Збираюся купити авто, але в кредит, тобто виплачуватиму власнику не менше ніж по 1000грн. в місяць. Він погодився, але як це все буде непридумав... Збираюся дати 5-6тис. гривень, а решту суми платитиму по 1000грн в місяць. Також хочу переоформити авто на себе.(за переоформлення маю платити я чи власник???) Як це все краще зробити? Звернутися до нотаріуса? До дядьків? тема актуальна для м.Луцька
Якщо домовився про такий прямий кредит, і то не родич (і навіть якщо так), однозначно через нотаріуса - щоб затвердити на папері всі умови купівлі/продажу. Переоформити навряд чи власник погодиться, та і операція ця не дешева, і причина буде банальна, швидш за все: "а що буде як ти не будеш виплачувати кредит? мені що назад переєстровувати?". Так що в цьому випадку - довіреність, через цього ж нотаріуса, на весь термін кредиту. При переоформленні потрібно платити двічі: один раз при знятті з обліку(продавець), і другий раз (більше) при постановці на облік(покупець), і не важливо чи в тому МРЕВ чи в різних.
В тебе ситуація типу "Оренда з подальшим викупом": 1. В нотаріуса оформляєте відповідний договір(є стандарт, нотаріуси знають) і просту довіреність. 2. Кожен з вас пише розписку - він, що дав, ти - що взяв зі всіма умовами. 3. Щомісяця, коли приносиш йому гроші - в своїх розписках пишете скільки, коли(в двох) разом з двома підписами. Коли виплатиш всю суму, що зазначена саме в розписках, йдете до нотаріуса, або в МРЕВ.
При переоформленні потрібно платити двічі: один раз при знятті з обліку(продавець), і другий раз (більше) при постановці на облік(покупець), і не важливо чи в тому МРЕВ чи в різних.[/QUOTE] воно так би мало бути в ідеалі але як показує практика платить все покупець. і нарахунок таких операцій то звісно що лише юридично оформити то і причому в свого нотаріуса а то бувають нюанси.потратиш трохи більше грошей але будеш спати спокійно))
Якраз у свого нотаріуса виходить дешевше, оскільки договір немає сталої вартості, як, наприклад, довіреність
Як правило власник знімає за свої кошти - а ти ставиш на облік за свої. До нотаріуса однозначно. Складаєш договір, в якому прописуєш графік погашення кредиту, після кожного сплаченого внеску бери від власника підпис проте, що він отримав зазначену суму!
В мене таке питання : в мене ще немає прав на руках (але десь у вересні вже мають бути) чи я можу зараз купити машину і оформити її на себе??? дякую...)
Але я чув що при оформлені авто потрібно у документах писати особу яка має право керування тим авто??? ))
Приблизно 2-2,5к грн через рішала за 0,5-1 день(вийшло стільки на переоформленні шістки 1,3, 90 року)