Фестиваль відбудеться 30 квітня та 1 травня 2007р. В рамках фестивалю - III Всесвітній з’їзд писанкарів. Навесні року 2007 сонце „ЕТНОЕВОЛЮЦІЇ” засяє над Українськими Карпатами, в самому їхньому серці - селі Космач. Ландшафт місцевості, де розташувався Космач, зумовив його природну форму у вигляді сонця, з промінням, що струмує урізнобіч 32 присілками. Космач - село найбільше не лише в Україні, а й в усій Європі село. Його назву лінгвісти тлумачать як „келія сонця” – в Космачі, в усьому домінує жовтогаряча барва. Космач є центром гуцульської традиційної культури. Тут, мало не в кожній хаті живе талановитий майстер чи майстриня, музика-віртуоз чи то пак нащадок самого Олекси Довбуша. До скарбів космацьких майстрів належать такі види ремесел, як: писанкарство, вишивка, кушнірство, різьба по дереву, різьба по кості, малярство, мосяжництво, ткацтво, різьбярство, бондарство, ліщиноплетіння, виготовлення народних інструментів. Тут, в Космачі, ви на повні груди зможете вдихнути чисте гірське повітря, досхочу напитися цілющої води з гірських джерел та незглибимих джерел народної мудрості, гуцульської традиційної культури. Головні завдання фестивалю: 1. Створення на ґрунті автентичної, традиційної української культури, творчого простору для сучасних музикантів, художників, майстрів, модельєрів, письменників, журналістів, представників інших мистецьких напрямків. 2. Сприяння розвиткові зеленого туризму в с. Космач через заходи організовані фестивалем. 3. Відкрити сучасним українцям їхню оригінальну культуру зі всіма її надбаннями. Показати важливість її збереження та розвитку. 4. Створення попиту на українську традиційну культуру. 5. Формування нової генерації – високосвідомої, духовної, культурноосвіченої та патріотичної. Пізнати себе через пізнання свого народу, його історії, культури, традицій, звичаїв. 6. Відновлення традиції передачі народними майстрами знань від батька до сина. Програма фестивалю: • Презентація виставка-ярмарок традиційної народної культури Гуцульщини, а також майстрів декоративно-прикладного мистецтва, з усієї України; • Майстер-класи від народних майстрів; • Відкриття приватної картинної галереї, художника Остапа Цвечика; • Традиційна гуцульська кухня; • Вуличні театри; • Дитяча інтерактивна програма – ДІМ «Равлик»; • Покази українських дизайнерів та модельєрів; • Показ документальних, анімаційних, художніх фільмів; • Третій Всесвітній з’їзд писанкарів в якому братимуть участь писанкарі з України, Франції, Великобританії, Німеччини, Польщі, Росії, США, Канади, Бразилії, Венесуели, Словаччини, Румунії, Австралії, Австрії, Італії та інших держав; • Міжнародна конференція ”Писанка – символ України”; • Виступи автентичних гуртів, музик та танцювальних колективів як з України так і з поза її меж; • Виступи українських та закордонних world music та фолк-рок команд. Для участі у фестивалі планується запросити: Майстри: Український центр народної культури ”Музей Івана Гончара” Козій Григорій «Карбувач медалей» Кіно: Фестиваль «Відкрита ніч» Автентичні фольклорні ансамблі: Родинний ансамбль Тафійчуків с. Верхній Буковець, Роман Кумлик м. Верховина (Жебє), танцювальний ансамбль Ілюків-Ванджураків с.Віпче, «Барви Карпат» с. Прокурава (Покурєва), «Перепелоньки, весняний Великодній обряд» с. Акрешори, «Похоронний обряд» с. Брустори, «Весільний обряд» с. Буковець а також трембітарі з с. Брустори, с. Шепіт, с. Річка Гуцульщина Вторинні фольклорні ансамблі: „Гуляй город”, „Божичі”, „Древо”, „Володар”, „Буття”, „Гуртоправці”, „Лукині роси”, „Надобридень”, „Кралиця”, „Яворина”, „Роксоланія”, „Школа традиційного народного танцю” м. Київ, „Серпанок” м. Суми, „Веснянка” м. Рівне, Муравський шлях м. Харків, Дивина, м. Донецьк, Вербиченько, селеще міського типу Нова Водолаза, Харківської обл. Ладо виці м. Хмельницький, Дике поле м. Кіровоград, World music гурти: „Гайдамаки”, „DримбаDаDзига”, ”Сонце Кльош”, „Хорея Козацька” м. Київ, „Очеретяний кіт” м. Вінниця, „Пропала Грамота”, „Самі свої” м. Кам’янець Подільський, „Бурдон” м. Львів, «Оркестр Святого Миколая» м. Люблін Польща Фолк-рок гурти: „Оркестр Янки Козир”, „Вогнесміх”, «Тінь Сонця» м. Київ, „Перкалаба” м. Івано-Франківськ “UKRAINIANS” м. Лондон Велика Британія. Зв’язок з дирекцією фестивалю Валерій Гладунець тел.8096 665 64 86 e-mail etno_varyion@ukr.net Наталка Лещенко тел.8050 974 08 11 e-mail natalkal@ukr.net Дмитро Пожоджук тел. 8097 551 44 02 роб. 80347857721
Відповідь: Міжнародний фестиваль етноеволюції "Великдень у Космачі" THE UKRAINIANS - просто обалдєнні чуваки! Вартує туди поїхати навіть тільки тому, що вони будуть. Може зберемося?
Відповідь: Міжнародний фестиваль етноеволюції "Великдень у Космачі" я б також поїхав, але то виходитьс понеділок-вівторок, так що напевно буду працювати..
Відповідь: Міжнародний фестиваль етноеволюції "Великдень у Космачі" Блін, я теж був переконаний що то вихідні!
Відповідь: Міжнародний фестиваль етноеволюції "Великдень у Космачі" але ж ці дні мають бути вихідними... швєта... хтось надумався:?: може підкините:roll: ??
Відповідь: Міжнародний фестиваль етноеволюції "Великдень у Космачі" 1 травня це вихідий, а 30 квітня я думаю буде вихідний, я думаю що там точно буду я вже не перший раз в тих краях буваю, там фестиваль етнічної музики кожного літа проходить. Доречі 23-25 березня "Джипінг на снігу" місто проведення м. Рахів, Закарпатська обл. і 13-15 квітня буде презентація велосипедного маршруту Косів-Верховина-Красне-Зелене-Буркут. місце проведення Івано-Франківська обл. як раз неподалік від космача. Якщо хтось знає про якісь фестивалі або цікаве в Карпатах пишіть можемо там і збиратися на нетральній території.
Відповідь: Міжнародний фестиваль етноеволюції "Великдень у Космачі" Еееехххх... шкода що ти не з Львова будеш їхати(((
Відповідь: Міжнародний фестиваль етноеволюції "Великдень у Космачі" Може хто в курсі, в Космачі фестиваль буде точно, чи є якісь зміни?
Відповідь: Міжнародний фестиваль етноеволюції "Великдень у Космачі" Я був на фестивалі, він таки був, Фестваль просто СУПЕР, але погода не дуже була, враховуючи той факт що я не п"ю то я з жінкою замерзли
Відповідь: Міжнародний фестиваль етноеволюції "Великдень у Космачі" ульо?? ЦЬОГО РОКУ ШОСЬ У кОСМАЧІ БУДЕ?? бо шось нічо не відать-не слухАть.. кажут - Етноеволюція буде окремо.. хто шо чув??