Моргає лампочка тосолу!

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Аматор, 9 лис 2007.

1. Аматор

Аматор Початківець

VW Passat BIII GTI 1.8i 1988
    Прийшли по-холодання і прийшли перші ранкові машинні проблеми!

Прелюдія:.....
    6.50-7.00 приходиш на стоянку - вікна замерзли з носа іде пара!
    7.00-7.15 заводиш машину!
    Кульмінація:.....
    7.15-7.17 машина працює,але лампочка тосолу не гасне....:!:
    7.17-7.25 глушиш машину;відкриваєш капот і бачиш - А ТОСОЛ ТО В
    МЕЖАХ НОРМИ!!!:idea:
    7.25-7.35 бігом доливаєш тосол і просто "летиш" на роботу(лампочка так і
    не гасне)
    Епілог:.....
    7.35-7.58 "прилітаєш" на роботу пробуєш щераз заводити і "ОПАЧЬКИ",а
    лампочка то не горить!!!!:!: :shock: :?:
    PS:При не доливанні тосолу "Епілог" такий самий! Пробував!
    Ось такі "любовні страсті" у мене з моїм Пасатічком!
    І так. Якщо комусь відомий такий сценарій, то будь-ласка поділіться із "ФІНАЛОМ" для моєї "поеми".
    Ложливо це датчик х.."Пі"..вий,або тосол не якісний!?Тосол брав на АЗС ОККО 40грн. за 5л.

2. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    Відповідь: Моргає лампочка тосолу!

Ухти! в нас на форумі зявилися літератори :) Щоправда цим літераторам не зашкодило би підівчитись в орфографії та граматиці, але це інша тема.

Не все докладно зрозуміло. Прошу уточнити такі речі:

1. Якщо рівень антифризу в нормі, навіщо доливати його
    2. Чи правильно я зрозумів, що лампочка світиться не завжди. Якщо так, то коли світиться, а коли ні?
    3. При доливанні який саме епілог - лампочка світиться чи не світиться?

3. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481

А тосол який?

4. Аматор

Аматор Початківець

1. Якщо рівень антифризу в нормі, навіщо доливати його
    Бо говорив мені один майстер,що це може бути причина!
    2. ........ то коли світиться, а коли ні?
    Якщо на вулиці 0 градусів і вище тоді не світиться,а якщо мінус або днів 2-3 (і більше) я не беру машини тоді світиться!
    3. При доливанні який саме епілог - лампочка світиться чи не світиться?
    Я, не глушучи машини,доливаю антифриз і лампочка світиться,проїзджаю 5км. глушу мотор тоді знову заводжу і вона гасне.(Ніби проблема в холодному моторі)
    А тосол - ...40М точної марки я вже не пригадую.

5. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Тоді все впирається в низький рівень рідини. Кожен антифриз, в тому числі тосол є рідиною. Кожна рідина при нагріванні розширюється, а при охолодженні зтискається. Від цього в холодну погоду рівень стає нижчим і починає світитися лампочка. Якщо рідина прогріється або не встигне охолонути, рівень тримається високо. А те, що лампочка перестає світитись тільки після повторного запуску свідчить, що в тебе справна машина.

• Подобається Подобається x 1
  6. M&K

M&K Active Member

Volkswagen Jetta (1,6 PN) 1987

Спочатку розберіться по якому принципу працює датчик рівня антифризу. А тоді шукайте причину моргання. Якщо там стоїть геркон із поплавком тоді скоріш завсе геркону можливо "квітка" Може ще інакший там метод вимірювання рівня напишіть. Бо у моїй машині дві полоски min i max.

7. Аматор

Аматор Початківець

У мене такий же бачок але я ще не знаю за яким принципом працює датчик!Мій майстер по мотору сказав що антифриз має бути по мінімумі бо тосол розширяється і доходить до позначки мах.Тоді система охолодження працює в нормі.А якщо залити антифризу більше,то його просто витесне тиском (в системі утворюється тиск до 2атм.) через сливний отвір.

8. M&K

M&K Active Member

Volkswagen Jetta (1,6 PN) 1987

У моїй машині немає датчика рівня який виводиться на панел. Дивлюсь по рівню у бачку. А принцип індикатора із герконом і магнітним поплавком я описав із Таврії томущо мені прийшлося міняти геркон він зігнив. Після заміни показувало нормалбно. Геркон показує тільки мінімум но не максимум.

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)