мені стало дуже цікаво її розгадати але наразі ще не знайшов відповіді, поламайте голову і Ви (не гірше Квесту). Так вот. У вас є 12 монет. 1 із них є фальшива (вона важить не так як інші, але ви не знаєте чи вона важча чи легша). У вас є терези. Вам потрібно якимось шляхом зважити переважити ці монети і виявити саме ту фальшиву (наголошую фальшива не відомо чи важча чи легша від справжніх монет). Потрібно зважити тільки три рази (не більше і не менше)! Чекаю Ваших відповідей. бажано кинути відповідь а не шлих роздумів і тему про траву також не кидати.
Відповідь: Клёва логічна загадка привози траву на збори, попробуємо гуртом розв*язати мене заінтригувала вона, а мої відповіді не хочуть сказати :evil:
Відповідь: Клёва логічна загадка Я розвязав! 2,5 годин мучався Можу написати рішення але думаю шо я тоді вас обламаю Дам підказку - треба визначити вагу фальшивої монети
Відповідь: Клёва логічна загадка Троха запутано Думаю розберетесь Рішення Ділим монетки на 3 купки по 4 монети 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1. Перше зважування 1 2 3 4 і 5 6 7 8 (один варіант) Якшо 1 2 3 4 = 5 6 7 8 Переходим на крок 2 Якшо 1 2 3 4 > 5 6 7 8 (якшо менше теж підходить але порядок ваги є важливий) переходим на крок 4 2. Друге зважування (один варіант) 7 8 = 11 12 тобто фальшива є серед 9 і 10, бо 7 і 8 - справжні 7 8 <> 11 12 то фальшива є серед 11 і 12 Переходим на крок 3 3. Третє зважування (один варіант) 8 = 9 тоді фальшива 9 (8 = 11 тоді фальшива 12) (другий варіант) 8 <> 10 тоді фальшива 10 (8 <> 11 тоді фальшива 11) Переходим на крок 12 4. (другий варіант) 1 2 3 4 > 5 6 7 8 (якшо менше теж підходить але порядок ваги є важливий) Переходим на крок 5 5. Друге зважування Відкладєм 1 2 3 важим (Варіант 1) 6. 4 5 6 7 > 8 9 10 11 оскільки монетки 1 2 3 не впливають на зміну ваги - вони справжні, І фальшива є або 7 або 8. Переходи на крок 9 (Варіант 2) 7. 4 5 6 7 < 8 9 10 11 фальшива монета є серед 4 5 6 і фальшива монета є лекша Переходи на крок 10 (Варіант 3) 8. 4 5 6 7 = 8 9 10 11 фальшива монетка є серед 1 2 3 і фальшива монета є важча Переходи на крок 11 Важим 9. 7 і 12 якшо рівні то фальшива 8, якшо не рівні - фальшива 7-ма 10. 4 і 5 якшо рівні то фальшива 6, якшо 4 лекше за 5 то фальшива 4, якшо 4 важча за 5 то фальшива є 5 11. 1 і 2 якшо рівні то фальшива 3, якшо 1 важче за 2 то фальшива 1, якшо 1 лекша за 2 то вальшиває є 2 12. Кінець
Відповідь: Клёва логічна загадка я сів співставляти з варіантами Флая, важко но ща три рази продумаю і думаю логіку дожену, але вроді рішається. :!: :idea: :grin:
Відповідь: Клёва логічна загадка Прочитав ту загадку ввечері перед сном , ліг у кровать і взявся розгадувати. Причому пішов я якраз тим шляхом шо Флай, але оскільки в кроваті не мав олівця і папірчика, то розгадував в умі. Тому процес затягнувся і десь на половині шляху заснув. Розгадка, нажаль, не приснилася
Відповідь: Клёва логічна загадка Флаю! Та ти просто гігант технічної думки, комбінаторики і теорії імовірності! Ти знаєш, в мене дома десь завалялись старі дитячі журнали "Малятко" і "Веселые картинки". Задачки там поскладніші - типу "було одно яблучко, зїли половину", але як для такого монстра як ти - ти їх щьолкнеш за якихось 6-7 годин кожну.8) Принести?:-D :-D :-D :-D
Відповідь: Клёва логічна загадка Topol ну-ну Потринди ше ти прийшов і на скіки тебе стало? на 3 хвилини?
Відповідь: Клёва логічна загадка я пробую на папірцях нумеруючи їх... на мігах ніфіга не можу співставити... зараз запарю чай і вивчу логіку Флаю, бо так в*їхати важко.
Відповідь: Клёва логічна загадка Молодець! Я вчора теж трохи подумав і заснув:-? , хоча перше зважування розгадав. Слухай. Не можу доглупати : "6. 4 5 6 7 > 8 9 10 11 оскільки монетки 1 2 3 не впливають на зміну ваги - вони справжні, І фальшива є або 7 або 8. Переходи на крок 9". А чому фальшивою не може бути монета №4?
Відповідь: Клёва логічна загадка та причому тут перше зважування, я їх 55 перебрав різних, тот потрібна розв*язка
Відповідь: Клёва логічна загадка Бачиш Флаю, який ти Енштейн! Хлоп'ята (і я в тому числі) навіть не можуть зрозуміти хід твоєї плодовитої мислі! Тобі личить їздити на гольфі з такими мізгами! (це комплімент!)