Нездоровий шургіт в ходовій

Тема у розділі 'Ходова і кузов', створена користувачем jora, 9 лис 2008.

1. jora

jora Active Member

VW Polo variant 1.6 inj, 1998
    Шургіт чути в передній правій частині авта під час їзди. Найвиразніше його чути на швидкості 20-30 км/год. То періодичний звук, і частота того шурготіння прямопропорційно залежить від швидкості руху. Возив авто на діагностику, але там нічого не виявили. Може хтось зустрічався з таким, допоможіть виявити поломку.

2. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)
    VW Transpotrer T6 2.0 15
    може колодки потерають може закусують, або захист погнутий.
    п.с. то часом на з коробки чути??? бо в мене було в коробці.

3. peGas

peGas Аксакал

Peugeot 307 2.0 XS '05
    Клубна карта:
    000008
    опорні подушки стойок можуть бути

4. Topol

Topol Аксакал

VW Corrado G60 1990 Police Interceptor 2007 Yamaha R1 2009
    Клубна карта:
    000006
    Підшипник(але це б виявили на діагностуванні), колодки труть - набилося піску або якоїсь хні, тре колесо в корпус. Можливо одна з цих причин.

5. G60

G60 Active Member

BMW 5
    В мене таке було(поскрипування),то був підшипник в ступіці(нерівно запресували)

6. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR
    це яким макаром? причому залежно від швидкості руху???
    або підшипник ступиці, або підклинюючий супорт (як вже писали), або зовнішній шрус, але звук проявлявся би особливо сильно при поворотах з сильним виворотом руля. Ще подивись, може банально шось за піввісь чіпляє (гальм. шланг,дріт датчика АБС, підкрильник).

7. jora

jora Active Member

колодки тільки нові поставив, та й на старих колодках була та сама хня. Сумніваюсь, шо підшипник ступиці, звук іде ближче до мотора.
    Pol, а шо саме в тебе було в коробці? Бо крім шурготу я помітив, шо коробка мокра від масла.

8. Pol

Pol Super Moderator

VW POLO ClassiC 1.6 98 (1F)
    VW Transpotrer T6 2.0 15
    ст пудово тобі треба купити сальники на коробку, і втулки і підшипник і розбирай коробку.
    детальніше дивись туту http://www.volkswagen.lviv.ua/forum/showthread.php?t=3122 читай мої дописи там детально в тебе така сама машка навіть рік такий, і проблема в тебе та сама.
    май на увазі то не критично я приїхав з криму потім по облсті ще 4 тис накатав а потім рішився на ремонт.
    краще роби сам, або почекай поки я приїду поможу.
    п.с. якщо трос щеплення самонатяжний то заодно і цого.
    п.п.с.фередо і вижимний коли міняв? буде нагода помінети. для всього треба гараж, яму, гідравлічний домкрат, підложки під машину щоб вивішати її.

Останнє редагування: 10 лис 2008
    • Подобається Подобається x 1
  9. jora

jora Active Member

В машині крім гальмівних колодок, троса ручніка і задніх підшипників більше нічого не робив. Передні колодки міняв сам, а решту робив майстер. Не дуже хочу сам лізти, боюсь потім не зібрати до купи ;)
    На щеплення не жаліюсь, тому не думаю, шо варто шось там міняти, хіба шо розібравши його виявиться, шо таки варто.
    Гаража з ямою немаю (ше попитаю в знайомого, може він має), домкрат знайдеться. А скільки часу може зайняти той ремонт (звичайно, якшо шось інше не вилізе)?

10. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    дуже подібно на внутрішній правий ШРУС

11. jora

jora Active Member

Причина того шурготу виявилась банальною - гуля на колесі. Перезув машину в нові зимові шини, і всі зайві шуми зникли. Дивно, але візуально гулі видно не було, і звук ішов не від колеса... я вже був готовий прийняти пропозицію Пола лізти до коробки.

12. S_Fighter

S_Fighter Початківець

VW Passat B5 1.8 20V
    У мене навпаки - перевзув машину у зимові шини (не нові, правда) і появився якийсь нездоровий гул. На швидкості до 40 км/год не чути, з"являється десь від 40 і вище і чим більша швидкість, тим гул голосніший. Може справа в гумі, хтозна... А може то підшипники ступиці вже тре міняти? Хто би що міг підказати?

13. Drapula

Drapula Місцевий

VW Cross Polo 1.4 2008
    Вивіш колеса і покрути, якшо гул зникне значить шум від коліс, якшо ні то слухай звідки він йде може, і від підшипників

14. Scirocco GTi

Scirocco GTi Аксакал

VW Scirocco 1,8i 1986 р.в. EW 112 л.с. 5ст КПП, VW Scirocco 1,8i 1984 р.в. DX ? л.с. 5ст КПП
    то гудуть колеса, якщо перед тим. як ставити гуму, ти всі колеса відбалансував!

15. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
    Це здоровий гул зимової резини. Не пар собі голову. Адже протектор тракторний :)

16. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    Появилось підозріле дзеленчання, чути при відкритому вікні десь з правої сторони, причону на повільній швидкості до 30км/год.від якості дороги не міняється. Звук такий ніби якась бляшка б"ється об щось і видає дуже дзвінкий звук. Все оглянув причини не знайшов. Правда думаю ще піднітяти домкратом і покрутити колесо.

17. NOS

NOS Active Member

JETTA2(1.8 EV)
    Швидше за все - захист гальмівного диска.

18. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    +1
    Піднімати машину не обовязково - викрути руль до упору і закатай рукава. Сильні пінки ногою по колесу допоможуть локалізувати брязчання.

19. Адріан

Адріан Місцевий

VW Bora BFQ 2005
    З захистом все впорядку, короче неполінився і підняв домкратом переднє праве коло, покрутив і виявив дзеленчання! Зняв колесо покрутив сам блін, таке враження що в середині якийсь посторонній предмет, який при повільному прокручувані просто там бовтається. А коли щвидкість більша то його просто притискає до стінки (фізика) А і ще одне, коли чуть вивернув руль вліво і покотився на пару сек. був такий звук, як взяти щось металеве і подрапати по шклі, аж мурашки по шкірі пішли.
    Що це?!

20. ENERGY

ENERGY Місцевий

Була Jetta II 1985 1,3 HK 2Е3
    В мене також якесь бряжчання на ямах таке, що здається на якомусь возі їдеш - невже це може захист диску так бряжчати?

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)