Народ, хто компетентний, мають ось-ось здавати будинок де я купив квартиру і от мені Забудовник розказує що є набір робіт які я повинен зробити до здачі будинку ну тіпа шоби комісія прийняла і замовити їх в них. Отож питання намбер ван чи дісно я то ПОВИНЕН робити ? Вони підготували мені кошторис по необхідних роботах я трошка припух оскільки вони мені на квартиру 92 м2 де стін 380 м2 приблизно 55к грн відразу з кошторису пішли спати роботи над стелею і підлогою отож лишилась роботьа над стінами але кошторис знов таки вражає бо зробити всі стіни коштує в результаті 43 814 грн. Отож власне прошувашої допомоги в розясненні робіт які повинні бути зроблені і чи то нормальна ціна роботи які вони порахували: 1. Підготування поверхонь стін розчином із гіпсу товщиною шару 1мм принанесенні за 2 рази (я так розумію шо то підготовка до стартової шпаклівки по штукатурці) робота 4416 грн вартість матеріалів Гіпсові вяжучі Г-3 - 224 грн 2. Третє шпаклювання при високоякісному фарбуванні стін по штукатурці та збірних конструкціях, підготовлених під фарбування (я так поняв то стартове шпаклювання) робота 1730 грн матеріали: Грунтовка - 130 грн Шпаклівка клейова - 1076 грн 3. Шпаклювання стін мінеральною шпаклівкою "Cerezit" (мабудь фініш) робота - 4395 грн матеріали: Грунтовка - 571 грн Шпаклівка клейова - 4459 грн 4. Поліпшене штукатурення (цементно-вапняним)(цементним) розчином по каменю і бетону стін (Взагалі уявлення не маю шо то таке може хто пояснить ?) Робота 6527 Матеріалів судячи з кошторису нетреба для цієї роботи всі роботи крім 4 розраховані на 380 м2 стін а пункт 4 чомусь на 204 м2 коротше загальні витрати такі Прямі витрати (вище) 23528 Загальновиробничі витрати 8358 Прибуток 3392 Адміністративні витрати 1225 Комунальний податок 9 ПДВ 7302,4 Разом 43814,4 !!! тобто на 20к більше ніж прямі витрати я тут собі прикинув шо якшо викинути ті непонятні роботи і вартість матеріалів а всі непрямі витрати лишити такі ж (хоча менші будуть бо там є якась формула від загальної вартості) то виходить шо в них ціна за м2 стіни виходить 43814,4 - 6527(ціна пункту 4) - 6460 (вартість матеріалів) = 30827,4 / 380м2 = приблизно 81 грн. м2 = 10 у.о (кажись майже в три рази більше ніж середньо по ринку) Нород хто може поясніть в чому прикол може я просто чогось незнаю і то нормальна ситуація. П.С. забодувника звати ЗАТ "Львівський домобудівний комбінат" в народі ДБК-2
то фірмачі бабло скосити хочуть. ги-ги. якщо розібратись - ціна роботи коштує в середньому ціні матеріалу, або навіть нижче. Бувають випадки, що плитка коштує 30 грн за квадрат, а покласти - 80 грн. Для здачі будинку в експлуатацію необхідно - 1. опалення 2 . - Стяжка на підлозі 3 . штукатурка на стінах 4. ел. проводка 5. каналізація = водопровід 6 за вікна мову не веду. тут саме собою зрозуміло. Знаю, бо 2 хати здавав в експлуатацію. зараз ще другу допомагаю з цим питанням.
Вони повинні тобі аргументувати цю ціну, тому що в будь-якому випадку при здачі в експлуатацію виникнуть питання у КРУ і забудовник повинен предоставити всі документи котрі підтверджують дані затрати, і не дай Бог там будуть порушення. Романо правий, при здачі йде тільки мінімум робіт, і то стяжка крива, штукатурка на стінах має відхилення до 1см. і т.д. потрібно над ними стояти і бити по руках. Якщо підготовка доздачі не відповідає нормам ДБН-ів (наприклад перекос штукатурки має бути не більше 2мм) то власник квартири має повне право не приймати квартиру до виправлення помарок. Не хочуть - в прокуратуту і суд. А розцінки дійсно деякі є досить круті - гіпсокартон, плитка, і т.д.
Коли я купляв квартиру, то в її ціну вже входили: вікна, штукатурка на стінах, стяжка, електропроводка, опалення, водопровід і водовідвід(без сантехніки), можливо в кожного забудовника по різному, а можливо це все вже має бути зробленим? Переглянь уважно "Договір"
То шо ти кажеш в мене вже зроблене вони тиснуть шо я повинен оздоблювальні роботи зробити хоча би почати буцімто то треба для здачі. Штукарука в мене також вже є власне шо мова про шпаклівку йде.
ясно ок то шо мене намагаються на додаткові роботи розвести то ми вияснили Впринципі якшо ті ціни шо вони мені назвали (див. перший пост) прийнятні то я готовий піти на уступки але йшо ціни космос то то вигляда на развод.
ціни космос, так як: їхні працівники працюють не від виробітку а по ставці, вони беруть великі обєми товару в постачальників та мають знижки до 20%, окрім того, ніхто не знає, що САМЕ вони вказують в документації на здачу..я вже більше 5-ти років працюю в сфері будівництва і може тобі сказати, що такі за такі розцінки все має бути вилизано, та викладено практично фінською сантехнікою та німецькими сумішами
то фірми за такий рахунок вижити хочуть. Думаю вигідніше продати того Мерса МЛ 550 з 5,5 двигуном і захмарним обслуговуванням і так виживати в кризу, а не людей намахувати...достали вже.
Сузукі паджеро ) Коротше подзвонив я туди і кажу мол фіглі розводите мене на роботи а вони так тіпа та ми ніфіга не розводимо навпаки всьо дешево робимо... кароч слово за слово виявляється вони лоханулись з моїм контрактом і не включили туди пункту що покупець зобовязується зробити опоряджувавальні роботи заключивши контракт з нимим або іншою компанією яка має ліцензію. Так шо ніфіга я в них не зобовязаний замовляти та ще й по таким цінам.
тим більше...тепер стій на свому і нічого не підписуй, хіба будеш мати нормальний кошторис і знати реальні ціни
ДЕМО, вимакай все згідно контракту. Забудовники зарас правді мають малі об'єми, таким чином вони собі шукають хоч якусь роботу щоб зберегти колектив і самим зберегтися. П,С. Що за забудовник і де?
Завтра їду говорити з забудовником на ту тему. А може бути таке шо забудовник включив якісь роботи як такі які мають бути зроблені до здачі будинку в якісь папери і комісія їх буде первіряти ? Питаю бо відчуваю шо буде казати так ми лоханулись, але комісія буде перевіряти так шо треба шось думати. Вище писа шо забудовник Львівський ЗАТ "Львівський домобудівний комбінат" в народі ДБК-2. Раптом якшо питав про положення будови то на Галицькому Перехресті.
Дяк за пропозицію але думаю буду говорити сам бо в принципі думаю не зовсім про офіційні речі буде йти мова Мені наразі просто треба знати ситуацію як воно робиться з середини шоби вони мені менше макаронів намагались вішати ато відчуваю себе як блонда яка розмовляє з сисадміном.
важко так написати, потрібно сісти, подивитись папери і переговорити, тоді можу більш детально сказати як себе вести далі. дбк то ше та контора