Купівля авто, потрібна порада

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем odys, 4 сер 2010.

1. odys

odys Новачок

немає поки що
    Збираюся купити авто, але в кредит, тобто виплачуватиму власнику не менше ніж по 1000грн. в місяць. Він погодився, але як це все буде непридумав...

Збираюся дати 5-6тис. гривень, а решту суми платитиму по 1000грн в місяць.

Також хочу переоформити авто на себе.(за переоформлення маю платити я чи власник???)

Як це все краще зробити? Звернутися до нотаріуса? До дядьків?
    тема актуальна для м.Луцька

2. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Якщо домовився про такий прямий кредит, і то не родич (і навіть якщо так), однозначно через нотаріуса - щоб затвердити на папері всі умови купівлі/продажу. Переоформити навряд чи власник погодиться, та і операція ця не дешева, і причина буде банальна, швидш за все: "а що буде як ти не будеш виплачувати кредит? мені що назад переєстровувати?". Так що в цьому випадку - довіреність, через цього ж нотаріуса, на весь термін кредиту. При переоформленні потрібно платити двічі: один раз при знятті з обліку(продавець), і другий раз (більше) при постановці на облік(покупець), і не важливо чи в тому МРЕВ чи в різних.

Останнє редагування: 4 сер 2010
  3. Roman1986

Roman1986 Початківець

VW Vento 1,9TD, Renault Laguna I, 2.0 16v
    В тебе ситуація типу "Оренда з подальшим викупом":
    1. В нотаріуса оформляєте відповідний договір(є стандарт, нотаріуси знають) і просту довіреність.
    2. Кожен з вас пише розписку - він, що дав, ти - що взяв зі всіма умовами.
    3. Щомісяця, коли приносиш йому гроші - в своїх розписках пишете скільки, коли(в двох) разом з двома підписами.

Коли виплатиш всю суму, що зазначена саме в розписках, йдете до нотаріуса, або в МРЕВ.

4. nzi

nzi Місцевий

vw passat 1.6 TD був
    При переоформленні потрібно платити двічі: один раз при знятті з обліку(продавець), і другий раз (більше) при постановці на облік(покупець), і не важливо чи в тому МРЕВ чи в різних.[/QUOTE]

воно так би мало бути в ідеалі
    але як показує практика платить все покупець.
    і нарахунок таких операцій то звісно що лише юридично оформити то і причому в свого нотаріуса а то бувають нюанси.потратиш трохи більше грошей але будеш спати спокійно))

5. Roman1986

Roman1986 Початківець

Якраз у свого нотаріуса виходить дешевше, оскільки договір немає сталої вартості, як, наприклад, довіреність

6. Bosh

Bosh Місцевий

VW B3 2.0 9A був
    VW B5 1.6 AHL був
    Клубна карта:
    000039
    Як правило власник знімає за свої кошти - а ти ставиш на облік за свої.
    До нотаріуса однозначно. Складаєш договір, в якому прописуєш графік погашення кредиту, після кожного сплаченого внеску бери від власника підпис проте, що він отримав зазначену суму!

7. odys

odys Новачок

немає поки що
    Дякую всім, допомогли.

8. WooDoo

WooDoo Новачок

немає
    В мене таке питання :
    в мене ще немає прав на руках (але десь у вересні вже мають бути) чи я можу зараз купити машину і оформити її на себе???
    дякую...)

9. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    звичайно можеш

10. WooDoo

WooDoo Новачок

немає
    Але я чув що при оформлені авто потрібно у документах писати особу яка має право керування тим авто??? ))

11. GolfSoft

GolfSoft Початківець

KIA Sportage New
    Туда вносятся дані з паспорта, тобто неграє ролі, маєш ти права чи ні, ти є власник авто!!!

12. WooDoo

WooDoo Новачок

немає
    Зрозуміло ....)
    дякую за допомогу....

13. WooDoo

WooDoo Новачок

немає
    А скільки буде коштувати переоформити ВАЗ 2105 1.2 84р. ???

14. Roman1986

Roman1986 Початківець

Приблизно 2-2,5к грн через рішала за 0,5-1 день(вийшло стільки на переоформленні шістки 1,3, 90 року)

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)