Привіт! Купив собі титанчики з гумою195х50х15". Виглядають коасно, але відразу помітив наступне: 1) стала дещо твердіша - сказали що це може повпливати на довговічність стійок: 2) коли наїжаю на якісь такі значні нерівності то кермо стало більше кидати, хоча і гідрач стоїть (на 175х60х14 такого не було) Що скажете? Чи нормально це, тільки просто звикнути чи всеж таки якісь будуть рекомендації.
В мене така гума,я задоволений нею.Багато народу говорили що замахаєшся робити ходову,бо низкий профіль,але це все байки.На такій гумі просто Їздиш окуратно,я вже стер три комплекта гуми і ні одноЇ гулі.Удачі,а звикнути до неЇ дійсно треба.
Я ось думаю, невже 55ка значно мякша від 50ки..? до слова: http://foto.mail.ru/mail/foreverbest2004/110/127.html
А в мене 195.65.15 і м"генько) і ями пролітаю на ура і ходова себе гуд почуває хочу задні 205 поставити
1. 50 профіль твердий, май на увазі що качати треба мінімум 2,4 (рекомендація VW) 2. Кидає більше бо 195 ширина і розмір дисками напевно 7-7,5J (типу полка широка). Так що привикай. В мене зимова 185/60/14, коли перевзуваю літо 195/50/15 також привикаю
таке враження шо клуб пенсіонерів а не фанатів вв гуму помякше, повище машину, повище профіль, железяки... машина повинна бути клубною а не машиною загального потоку і не слухай ці всі байки про убити ходову, це просто розмови тих хто не їздив і не переконувався на власному досвіді
Рік катаюсь на такому профілі то перше враження було жахливе, провів декілька днів щоб повиганяти "цвіркунів" з машини але вони згодом повернулися. Машина дійсно стає жорсткішою, на рахунок бистрішого вбивання ходової - не можу нічого сказати, просто на низькому профілі я відчуваю чіткіше коли підходить ій аут(хоча стуку в ходовій нема). Машинка більше реагує на погану дорогу, тому за стійками контроль жорсткий(на високій гумі вона трішки амортизує і згладжує нерівності), на рахунок тиску в шинах передок 2,5 задок 2,0-2,2.
На Гольфі або Джетті воно мож і нічого виглядає але на Пассаті 195х50 при нормі 195х55 виглядають у арках як сильно замаленькі, якщо ставити низькопрофільну гуму то 205х50. Все вище сказане ІМХО.
На сірку мк1 маю два комплекти літа на різних дисках. 1) 195/50 R15 диски Aluline резина Uniroyal rally 550 (шикарна резина) 2) 185/60 R14 диски оригінал VW ковка, резина SPORTIVA Z60 Справді на 14 машина йде плавно, м'яко. На 15 машинка жорсткіша і кермо якось треба міцніше тримати на наших нерівних треках Чесно кажучи більше подобається водити на 14, але краса вимагає жертв
Дійсно шикарна резина!!! Хотів спригувати з низького профілю (спереді стояла 205/15-Р15 Continental), прийшов час міняти, на базарі запропонували Uniroyal rally 550 (195/50-Р15), я довго ломався, але мене вмовили. ТЕПЕР ДОВОЛЬНИЙ ЯК СЛОН, різниця суттєва, машинка набагато мягше стала, тормозить краще. Як зношується поки не знаю, юзаю декілька місяців. Дивуюсь як раніше на тих "катках-205х" їздив....
Пару разів біля своєї роботи бачив Пасік Б3 на: - резина 195/60-Р15; - диски 7Jх15 ЕТ25 (думаю якщо буде більший ЕТ то колесо впреться в стійку). Вигляд супер і машинка набагато мягша. П.С. 195/50-Р15 для Пасі ІМХО маловаті будуть (вони більше для Гольфів/Джет)....
это не всегда дам, можно поставить 195/50/15 мягенькую Мишленку, Юнироял или Клебер и комфортно кататься, а можно, ну например на Данлопе, 195/60/15 как на табуретки ездить. Еще нюанс по самому автомобилю, многие современные машины настолько мягкие ходовые имеют, что разница в жесткости практически не заметна, на автомобили постарше нужно резину внимательнее подбирать.