Невідомий гул в районі правого колеса

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем SUS2810, 28 лип 2012.

1. SUS2810

SUS2810 Active Member

VW GOLF III 1.4 AEX
    Доброго дня! Підкажіть на думку спеціалістів, що може давати неприємний гул в районі переднього правого колеса, при розгоні від 50-60 км/год починає гудіти. Сусід працює на левандовці автоелектриком, каже, що можливо підшипник ступиці доходить спати. цікаві Ваші думки.

2. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    Підіймаєш колесо або передок, фіксуєш добре, а далі просиш знайомого або сам поступово розігнати до даной швидкості(або просто поступово набираєш швидкість) і слухаєш чи гуде чи ні. Краще послухати дві сторони, оскільки іноді думаєш що права сторона дає гул, а на факт - ліва.
    Удачі.

3. SUS2810

SUS2810 Active Member

VW GOLF III 1.4 AEX
    то звісно доре, мене більш цікавить від чого той гул, то що щумить і так чути

4. rusmaks

rusmaks Місцевий

VW T5 1,9 TDI, Golf II 1,6TD JR '84, Passat B4 1,9TDI 1Z '96 - був
    Клубна карта:
    000065
    Я думаю що проблема у підшипнику(гул тільки від нього може бути).
    Але можеш ще передивитись добре резину, оскільки років10 назад, я мав теж проблему з незрозумілим звуком спереду в районі колеса. Як потім вияснилось проблема була у резині, вона потрохи відслоювалась і давала такий незрозумілий звук, але не гул.

5. Voffka

Voffka Active Member

VW Jetta Coupe
    Клубна карта:
    000010
    rusmaks правильно описав. Гул підшипника зазвичай глухий (принаймі те що чув).
    Але мав наступну проблему: із настаням минулої осіні холодів, після кожної нічної стоянки, починало щось гудіти. Джерело звуку виявити на слух важко (здавалось зпереду зліва), нагадувало турбіну - звук з'язлявся при 40-50км/год і при наборі швидкості його частота відповідно зростала (при 100 км/год це був вже не гул, а свист турбіни). Приблизно після кілометру їзди дана проблема зникала (і так кожного разу).
    Проблеми двигуна і передач відпали, так як на нейтралці все відбувалось аналогічно.
    Машину вивішували на підйомнику, але нічого не почули (можливо це необхіно було робити відразу після "відстою").
    Із настанням теплої пори року все зникло..... чекаю знову холодів.
    Хтось з таким зтикався, що це може бути?
    Логічно виглядає на те, що щось "розігрівається". Масло в коробці міняв, не допомогло.

6. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    Перше, що я би перевірила, це - чи добре докручені всі болти, які тримають колесо...

• Подобається Подобається x 1
  7. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    + до ступиці
    + до гуми. особливо якщо це росава (вона взагалі і нова гудить, але діапазон десь 90-110 км/год)
    + до болтів (радше техніка безпеки - перевірити не важко, а як варіант може бути)

8. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Гудить підшипник! От тільки на вивішеній автівці (без нагрузки) можна цей гул і не почути. Перевір чи немає люфту в колесі, як правило при виходу зі строю підшипника з"являється і люфт.

9. Voffka

Voffka Active Member

VW Jetta Coupe
    Клубна карта:
    000010
    Резина, диски - відпадають, за період присутності проблеми пробував на 3-х різних комплектах.
    Недокручені болти - мав життєвий досвід, це радше для новачків :)
    Схилявся до наступного:
    1. Підшипника ступеці, але міняти їх навмання не хочеться. Просто дивує - в холодну пору гудів, а на літо вилікувався? (холодна це не -20, не треба казати що там крига замерзла і т.д., при +10 теж спостелігалось).
    За люфт важко сказати, треба ще раз буде глянути.
    2. Чи може гудіти внутр.ШРУС, диференціал чи щось інше в коробці (повторюсь передачі не при чому, не нейтралці свист присутній)?
    3. Стосовно аеродинамічних шумів - нічого в голову не приходь, що може створювати такий звук....

10. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Автору теми. Дуже легко перевірити чи гудить саме підшипник і чи саме правий. На цій щвидкості коли гудить віляєш рульом вправо або вліво і якщо під час маневру звук зменшується чи підсилюється то це він. Цим маневром ти нагружаєш або навпаки розгружаєш підшипник.

11. Чортопхай

Чортопхай Аксакал

VW
    Клубна карта:
    113
    У мене в Тойоті був такий гул. Горе-майстри два рази міняли підшипник і дивилися на мене вовком - що я від них хочу. Поїхала до нормального майстра, сказав поміняти ступицю і все стало на свої місця.
    Але в моєму випадку до гулу додалося те, що авто не мало ніякого накату. Коли я набирала розгон і відпускала педаль газу, авто тут же зупинялося - так, якби я тиснула на гальмо.

12. baksius

baksius Місцевий

Vw Golf4 2001 1.6AVU МКП;
    Був гул з заду вродіби з правої сторони.
    Приїхав до майстра підняли на підйомник, покрутив всіма колесами і сказав що гудить лівий ,я ще сказав що гул з права, він сказав щогудить лівий поміняв гул пропав.
    Доречі Sasa має рацію бо при поворотах гул пропадав, таким чином можна визначити з якої сторони гудить.

13. Voffka

Voffka Active Member

VW Jetta Coupe
    Клубна карта:
    000010
    Настали холода і "рідний звук повернувся"... Повернувся більш гучний і його джерело відразу було виявлено. Це не ходова і не КПП (на що я почав грішити), а... трос спідометра. В деталі ще не вникав, але добре що вже виявлено джерело :)

14. SUS2810

SUS2810 Active Member

VW GOLF III 1.4 AEX
    проблема давно вирішена заміною ступічного підшипника...тему можна закривати

15. KIT

KIT Аксакал

ВАЗ 21013
    Клубна карта:
    0011
    ще знайдемо що гудить у Воффки і закриєм :music:

16. andrey28

andrey28 Початківець

passat B3 1.8 універсал
    підкажіть, який краще підшибник взяти?
    дякую

17. holubets

holubets Місцевий

OPEL Vectra 1998 1.8 X18XE, VW Jetta 1987 1.6 EZ була
    Клубна карта:
    000095
    то напевно краще Юру Каматоза попитати. Він щось порадить добре.

18. Rock

Rock Active Member

Audi 80 1.8S
    Добрий Вечір

audi a6 quattro tiptronic 1999р. 2,5ТДІ

похожий гул починаєтсья після 70 км. і що саме головне гудять обидва задні колеса

резина підстерта але саме головне що з переду гул набагато нижчий ніж із заду

Останнє редагування: 16 січ 2013
  19. Rules

Rules Аксакал

Passat B4 2.0AGG
    Lanos 1.5
    Forester SH TURBO
    Клубна карта:
    000097
    а можливо причина якраз те що колеса різного діаметру(задні стерті) а привід повний - от і перевантажується він, або вже йому взагалі кирдик. або в задньому дифі масла вже нема

20. scrap

scrap Місцевий

VW Golf II 1.3 1989
    Клубна карта:
    000414
    Маю проблему вже понад рік: при затяжному повороті направо (кренить авто) циклічно клацає з лівого заднього колеса. На підйомнику перевіряли - все ок, ні шумів/гулів немає. На прямій ок. Тільки при затяжному крені. Катав майстра кругом СТО, як назло не зявився звук. Але останній 2 тижні починає частіше проявлятись.
    Майстер допустив, що це може бути виробітка на осі підшипника. Хто що порадить? І якщо ймовірно, яку краще вісь купляти(виробник, чи б/в оригінал)?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)