Карта Поляка та купівля авто

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем Гість, 21 жов 2010.

1. Гість

Гість Guest

Привіт всім !!!

Мене цікавить таке питання :
    Не давно отримав Карту Поляка та хочу придбати собі авто в Німеччині заїхати та купити це не проблема а вот як з оформлення знаю що можна їздити на польський номерах но раз в 90 днів необхідно вїхати в Польщу , хто мав похожу проблему (маю наувазі регістрація і як взагалі то все правильно робити )
    За любу допомогу буду вдячний !!!

2. Dan

Dan Active Member

VW BORA 1.6 - 2001
    А в тебе карта поляка яка дозволяє пересуватись по всій Польщі чи тільки 30 км від кордону? Загалом таку фігню можна зробити. Наскільки знаю дозволяють таке робити, але на кордоні будуть докопуватись сильно.

3. Eller

Eller Active Member

VW Passat B4 1,8 ABS
    Клубна карта:
    Хочу!
    Карта Поляка не маняє твого статусу громадянина України, внаслідок чого якщо ти не проживаєш на постійно за кордоном, або хоча б не перебуваєш на тимчасовому консульському обліку за кордоном, то по території України на автомобілі з іноземними номерами маєш право пересуватися не довше 10 днів. Потім автомобіль потрібно розмитнювати стандартним чином або ж знову виїжджати за кордон. До того ж перетин кордону в Україну не буде таким простим, як на власному автомобілі, зареєстрованому в Україні, тому що митниця буде вважати, що його ввозиться з метою подальшого розмитнення.

4. Eller

Eller Active Member

VW Passat B4 1,8 ABS
    Клубна карта:
    Хочу!
    Карта Поляка не стосується якоїсь конкретної території, це не теж саме, що в Україні вважається "прикордонною територією". Вона просто стверджує, що дана людина належить за національністю до польського народу, дає певні переваги і можливості, і не має жодних територіальних обмежень. Це так, щоби було всім ясно.

5. Geremy

Geremy Active Member

Golf Plus 1.6 - більше в дружини, Skoda Octavia 1.9 TDI (2005 р.в.) - службовий....
    Вже раз писав
    Карта поляка для українських органів державної влади всьо лиш кусок пластика, з точки зору українського законодавства вона не дає жодних пільг чи привілей. То для Польщі щось варте, дає, наприклад, можливість працевлштування в Польщі без необхідності отримання дощволу на працю і т.д. (думаю перед її виробленням була можливість ознайомитись).
    Відповідно, єдиною схемою для перебування в Україні авто на іноземній реєстрації, і то тільки 60 днів в року, є виїхати в Польщу (отримавши візу на рік чи більше), працевлаштуватися там (мати умову о праці), купити машину і зареєструвати її на себе на постійно в Польщі, поїхати до відповідного українського консульсьтва - стати на тимчасовий консульський облік, і тепер є можливість бути на ній 60 днів в рік в Україні.
    Тільки я думаю після всього зробленого, змісту їхати в Україну на такій машині ставатиме все менше і менше :)

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)