який акумулятор вибрати ?

Тема у розділі 'Електрика і сигналізації', створена користувачем serg9, 16 бер 2011.

1. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    сьогодні здох акумулятор. спробую зарядити, але гадаю, що довго він не протягне.
    у мене виникло питання. по ЕТКА в комплектації авто зазначено, що акум. там стояв 44 А/г, а по факту у мене стояв 60 А/г.
    от і саме питання - який акум зараз шукати (ємність) - достатньо 44 А/г чи все таки 60 А/г ?
    Пассат В4 2Е без кондея.
    Генератор 70 А.
    Дякую за відповіді.

2. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Думаю 44 то маловато буде. Шукав для себе в Ельзі - не найшов данних який має бути.
    Підбери тут

3. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
  4. Nick Wolf

Nick Wolf Місцевий

VW Passat 1.8GL
    Клубна карта:
    000015
    Від'їздив свого часу 5 років на 45 А/г Варта з 30% підсиленим пусковим током. Проблем ніколи з ним не мав. Пару раз розряджався до нуля, але через мою неуважність, то заряджав і їхав далі. Зараз стоїть 60 А/г, бо за ці 5 років чого тільки не наслухався за такий "слабкий" акумулятор від різних порадників (останню зиму його життя погано навіть спав через це :), але акумулятор не підводив). Вирішив не ризикувати і прислухатися такі тих порад(щоб спокійніше спати), купив 60 А/г, тим більше різниця в ціні була не така вже і суттєва. Це з досвіду. Самому цікаво, що скажуть професіонали.

5. nzi

nzi Місцевий

vw passat 1.6 TD був
    думаю в цій темі знайдеш багато чого цікавого для себе http://www.volkswagen.lviv.ua/forum/showthread.php?t=385&highlight=%E0%EA%E0%EC%F3%EB%FF%F2%EE%F0
    як на мене то ситуація наступна,якщо в тебе система повністю справна то можна брати слабший акамулятор з вибірки, в тебе авто вже не нове, тому вже рекомендовано брати як мінімум середній з вибірки(підмикання,зношені деталі для запуску яких потрібно більше потужності)

6. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    ту тему читав, багато букафф, і здебільшого особисті думки.
    у мене зараз 60, подивлюсь по магазинам, якшо реальної економії нема, то слабший брати не буду мабуть.

7. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Якої економії ви очікуєте ??? Тут лише одне два питання:
    1. Скільки ваша машина часу їздить в день?
    2. Скільки часу вона може стояти на стоянці і не їздити?

Відповідь на на обидва питання дасть вам результат. Перше питання співзвучне з тим "за скільки часу ваш генератор зможе зарядити АКБ до повного, враховуючи час стоянки і кількість запусків двигуна). А друге наскільки може розрядитися ваш АКБ коли ви не користуєтесь машиною (і знову повертаємось до першого ;) )

8. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    1. машина їздить в день на роботу і з роботи (2*5 км, 2*25 хв)
    2. стоїть цілий день біля роботи і вночі в гаражі.

економії не очікую, просто виникло питання, якщо виробник ставив 44А, то чи є зміст ставити 60А?
    якщо вони в одну ціну, то питань нема, а якщо в різну, то от і цікавлюсь, чи є зміст переплачувати за більшу ємність.

Останнє редагування: 17 бер 2011
  9. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Проста арифметика:
    Нехай машина на стоянці споживає 0,05А/год тоді добу (вона у вас стоїть 23 години) вона з"їсть 0,05*23 = 1,15 А Тепер ще, вам за цю ж добу потрібно 2 рази запускати двигун (пусковий струм десь в 10 разів більший номінального струму АКБ, і то при тому якщо стартер його всього споживає, як правило ні), тобто 44*10=440 А/год, але на прокручування стартера йде всього 10 сек = 1/3600 год, тому 440/3600 = 0,125 А і що маємо? за добу у вас АКБ сяде на 1,15+0,125=1,275А.
    Тепер у вас генератор дає 70А/год, ви їздите майже годину (50хв), то питання чи генератор зможе вам ту ємність поповнити, навіть якщо для зарядки потрібен менший струм у 10 разів? І чи ви у тих простих формулах бачите залежність від ємності АКБ (ну звичайно, крім того що струму АКБ повинно бути достатньо для обертання стартера)?
    Тобто, якщо ваш стартер буде прокручуватися і 20 амперним АКБ, то чому б вам його не купити, економія ж?

Але люди які думають наперед, страхуючись, від ситуації коли машина стоїть на стояннці місяць, чи коли акумулятору декілька років і він просто фізично не може видати в 10 раз більший струм - для стартера, а лише наприклад у 5 разів, чи то, що інколи тре "радіво" на шашликах 2 години послухати на повну потужність, і т.д, купляють АКБ більшої ємності - їх за то винити не можна, правда ж?

• Подобається Подобається x 1
  10. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Нема смислу брати більший, в такому режимі не буде заряджатися нормально...
    Я собі взяв 60 ,і думаю шо нафіг я то зробив, бо постійно підзаряджати треба...

11. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    Вроді все обгрунтовано, цифри, розрахунки.
    А чи можна на хлопський розум сказати - який акум варто брати?
    Наприклад, який ти собі на В4 поставив?

Скажімо зараз у мене стоїть ІСТА 60А. Купував його 5,5 років тому, новий. він пройшов за цей час 180 т.км. Правда катався я на машині немало, щодня мінімум по 150 км. Акумулятор відслужив на славу, досить нормально як на ІСТУ.
    останній рік в зв"язку із зміною роботи почав їздити менше, по 5-10 км в день. Акум почав недавно себе дивно вести, при заводці стартером просідає напруга, так, що аж магнітола збивається з настройок. От я і думаю, чи то йому вже природно прийшов кінець (за віком і пробігом) чи то результат недозарядок.
    наприклад вчора ввечері мусів заводити з толкача. на ніч поставив на зарядку. варнці завів досить жваво. по місту покатався - теж все ок.
    ввечері після простою - ноль на масу, знову з толкача.
    шо йому є? здох чи така утечка акума появилась? чесно кажучи, не думаю. шо скажете?
    завтра планую поїхати зранку в акумуляторну майстерню, може він мені щось зможе внятно сказати - казніть чи помиловать.
    а поскільки в електриці я не сильний мастак, то якраз і прошу поради, який акум шукати на заміну?

12. bass

bass Аксакал

Клубна карта:
    000073
    Саме такі ж симптоми були в мене, тут на форумі я навіть радився, що це може бути, і порад було декілька (правильних на мою думку). Одна лиш різниця - мою машину з толкача не заведеш :sad: АКБ наказав довго жити через 2 тижні після появи таких симптомів, хоча йому було 3.5 роки.

Так, от - стояв у мене 60, поставив Varta Silver 61 щось сказати ще не можу бо пройшло небагато часу, але політ нормальний.

13. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    спробую сьогодні поїхати в акумуляторну майстерню, а далі буде видно. хоча маю підозри, що новий акум прийдеться все таки купувати.

14. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    заїжджав зранку в майстерню.
    майстер поміряв плотність електроліта, поміряв напругу акума, напругу зарядки, нагрузив нагрузочною вилкою і видав вердикт - замкнула 1 банка в акумуляторі.
    чесно кажучи мене завжди насторожувало, я вже 2 ночі акумулятор ставив на зарядку, то всі банки зранку булькали, одна інтенсивніше, одна слабше, але булькали. А ця, на яку він вказав, стояла собі непохитно. виявилось що замкнула.
    за перевірку він мені сказав 8 грн., а за те, що він почистить цю банку і усуне замикання - 20 грн. гарантія - цю банку він оживить і акум буде жити до тих пір, поки не замкне наступна банка. я вирішив спробувати. у всяк випадку вирішив що краще 20 грн за спробу відновити акум ніж 8 грн. просто за "добре слово".
    майстер зняв акумулятор і поніс на хірургічний стіл. там він висмоктав грушею рідину з тієї банки, зробив надріз всередині банки, щоб краще було видно пластини, надів на вуха таку штуку, як лікарі, коли слухають кашель, під"єднав зарадку до акума і шось там слухав в банці. далі під одну сторону акума щось підклав (напевно щоб рідина перемістилась в іншу сторону) і почав такою свого роду лопаткою проводити поміж пластини. в 1 місці було видно що лопатка не проходить, і він мусів зусиллям пройти то місце. пройшов все, послухав, сказав шо все ок.
    зарядив десь пів години, поміряв плотність, сказав шо все ок. електроліт після зарядки став мутний - він сказав шо це ознака того що акум уже потрохи сипеться (що є осад), а те що електроліт помітнів і в тій замкнутій банці - сказав шо це означає що зарядка пішла і в ній, замикання в ній усунуто.
    сказав, що гарантує 100% що ввечері я заведу без проблем. а також, що не виключено, що проїду на цьому акумі ще ціле літо - все залежить від того, коли замкне наступна банка.
    такі справи. розумію що чуда чекати не варто, але все таки сподіваюсь, що може ще трохи він у мене поїздить.
    доречі, у мене акум виявився не 60А, а 66А. так що якщо купувати, то буде десь 55-60, не менше.

15. Vexler

Vexler Аксакал

Smart ForTwo, VW Golf2 1.8RP `91 white був
    Який акум майстер на Зеленій біля Ю.Р.К. порадить такий і беріть :)....моє імхо...там профі працюють, і черги постійно....я особисто задоволений, завжди підкажуть правильно що вибрати, в залежності від вимог покупця

16. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    Дякую за пораду, але в Івано-Франківську немає "Зеленої біля Ю.Р.К." :D

17. Vexler

Vexler Аксакал

Smart ForTwo, VW Golf2 1.8RP `91 white був
    :D
    Особисто скажу, що 60А з головою хватає :)

18. AndrewBest

AndrewBest Active Member

WV Passat B3i GT,88р, Digifant PF
    Собі брав нещодавно Бош Сільвер 61Ач. Дуже задоволений його потужністю, особливо коли були морози.

19. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    наразі сподіваюся що питання покупки акума можна буде трохи відкласти. вечером завівся без проблем.

20. serg9

serg9 Місцевий

VW Passat B4 2E 1994
    Вчора настала розв"язка моєї проблеми з акумулятором.
    після ремонту в акумуляторній майстерні (допис від 18.03.11) акум служив вірою і правдою, ніразу не підвів, взагалі не було жожних натяків на неполадки.
    А вчора після роботи сідаю в машину, кручу стартером, і .......
    під капотом як бабахне, я мало не обтойво...
    і сивий ди м з під капота.
    я бігом туди, відкриваю, і бачу наступну картину
    хтось мені може пояснити, "шо ета била....." ??? :nea:

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)