Попав я нині в одну неприємну ситуйовину, троха покоцав свою кору і чужого ланоса. Все порішали без гайонів, так простіше. І от наслухався я нині версій всяких, що тільки саме оформлення ДТП обходиться чи то 800 чи то 8000 гривень. Ну і плюс заплатиш штраф. Чи правда це?
Прийми щирі співчуття, сподіваюся зі здоровям все гуд Про плату за оформлення не знаю, але за довідки доведеться ще на лапу заплатити, штраф само собою, але мінінгіти, то здоровя дорожче А плюс права візьмуть, а потім мозолься з забиранням То доречі правильно зробив шо розібрався на місці, то при умові шо пошкодження незначні, звичайно то неправильно що зараз пораджу, але при страховці ще мона замутити, як мол залишив машину, прихожу а тут... і хто зробив ненаю
то шо все воно менінгітно то я підозрював, тому інтуїтивно вирішив шо краще без того, хоча, у мене були думки, якшо потерпілий захоче дуже багато, то краще викличу ментів і хай думає як з моєї страхової гроші зняти, а я заплачу офіційно штраф державі, дешевше вийде. Оскільки зійшлися на прийнятній сумі, то з ментами не звязувались. Але потім мені сказали шо тільки саме оформлення ДТП коштувало б 8000 грн. От мені цікаво, чи то дійсно так. Загалом я живий здоровий, пошкодження незначні, але ремонтувати треба. Деформувався телевізор. Скажімо ліва фара у мене зара світить нормально, а права валить на зустрічну і при цьому трохи ще вгору, тобто лінза лазером якраз сліпить зустрічні.
якщо у тебе була страхівка то міг би і неплатити , а заплатити біля 800 грн а решту страховка би розрахувалась.
страховка покриває збитки завдані третім особам. А штраф я мушу оплатити, плюс виявляється, є ше якась оплата за оформлення ДТП. Що це за штука, я якраз намагаюсь з"ясувати тут
Платить ментам той хто визиває їх, це раз. Взятка за визов, не офіційна(якщо я правильно зрозумів ти не правий, відповідно і не платив би). Тому питання спірне про суму, якщо залупитись то можна і не платити. А ти платиш тільки за порушення правил дорожнього руху, яке призвело до ДТП що правда за рішенням суду а не на місці.І суму франшизи по цивілці. Якби ти описав точно як було, то міг би проаналізувати і сказати скільки ти б попав.Взагалі порядно заплатити на місці за ДТП і обовязково взяти розписку від пострадалого про те що він притензій не має. Розписка служить гарантією що він не звернеться в ДАЇ з претензією що ти втік з місця пригоди. А взагалі краще викликати знайомих на місце, які знають як тобі поступити в даному випадку. В мене одному знайомому в БМВ завалив зілом, той вийшов і сказав визивай ДАЇ на тобі цивілку і розмовляй собі з ними. Той заплатив всі послуги їздив разів 10 в ДАЇ то такий папір, то такий папір, А машина розбита стояла бо робити не можна поки не оплатять. Потім плюнув сам собі зробив і більше правди від держави не шукав.
За що платити? робити машину можна після того як її огляне експерт і зробить знімки пошкоджень, він і вираховує суму завданих збитків і подає її в страхову компанію!
Взятка за визов, не офіційна якщо пошкодженя царапинки, то експерт оглядає і фотографує, а якщо ДТП то треба ментів ,плюс довідку про ДТП з менярні і заключення всякі , аж тоді до експерта страховика а там до того не каско а цивілка. Спрва в тому що ніж до експерта то треба з ментами находитись купу разів, а потім ще й до страховиків поїздити
Я чув, що вводять нову дурню. Мены сказали що скоро, ментозаври будуть спирати якщо на автывцы э вызуальны пошкодження схожы на ты що утворюються при ДТП. Ы якщо у вас не буде справки про те як ы за яких обставин це трапилось, то будуть штрафувати, навыть суму приблизно озвучили, 600 гр. Ы що навыть якщо у дворы десь втулився, то теж викликати ДАІ для офомлення протоколу. Теж цікаво, чи то правда?
Будем сподіватися що ні... то повний абсурд... за шо штрафувати?? шо ти сам собі врізався в забор на стоянці?? жах...
Про якісь описані вище нововведення на законодавчому рівні я не чув і не бачив їх в очі, але враховуючи, що до адмінвідповідальності притягують не інакше як на підставі КУпАП, давайте розберемось на підставі існуючих норм законів: КУпАП, Стаття 124. Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна Порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна, - тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до двадцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року. Тобто відповідальність за ДТП згідно даної статті наступає незалежно від того, чи заїхав в когось, чи в дерево/клумбу/стіну/паркан. Якщо є зафіксований факт ДТП і пошкодження ТЗ - значить буде санкція по даній статті (а якщо є пошкодження дорожніх споруд чи іншого майна - то тим більше, і ще можуть стягувати збитки за такі пошкодження). Хоча, можна казати про те, що було завдано пошкоджень лише одному ТЗ, а не "пошкодження транспортних засобів", як каже ст. 124 КУпАП, але це вже необхідно буде доказувати в суді при оскарженні постанови. Якщо ж ДТП не було зафіксовано, тобто гайців ніхто не викликав і вони самі не взнали про нього, і збитки завдано тільки тому ТЗ, водій якого скоїв ДТП, то гайон не може зупинити ТЗ і скласти протокол за ДТП тільки тому, що на ньому є видимі наслідки ДТП, якщо такі наслідки виражаються в вигляді подряпаного/пом*ятого крила/бампера/дверей без пошкоджень світлових приладів, гальм./рульової системи і інших пошкоджень, з якими заборонена експлуатація ТЗ згідно ПДР. Працівник ДПС може скласти протокол за Ст. 121 КУпАП: Порушення водіями правил експлуатації транспортних засобів, правил користування ременями безпеки або мотошоломами Керування водіями транспортними засобами, що мають несправності гальмової системи, рульового управління, тягово-зчіпного пристрою, зовнішніх світлових приладів (темної пори доби) чи інші технічні несправності, з якими відповідно до встановлених правил експлуатація їх забороняється, або переобладнаними з порушенням відповідних правил, норм і стандартів, або такими, що своєчасно не пройшли державного технічного огляду, - тягне за собою накладення штрафу від двадцяти до двадцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Згідно ПДР є чіткий перелік несправностей, з якими неможна експлуатувати ТЗ, і якщо ТЗ має пошкодження, яких немає в цьому переліку (наприклад пошкоджений бампер, крило і т.д., але НЕ ВІДСУТНІ, про відсутність каже пп. е п. 31.4.7. ПДР), то немає підстав для притягнення до адмінвідповідальності. А щоб не було запитань про ДТП, потрібно сказати працівнику ДПС (якщо зупинить і домахається до пом*ятого крила) наступне: я жодного ДТП не скоював, автомобіль був припаркований в дворі/на стоянці/т.д., і такі пошкодження могли з*явитись під час стоянки, а я не заявляв про ДТП, оскільки не звернув уваги і зараз сам вперше бачу ці пошкодження, може це взагалі якісь хулігани зробили. Оскільки такі пошкодження не передбачають заборону ескплуатації ТЗ, прошу надати мені можливість продовжити рух.
розкажу факт з моєї історії 2003 рік я їздив на робочій сімці була вдарена в передок і так їздив довго, то менти пиняли дуже часто і питали про якусь довідку про ДТП і план схему ДТП, але я казав шо то небуло дтп, а скотилась машина з естакади на подвірї. і завжди відчіпалиь. але нагадую вам що то було ще в 2003 році. а зараз ХЗ.
Поясніть ст.124 КпАП Звертаюсь за допомогою, оскільки штрафи зараз не маленькі. Мій батько знаходився на базарі і виїджаючи заднім ходом задів металевий контейнер. Шкоду завдав тільки своєму авто. Але автомобіль застрахований, тому він викликав даі для фіксації пошкодження. Даі склало протокол, в якому вказало на порушення ст.124 КпАП. Підскажіть, в даному випадку все одно доведеться платити штраф?
пост 14, стаття роз*яснена. Підстава для штрафу є. При розгляді протоколу в ДАІ можна просити не призначати штраф в зв*язку з малозначністю діяння, тобто звільнити від відповідальності. Тему зніс, пост перемістив. Користуйся пошуком!
ну я чесно за виклик підготував 50-ку вулиця біля мене двосторонній рух, в той день було море машин, оскільки базар близько. так от вони почали розповідати, що я припаркувався по лівій стороні (хоча дорога вкладена бруківкою і лінії нема), що взагалі нас тут всіх, що паркуються на дорозі треба штрафувати. коли побачили 50-ку - сказали давай 150. короче, я стормозив, був поганий настрій, бо подерли машину, і віддав їм 150 грн. зараз шкодую, але мало що вони могли б дописати, коли б я не заплатив. я ті гроші зароблю. а взагалі - гамнюки вони всі. ще жодного у Львові адекватного поліцая не бачив. селяни. дикі рагулі. ну ви самі знаєте.