Масло під капотом

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Overlord, 15 січ 2016.

1. Overlord

Overlord Новачок

Golf 2
    Їду, загорілася лампочка масла. Заглянув під капот, а там все в маслі, на щупі 0. Додому мене притягли. Як пізніше узнав, це відбулося через те, що сопун був не закріплений і вигнало масло через щуп. Міняв карбюратор окол місяця назад, напевно тоді забув його закласти, або ж виліз на вибоїнах. Що ще могло поломитись і це сильно вплинуло на двигун?

2. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    Що за ахінея? Ні то ні інше не приводить до таких наслідків! Що сапун що щуп то пасивні елементи і там тиску нема, поки щось інше не зламалося.

3. scrap

scrap Місцевий

VW Golf II 1.3 1989
    Клубна карта:
    000414
    Якщо був мороз сапун міг замерзнути (біла кака яка в ньому утворюється) і виріс тиск, а масло пішло через саме слабке місце.

В мене на 1,4 (практично такий самий як 1,3 карб) це поширена проблема. Я регулярно прочищаю шланг від білого утворення, бо 1 раз і в мене замерз і масло пішло через щуп.

4. bass

bass Аксакал

Був VW Passat B4 Variant (ADZ)1.8 (35I) Automat, Була Audi Avant A6C5 2.5TDI(AKN)
    Клубна карта:
    000073
    :) ну тоді ремонтуйте сапуни, мені пофіг на що вас розводять, але конструкція двигуна каже, що якщо раптом в картері зявиться тиск і масло піде через сапун чи через щуп чи ще кудись, то проблема не в тому кудою це масло пішло а в тому що десь це масло тиск отримало, коли не повинно його отримувати там ніколи.

5. Overlord

Overlord Новачок

Golf 2
    Про сопун, це більше догадки(мої, інтернету,друзів-майстрів). Я його заклав, почистив, здається більше не виганяє. Які ще моли бути причини? Поки масло не заливаю, чекаю МАЙСТРА, і його думки.
    П.С. Був мороз, праворуч з внутрішньої сторони капота видно сліди масла (навпроти щупа). І заляпана вся права сторона(від пасажира)

6. Rem1964

Rem1964 Active Member

VW JETTA 1990 года,двигатель 1,8 GU,механика
    Було таке колись і в мене, масло вигнало через датчик, який в районі щупа,замінив датчик і все добре. В датчику погнало через контакти, розслоілась ця хрінь якою аін зверху залитий.

7. Sebastian del Maar

Sebastian del Maar Аксакал

Golf 4 Highländer
    я вам таке розкажу.. басню про масло... був в мене, значить, старий гольф 4.. якось ні з того ні з сього почало масло звідкись литись і то ппц як.. 2 літри на 1000 і все тупо лилось.. чим більші оберти - ти більше лилось. Довго я так ломав собі мозґ, що то могло бути... приговорили прокладку клапанної кришки.. На 1,6 гольфі щоб її поміняти - треба ремінь Грм скидати, бо вали в тій кришці.. Робота 500 євро:sad:
    я - як бідний яблукозбирач, зціпивши зуби рішив все сам робити, хоч досвіду з тим 0. Прочитав все в неті, закупив гідрант, ключі, фіксатори і якось на вихідні почав в мінусовий мороз то міняти. Справився за 2 дні, замерз ппц.. наїбався ппц... Помив все, Довольний зато був ппц... і... хер там, машина як гнало масло, так і далі все залишилось.. я як юний механік впав в довготривалу депресію.. накурився плану, який мені Дізєль підігнав і тут мене осяйнуло - бля, треба посадити когось за педалі і хай газує зі всієї сили, а я буду дивитись звідки масло херячить... посадив свого пінгвіна і кажу газуй.. а сам втикаю звідки масло гонить... Короче я офігів.. зверху мотора є датчик валу. На ФСІ він такий самий як на інших гольфах, ідентичний, але якогось хера йде без гумового кільца, аля прокладки.. і бля, кріплення в того датчика чуть трісло.. і піпєц, коли газуєш, то раз в кілька секунд з тої мікротріщинки хвиля масла вилазила і плила якраз на шви клапанної кришки.. ЖОПА!! поїхав я на VW, вони мені за дякую підібрали якусь лєву прокладку-кільце, яке прекрасно на той датчик сіло і проблема пропала... Вот така то історія, висновок зроби собі сам ;) гдачі в пошуку

• Подобається Подобається x 2
  8. Overlord

Overlord Новачок

Golf 2
    Дякую за відповіді. Причину усунув, поставивши прокладку клапанної кришки на герметік (доречі це нормально?). А також, час від часу дивлюся в якому стані сопун, чи не замерз.

9. scrap

scrap Місцевий

VW Golf II 1.3 1989
    Клубна карта:
    000414
    Трошки не так: це не розвод, нажаль. Двигуни старі, картерних газів більше і вони виводяться через сапун (хтось відєднує шланг від повітряного, хтост кидає його вниз, щоб не засирати фільтр). З газами є конденсат, який осідає у вигляді білої речовини, її ще обзивають "соплі" і воно може замерзнути. Коли воно замерзло, газам немає куди виходити і зростає тиск. І так знаходиться сама слабка ланка (якщо сальніки ок, то через щуп).
    Тут або міняти сапун з сепаратором, або ремонтувати двигун, щоб зменшити к-ть картерних газів

• Подобається Подобається x 2
  10. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
    Цього року в перші морози фольцівським моторам 1.3-1.4 разів п'ять чистили/мили сапуни
    До речі і ланос теж попався

11. Prizrak

Prizrak Місцевий

BMW 730d E38 / VW Vento GL 1.8
    Клубна карта:
    000049
    Було таке саме на мому Г3 1.6, погнало масло з щупа. Заглушив, зняв патрубок з сапуна до кришки моніка а там каша зальодянівша, кинув в багажнік, долив масло до рівня і поїхав далі, потім почистив патрубок і поставив назад. Нічого страшного в тому не бачу, чистіть сапуни перед зимою і все буде ок.

12. Sebastian del Maar

Sebastian del Maar Аксакал

Golf 4 Highländer

ось те про ще я говорив )

13. Вася 1990

Вася 1990 Новачок

Golf 4
    При сильному морозі масло через щуп іде вже достало,бачив у других стоіть обігрів на патрубку що це?чи можна поставити?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)