Коли проходити техогляд?

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем MARTINI, 14 кві 2009.

1. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    У мене в техталоні стоїть дата проведення ТО 13 квітня 2007 року.

Я всю дорогу думав, що це означає, що до 13 квітня 2009 року я мушу пройти ТО. І вже зібрався в МРЕВ, аж тут добрі люди посіяли в мені сумніви. Кажуть, що дата пофік, головне - рік. Мовляв, ТО можна пройти до кінця 2009 року.

Народ, роз"ясніть, коли мені проходити ТО?

2. FasT

FasT Місцевий

був - VW Golf II 1.3i '90
    VW Scirocco mk2 1.6 EG '82
    Клубна карта:
    000038
    Якщо не помиляюсь, то до 31.08.09р.

3. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Знаю, що згідно законодавства, плановий ТО повинен бути пройденим до кінця серпня, а в окремих випадках (напр. черги, відсутність талонів ітд) кінцева дата перепризначається на пізніше. У даному випадку виглядає на те, що ТО неплановий, тому таки мав би проводитись згідно вказаної дати. Очевидно проміжок мід ТО не повинен складати понад 2 роки.

P.S. Вітаю з дворіччям корадоводства!

4. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    п.18 Постанови КМУ від 9 липня 2008 р. N 606 "Про затвердження Порядку проведення державного технічного огляду колісних транспортних засобів " говорить наступне:
    Строк дії талона обмежується датою проведення наступного техогляду для відповідної категорії засобів, зазначеною в талоні.
    пи.си. Я ТО проходив 07.07.08, дата проведення наступного, написана в талоні - липень 2010 року.
    пи.пи.си.
    Яким боком це стосується теми? Допис витираю, вважай це попередженням.

5. Newman

Newman Active Member

Jetta 1.6RF 2E2 1987
    Клубна карта:
    000026
    Проходити можна до 15.12.2009р.

6. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    Це ти до чого?

7. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Яке джерело?

8. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    У мене в талоні було вказано тільки дату проведення. Термін дії не вказано. Тому мене терзали сумніви, робити ТО вже, чи лишитися того ровера до кінця року.

Але я вирішив поїхати в ДАІ і спитати. Там мені сказали, шо треба проходити вже. Сьогодні ж я отримав новий талон, в якому тепер конкретно пише- дата проведення 14.04.2009, термін дії до 14.04.2011

В принципі то логічно, що ТО робиться раз на два роки, а якби я чекав кінця року, то вийшло би шо у мене між ТО пройшло майже три роки. Ще би нарахували якийсь штраф. Тепер маю спокій

9. Yarema

Yarema Початківець

Tiquan
    скільки тебе винесло (скільки заплатив?)

10. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    заплатив 700 грн, але то "заочно"

якщо стояти в чергах і проходити ТО на сертифікованій СТО, то буде дешевше.

11. Vova$

Vova$ Місцевий

G4 2002 AVU
    Проходив ТО на свою службову. Гаєц котрий сидить на видачі (можна навіть сказати що мій дружбан) сказав що талон 2009 діє до кінця року. Але з нашою "країною мрій" краще не тянути, бо придумають ще якийсь податок (в звязку з проведенням ЄВРО-2012 наприклад, чи кількість повітря котре ми вдихаємо під час їзди по наших "автобанах") чи щось в тому дусі - дешевше не получиться однозначно. На істину в останній інстанції не претендую, але і недовіряти словам гайця пока не маю підстав.

12. Newman

Newman Active Member

Jetta 1.6RF 2E2 1987
    Клубна карта:
    000026
    Сайт КМУ http://www.kmu.gov.ua/control/npd/search

Цитати з постанови №606:
    Якщо на талоні є дата 2009 то значить ти можеш пройти техогляд будь-коли на протязі терміну встановленого Державтоінспекцією. Цього року цей термін - з 15 січня по 15 грудня - для тих транспортних засобів, техогляд яких проводиться один раз на два роки або один раз на рік!
    (минулих років було як написав FasT до кінця літа).

Перші сторінки по поiуку в Гугл говорять тож саме.

http://zik.com.ua/ua/news/2009/01/13/165042
    http://www.expres.ua/articles/2009/01/27/30851/
    http://val.ua/economic/ukraine/195399.html
    http://kop.gov.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=1450&Itemid=2

ЗІ. Дайте ваші джерела, або не дезінформуйте народ.

13. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    В тій же постанові КМУ від 9 липня 2008 р. N 606 "Про затвердження Порядку проведення державного технічного огляду колісних транспортних засобів " п.18 говорить:
    Строк дії талона обмежується датою проведення наступного техогляду для відповідної категорії засобів, зазначеною в талоні.
    Я про це писав на попередній сторінці.
    Крім цього, та ж постанова каже, що ТО повинен бути пройдений протягом 10 днів з моменту перереєстрації автомобіля.
    А те, що ти вичитав про графік проходження з 15 січня по 15 грудня (11 місяців!), то це не означає, що ТО може бути пройдений до 15 грудня відповідного року, це всього лише ГРАФІК проведення його ДАІ, а не ТЕРМІН, до якого він має бути пройдений.
    Якщо в талоні не зазначено дати наступного ТО, то керуючись положенням згаданої постанови про те, що "засоби, призначені для перевезення пасажирів з кількістю місць для сидіння не більш як дев'ять з місцем водія включно та для перевезення вантажів з максимально дозволеною масою до 3,5 тонни проходять ТО раз на 2 роки" робим висновок, що ТО повинен бути пройдений не пізніше 2 років з моменту останнього ТО, а не до 15 грудня відповідного року.
    І хто кого дезінформує? І нашо гугл приплітати сюди? Про постанову 606 я ше вчора перед твоїм постом написав.
    пи.си. уважно читаєм правила юридичного форуму.

14. Newman

Newman Active Member

Jetta 1.6RF 2E2 1987
    Клубна карта:
    000026
    Правильно, а дата проведення наступного (якщо це 2009) до 15 грудня.

Незрозумів в чому між цими поннятями різниця.

Де ти оце вичитав, що НЕМАЄ бути різниці більшої ніж 2 роки???

15. OKus

OKus Початківець

Golf GTI DSG mk5
    Кабмин продлил сроки прохождения техосмотра автомобилей на полгода - до 1 июня 2010 г.

16. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    2009 рік - це не дата. Дата чітко заначена в графі "Дата проведення наступного ТО", там є рік і місяць, або рік, місяць і число. Це ї є строк дії талону.
    Якщо ж чіткої дати немає, то відраховуються 2 роки від останнього, тому що згідно постанови № 606 періодичніть проведення ТО для даного типу ТЗ - раз на 2 роки. Тобто провели ТО, значить через/протягом 2 роки з тої дати мають провести його знову.
    З 15 грудня по 15 січня підрозділи ДАІ проводять ТО, впринципі проводять ТО даної категорії ТЗ, розумієш?
    А от обов*язок його пройти визначається положеннями про строк дії талону (до дати наступного ТО, в ньому зазначеної) або періодичністю його проведення раз на 2 роки.
    Тобто це означає, що коли ти пройшов ТО у вересні 2007, то наступне не пізніше вересня 2009, а не до 15 грудня 2009. А якщо ти пройшов його у грудні 2007, то можеш пройти наступне не пізніше 15 грудня 2009, не 18 чи 20, бо після 15 грудня ТО за 2009 рік вже не проводять.
    Як ще розжувати? Що не зрозуміло?
    пи.си.
    Там, де ти не вичитав, ч. 3 п. 22 Постанови № 606. Ти читай всі слова просто.
    Нерозумієш різниці між поняттями - то для чого сперечаєшся? Почитай загальну теорію права чи юридичний тлумачний словник.

Останнє редагування: 15 кві 2009
    • Подобається Подобається x 1
  17. Newman

Newman Active Member

Jetta 1.6RF 2E2 1987
    Клубна карта:
    000026
    У мене в талоні пише Дата проведення 17.07.2007р., дати проведення наступної немає, але по великих цифрах 2009 на талоні і ослу ясно шо слідуючий в цьому 2009 році!
    Тепер я поїду проходити техогляд наприклад в жовтні 2009р. і різниця буде 2 роки і 3 місяці.
    А тепер виклади цитату із постанови, де ясно напише, що я мав пройти його до 17.07.2009

18. Vitaliy_V

Vitaliy_V Початківець

TransportetT2
    Вчора їздив в МРЕО, хотів зробити талон ТО знайомому, заспівали 250 грн.
    Крім того заплатити 2 квитанції:
    1 - 116,00 грн. послуги ДАЇ
    2 - Податок з ТЗ (з двигуна)

19. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    І заплатиш адмінштраф, а якщо зупинять гайони наприклад в серпні - то і талон вилучать. Оскільки періодичність проходження ТО для твого ТЗ - один раз на 2 роки, а не один раз на 2 роки 3 місяці. 2 роки відраховуються від дати останнього проходження ТО, а не від року, в якому ти його пройшов.
    Я вже 2 рази викладав, і 3-й раз робити цього не буду. Боюсь, я вичерпав всі засоби пояснень, тому можеш проходити ТО як тобі захочеться, але не треба на юридичному форумі радити всім так робити, я сумніваюсь що ти потім візьмеш на себе відповідальність за чужі штрафи.
    пи.си. Не берусь судити, що ясно ослу, але істина завжди десь поруч.

20. Yur

Yur Місцевий

MAN F2000 19.403 Commander
    А квитанція про податок повинна бути з цього року? Чи може бути з минулого? Бо коли я ставив машину на облік в березні минулого року то платив той податок. Отже маю копію тої квитанції, але чи вона дійсна цього року і до коли, якщо так?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)