Прийшли по-холодання і прийшли перші ранкові машинні проблеми! Прелюдія:..... 6.50-7.00 приходиш на стоянку - вікна замерзли з носа іде пара! 7.00-7.15 заводиш машину! Кульмінація:..... 7.15-7.17 машина працює,але лампочка тосолу не гасне....:!: 7.17-7.25 глушиш машину;відкриваєш капот і бачиш - А ТОСОЛ ТО В МЕЖАХ НОРМИ!!!:idea: 7.25-7.35 бігом доливаєш тосол і просто "летиш" на роботу(лампочка так і не гасне) Епілог:..... 7.35-7.58 "прилітаєш" на роботу пробуєш щераз заводити і "ОПАЧЬКИ",а лампочка то не горить!!!!:!: :shock: :?: PS:При не доливанні тосолу "Епілог" такий самий! Пробував! Ось такі "любовні страсті" у мене з моїм Пасатічком! І так. Якщо комусь відомий такий сценарій, то будь-ласка поділіться із "ФІНАЛОМ" для моєї "поеми". Ложливо це датчик х.."Пі"..вий,або тосол не якісний!?Тосол брав на АЗС ОККО 40грн. за 5л.
Відповідь: Моргає лампочка тосолу! Ухти! в нас на форумі зявилися літератори Щоправда цим літераторам не зашкодило би підівчитись в орфографії та граматиці, але це інша тема. Не все докладно зрозуміло. Прошу уточнити такі речі: 1. Якщо рівень антифризу в нормі, навіщо доливати його 2. Чи правильно я зрозумів, що лампочка світиться не завжди. Якщо так, то коли світиться, а коли ні? 3. При доливанні який саме епілог - лампочка світиться чи не світиться?
Відповідь: Моргає лампочка тосолу! 1. Якщо рівень антифризу в нормі, навіщо доливати його Бо говорив мені один майстер,що це може бути причина! 2. ........ то коли світиться, а коли ні? Якщо на вулиці 0 градусів і вище тоді не світиться,а якщо мінус або днів 2-3 (і більше) я не беру машини тоді світиться! 3. При доливанні який саме епілог - лампочка світиться чи не світиться? Я, не глушучи машини,доливаю антифриз і лампочка світиться,проїзджаю 5км. глушу мотор тоді знову заводжу і вона гасне.(Ніби проблема в холодному моторі) А тосол - ...40М точної марки я вже не пригадую.
Відповідь: Моргає лампочка тосолу! Тоді все впирається в низький рівень рідини. Кожен антифриз, в тому числі тосол є рідиною. Кожна рідина при нагріванні розширюється, а при охолодженні зтискається. Від цього в холодну погоду рівень стає нижчим і починає світитися лампочка. Якщо рідина прогріється або не встигне охолонути, рівень тримається високо. А те, що лампочка перестає світитись тільки після повторного запуску свідчить, що в тебе справна машина.
Відповідь: Моргає лампочка тосолу! Спочатку розберіться по якому принципу працює датчик рівня антифризу. А тоді шукайте причину моргання. Якщо там стоїть геркон із поплавком тоді скоріш завсе геркону можливо "квітка" Може ще інакший там метод вимірювання рівня напишіть. Бо у моїй машині дві полоски min i max.
Відповідь: Моргає лампочка тосолу! У мене такий же бачок але я ще не знаю за яким принципом працює датчик!Мій майстер по мотору сказав що антифриз має бути по мінімумі бо тосол розширяється і доходить до позначки мах.Тоді система охолодження працює в нормі.А якщо залити антифризу більше,то його просто витесне тиском (в системі утворюється тиск до 2атм.) через сливний отвір.
Відповідь: Моргає лампочка тосолу! У моїй машині немає датчика рівня який виводиться на панел. Дивлюсь по рівню у бачку. А принцип індикатора із герконом і магнітним поплавком я описав із Таврії томущо мені прийшлося міняти геркон він зігнив. Після заміни показувало нормалбно. Геркон показує тільки мінімум но не максимум.