Наближається зима Мене чекає дорога через гори і перевали. Часом на під"їзді до перевалу можна побачити табличку, що в"їзд обов"язково з ланцюгами. Хто користувався, розкажіть, будь ласка, коли треба закладати ланцюги, як їх закладати і чи взагалі купувати їх. Буду вдячна за всі поради.
Переглянула, що пропонує польський ринок у цій галузі... І просто випала в осад! По-перше, ціни - від 55 до 600 золотих. Є якісь звичайні, є з самонатягувачами (соррі, вже навіть не можу перекласти). В голові - каша. Розумію, що без ланцюгів не варто їхати. А що купити? Хелп, чи що?
Потрібно брати ланцюг такий, який точно підходить під розмір колеса, також, який не має пластмасових зєднань (все повинне бути залізним), не дуже крупним (ланцюг для камаза твоїй машини лише зашкодить), і головне: не повинен мати заусенців (гострих виступів після зварки/ковки). З.І. Ще краще, якщо той ланцюг не буде зачіпати дисків, а кріпитися лише на гуму (всякі там автофіксатори, розтяжки і т.д).
http://avtoindex.com/shop/item.php?id=410 Китайське, але по відгуках в інеті кажуть що досить нормальне.
знак перед перевалом касается толькро водителей больших автобусов т5 можно без цепей но луше чтоб были на всяк случай) покупал польские цепи на авторынке на зеленой стоили 240 гривен место помоему 88 инструкцию по установке могу описать по телефону)) самое главное смотреть перед установкой чтоб не были перепутаны и перед запуском под колесо смотреть чтоб крючки на тросе были плоской стороной к тебе после установки проехатся и подтянуть
Можливо в Україні... Але в Австрії ланцюги потрібні. Якщо їх нема, то штраф гарантований. Їду Гольфом. bass, дякую за конкретну інфу по цінах. Цікаво, чи можна купити ланцюги в Епіцентрі? Це однозначно дешевше, ніж в Польщі. А те, що Китай, мене не дуже хвилює. Можливо, взагалі ніколи їх не закладу, але треба мати, як п.... ))))))
Це на титанові або легкосплавні диски. А зимові рекомендують мати просто металеві (і я їх маю ). Не уявляю собі, як я буду десь в горах, перед перевалом, ввечері, в суцільному мокрому снізі намагатися втиснути в дірочку один кінець від такого ременя, а потім з зовнішнього боку пробувати його відшукати і з"єднати з другим кінцем. ЩИРО - не уявляю. Мені це коштуватиме більше нервів, ніж бабла. Так що за ремені дякую ПиСи. У Польщі пропонують ще текстильні ланцюги - такі собі шматки, які закладаються на колеса. Але їхня ціна не відповідає меті, а, крім того, не можна перевищувати 50 км пер аувер. Розумію, що на підйомах і на спусках більше не поїдеш, однак...
Тільки ланцюги!!! На Джетці стоять польські ланці з самодотяжкою, колись-6років назад купляв в Польщі. На трасі до 80км/год, коли була заметіль 2дні не знімав, по центрі також їздив. Ремені хіба тільки виїхати з халепи, інакше ХАНА підшипникам ступиці і гранатам!!!
ROS, дякую за наочні докази! А нанаєць що? не повернувся вчора з роботи? Якщо причина - файна дівчина, то нехай собі! Але якщо він все ще шукає ланцюги, то хай би плюнув! Вони не варті того! Хоча дуже хотілось би знати, чи є в Епіцентрі такий девайс...
Штраф буде коли забуксуєш і будуть тягнути. На ланцюгах треба ще вміти їздити плавно стартувати плавно переключатись не газувати, коли машина начинає буксувати... з снігу на не сніг зїжджати накатом..... Використовувати ланцюг мінімально в крайній необхідності..... перед крутими підйомами де голий лід і коли машина тільки почала буксувати. Самі ланцюги збивають балансіровку колеса.... а відповідно починає розбиватись ходова.... можна ще диски порвати - погнути ланцюгами. Ланцюг може обірватись і побити підкрильник -крило. Камінь під колесом обриває ланцюг. В австрії не знаю а на воєнно-грузинській дорозі перед крутими підйомами були рівні спец площадки для підготовки авто на підйом... думаю і в Австрії має бути щось подібне. При русі на сніговому підйомі головне не втратити запасу інерції авто і дуже вчасно вибирати і переключати передачу. Найгірша ситуація коли в переді хтось буксує і нема можливості обїхати ...тоді якраз і пригодяться ланцюги . Взагалі якщо мати добру снігову гуму то спокійно можна обійтись без ланцюгів, а якщо ще й шиповану то тоді зовсім не треба. По ТВ показували що Австрію засипало..... то ліпше їдь на Білорусі або Бетеері....вони всюда їдуть....))))))))
kym-е, дуже дякую за таку докладну інструкцію. Видрукую її і ще кілька разів перечитаю. То не жарти, тому Твоя допомога дуже цінна. Не їхати не виходить. Білоруса і Бетеера теж не маю. Від всього не застрахуєшся, але хочеться по максимуму забезпечити далеку дорогу. Шкода, що не знаю, де у Львові можна купити ті ланцюги... ПиСи. А шипована гума в Європі заборонена на чистому асфальті.
Подер на своїй машині понад 10 різних комплектів. Раджу брати німецькі або швейцарські, можна вживані і бажано випуску 70-80-х років. Це єдині, які не рвуться. Вічні.
Дякую, але то вже трохи якби ніби невчасно... Щойно прилетіла з Варшавки, тому алегро відпадає. А з інших сервісів доки доставлять - мене вже і тута не буде. Всьо, як у Висоцького, довго місця не загріваю ніде Тому мушу придумати щось на бігу (на поки що), а потім буду шукати на алегро. Дякую за пораду.