Вечірня казочка Заїхали ми з подругою по дорозі додому вечерком в мак-драйв, взяли фрі (ну люблю я макдаківську бульбу) і коки-коли, і тупікнули в затишному місці, сидимо, значить, балакаєм, нікого не чіпаєм. В салоні включене світло, тобто ззовні явно видно, що нічим протизаконним чи непристойним ніхто не займається Хвилин через 5-10 стук в шибу. Бачу, стоїть мент. Ну я здуру замість опустити скло (то тре було запалення увімкнути), просто відкрив двері. Без задньої думки, я так собі прикинув, він побачить, шо ми не трахаємся, ну і на тому попрощається. Але вийшло все не так просто - Добрий вечір, сержант .... Все нормально? - Добрий, так все нормально - Що ви тут робите, прошу пана? - Та нічого, от відпочиваємо Тут я думав все і закінчиться. Але мент з якогось переляку став у мене вимагати ПРАВА і випитувати чи то моя машина, і шоб я пред"явив документи на авто. При цьому він встав між мною і дверима, тобто двері я закрити не можу. До слова, крім нього було ще троє зовсім зелених поліцайчиків. Ну я кажу, а ви що ДАІ? В чому взагалі справа? Він мені - Відпрацювання! - Яке відпрацювання? - В Каравані трьох охоронців застрелили - То ви думаєте, що то я їх стріляв??? - Ні, ви маєте нам пред"явити документи - Покажіть спочатку свої - Які? - Посвідчення - Яке посвідчення? В мене багато документів (став перераховувати, акцент зробив на якомусь "на право носіння зброї") - Показуйте всі Словом, я довго з ними сперечався, врешті решт, в обмін на його міліцейське посвідчення я показав йому права. Виявилось шо він теж Ігор, і шо сьогодні "Ігора", став мене вітати (до речі, якшо це правда, то вітаю всіх Ігорів нашого форуму . Ну думаю, тепер відчепиться. А фіг там, після того він домахався до машини, типу яке я маю до неї відношення. До цього питання під час перепалки ми поверталися кілька разів. Перший раз я сказав що купив її, тому і сиджу в ній. Але коли питання повторювалося, я став по-приколу казати щоразу щось інакше, типу машина друга, або кажу ніякого не маю відношення, просто сиджу в ній, потім знову моя. Мовляв, яка взагалі нахрен вам, пане міліціонер Ігор, різниця в яких я стосунках з цією машиною? Перевіряй чи не в розшуку вона і чи не в розшуку я. Тоді він став вимагати, шоб я вийшов з машини і відкрив багажник. Я кажу ніфіга не відкрию, давайте слідчу групу і пойнятих чи шо там ше треба пожежних, санстанцію, начальника жеку і будемо проводити обшук. - Це не обшук, ви зобов"язані надати ТЗ для зовнішнього огляду. - Оглядайте! - Відкрийте багажник - З якої радості? Не відкрию - Ви чините опір працівнику міліції? - Ні, я вам не заваджаю оглядати, а хочете в багажник - давайте оформляти обшук Потім він зробив вигляд, що кудись дзвонить. Потім якийсь з зелених поліцайчиків спізданув шось про те шо в мене страховки нема Я поржав. Все це тривало досить довго і на досить підвищених тонах. Моя подруга при цьому стала дуже нервувати Вона мене намагалася переконати шоб я відкрив багажник Більше того, вона в якийсь момент вийшла з машини і навіть спробувала відкрити його сама з криком "на дивись і від%бись!". Але в неї нічого не вийшло, слава Сеату, всі двері в ньому блокуються одною кнопкою біля ричага КПП Я накричав "сядь в машину і сиди тихо, багажник ніхто без понятих не відкриє", словом менти ше мали нагоду поспостерігати за невеличкою сімейною сценою На якомусь етапі я все таки вирішив показати йому з рук техпаспорт шоб він остаточно переконався шо я машину не вкрав. Але він після цього не заспокоївся і продовжував чесати мені про багажник. Та в результаті я все-таки вистояв і менти скрегочучи зубами відчепились та зникли в темряві ночі. Мораль: ніколи не відкривати двері. Якби двері були закриті, я б міг просто собі підняти скло, включити музон і продовжувати наминати картоплю фрі Запитання: що я ще зробив неправильно? А щось напевено зробив, раз воно все затягнулось на добрих 20 хвилин якщо не 30...
Облом Ти йому зробив, ось що. До нього причепили курсантів, або строковиків ВВ, а він - радий старатися. А тут - ОБЛОМ. Тому і затяглося. Я так думаю.
ха та ні молодець. як на мене все досить правильно зробив. в мене була теж схожа ситуація сиджу біля автівки в які грає музика і спілкуюся в компанії товаришів і товаришок. і тут якесь як ти кажеш зелене в напів тверезому стані підвалює. почина дізнаватися чия машина, чого тут сидимо, предявіть документи на що я відповів що я не за кермом і документів зі собою не зобовязний носисти , після цієї відповіді він зателефонував ще своїм сабутильнікам в синьому(я живу недалеко від райвідділку) і вони всі разом почали мене розводити що ми вживаємо наркотчні речовини, хоьів обшукати автівку, вже навіть пробував її сам відкрити я вчасно натис на сигналку і все зачинилося і вікна теж.. потім була довга розмова про обшук нас всіх, а вкінці від одного з них була така фраза, блін пацани що так важко дати на пляшку.... і вони свалили можливо в твому випадку теж хотіли підживитися
Звичайне перевищення повноважень і використання службового становища в приватних цілях. Можна сказати, що ти став співучасником злочину. Але шкода, що за злочин ніхто не понесе покарання і злочинці далі будуть займатися тим же. В даному випадку злочинність перемогла так як була вчергове ненаказана. А з іменинами вітаю, рости здоровий і май побільше стосунків зі всіма переліченими крім міліціонерів.
а чому співучасником? Він потерпілий. Про відношення до машини усміхнуло)) невже з першого разу їм не було зрозуміло?) Караван же в Києві, ситуація трапилась там?
Їм потрібен був привід, от і знайшли його. Все Ти зробив правильно, доречі перевіряти доки вони мають право, та для власної безпеки краще не виходити з автівки, хай викликають наряд на "бобику" чи дайців а тим вже можна і показати доки. Це так теорія в житті такого не траплялося (тьфу-тьфу-тьфу).
MARTINI, з іменинами Тебе! По білому заздрю Тобі, що вмієш витримати холодний спокій душі! На мою думку, Ти все зробив правильно, а ще правильніше - те, що нам тут все це розповів. Бо не відомо, що, кого і де чекає. Що ще можна було зробити? Десь на нашому Форумі в темі "Як боротися зі свавіллям ДАЙ" я вичитала, що розмова до 15 хв. вважається зупинкою для перевірки документів, а все, що довше, - затримання. Для затримання потрібен також протокол, свідки і т.д. Можна було вимогнути (класне слово!) у них телефон довіри, дзвонити туди і розказувати, що інспектор Ігор Тебе затримав, але не мав на це права. А те, що він Тебе бакланив і при цьому згадав, що "нині" його іменини - прямий натяк на те, що хотів "на фляшку".
1. Молодець! 2. Як дівчину звати? 3. Весілля буде? Якщо буде, запросиш? )) 4. Не розмовляй на підвищених тонах, це провокує на довге продовження дебатів, спробуй флегматичним монотонним голосом спілкуватися до останнього і дивитися прямо в очі не відводячи їх, це їх курвить дуже сильно! 5. Якщо стає кепсько, набираєш 102 і викликаєш наряд з аргументом мене пробують викинути з машини, дочікуєшся наряд, аргументуєш, що тебе жостко розводили і вимагали гроші, щоб відпустити! В райвідділі при потребі пишеш заяву з "фолькльором".
не радив би попадати в райвідділ. не раз по теліку показували, як там люди самі себе об стіну розбивають .... подібні дискусії бажано вести в людних місцях. а в темних куточках з тими дибілами справи краще не мати.
перш за все цікавлять думки Ореста та Мартіні, але народ теж підключайтесь. Сусідні форуми зараз шумлять стосовно цього питання - це раз. якщо пам'ятаєте, я теж був причетний до такого роду разводу - це два. отож ссилки і відео. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=A14eaoFL3CY http://tuning.lviv.ua/forum/viewtopic.php?f=12&t=31957 http://roadcontrol.org.ua/forum/viewtopic.php?f=76&t=24558 у мене зараз є тільки одне питання, але мучить мене дуже серйозно: Де у Львові можна ЗА ВЛАСНИМ БАЖАННЯМ пройти мед експертизу (не стаканчиками з сечею, а крові) ?
Якщо хочеш пройти експертизу, після того, як тебе хлопнули за запах, чи просто так для себе, я тобі пізніше напишу в ПП, це все буде коштувати для тебе при проходженні 20 грн. Або взагалі безкоштовно. Та й з видачею на руки другої копії та оригіналу обстеження нарколога.
приїзди на з'їзд сьогодні. думаю всім буде цікаво. Якщо послухати форуми, то в працівників ДАІ це зараз якась якція, чи як.. бо за останній тиждень вже два таких випадки. Перший з них, за допомогою журналіста з ЕКСПРЕСу розрулили і суд закінчився "за терміном вчинення" (підозрюю для того щоб потерпілий заспокоївся і ДАІ не позбулись посад), а стосовно другого ще не знаю
На науковій біля "тисячі дурниць" є наркодиспансер, куди дайці привозять на експертизу. Думаю до них можна звернутися для проведення аналізу.