завертаються. Занадто довіряти інтернету теж не можна.... відповідальності за інформацію - ноль

14. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    і то правда :)

15. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    а що каже книжка ? читав по своїй - виставити шків в ВМТ, натягнути ремінь і вуаля. Зрозумів, що точок таких багато, спитав в баті - порадив теж засунути викрутку. А правельний алгоритм ? кидати в камеру ніц не хочу.

16. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Правильний метод, то виставляти по мітках на маховику колінвала. Правда, все одно потрібно дивитися техн.літературу, щоб знати як ці мітки виглядають.
    Метод с пробкою на місці свічки теж непоганий, як альтернатива того що описано вище, але коли мітки недоступні, та й по ньому точне положення вмт не визначиш, а лише то що поточне положення вмт є у фазі стиску.

Останнє редагування: 7 лют 2012
  17. dima1405

dima1405 Місцевий

Згоден сто відсотків та для визначення в якому положенні має бути бігунок коли в першому циліндрі має проскочити іскра та відповідно для правильного інсталювання проводів цього методу достатньо.

18. Elza

Elza Місцевий

VW Golf III
    Хлопці, допоможіть кубіті розібратися :blush: Їздила собі спокійно і ніколи не звертала увагу на порядок підключення проводів, поки не взялася за заміну свічок. Теж знаю, що схема роботи циліндрів 1342 але як виявилося у мене було під"єднано 1243 :shok: При заміні свічок провода переплутати не могла, бо знімала по порядку. Зняла кришку трамблера, але мітки ніякої не знайшла.Кришка по іншому просто не залізала ніж вона була до того. Я вирішила поексперементувати і поміняла місцями проводи.Машина не завелася. Поставивши в тому порядку, в якому вони були-1243 - завелася. То що, виходить, що у мене не правильно виставлене запалювання????

19. bass

bass Аксакал

Клубна карта:
    000073
    Не в тому порядку взагалі не заведеться. Слово троїти саме пішло від того що працює на 3х циліндрах - і машиною ковбасить "нє па децкі".
    А у тебе виходить на 2х їздила і все було ок. Ту щось не так, або ти нам говориш не то, або схема тактів твого двигуна не та.

20. Elza

Elza Місцевий

VW Golf III
    Не, говорю все так як і є. Нафіга мені говорити не так? Я ж сама хочу розібратися. А може бути таке, що для конкретного мотора своя схема тактів?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)