Останній пост керміта або як зрубити баблоси..

Тема у розділі 'Флеш', створена користувачем Sebastian del Maar, 25 гру 2014.

1. Sebastian del Maar

Sebastian del Maar Аксакал

Golf 4 Highländer
    Недавно вийшовши з під"їзду при підході до свого Highлендера Керміт побачив, що за ніч його хтось підбив (( Допоки підходив до машини, настрій впав до 0 ( ще б... Ось як все виглядало:
    WTF (ЯКХ, укр.) подумав Керміт:
    Підійшовши ближче, стало ще гірше:
    І тут керміт бачить промінчик сонця в темному тунелі, а саме таку от записку:
    УРААААА!!! Керміт втішився до я німагу, сів в машину і поїхав собі щасливим по справах, підморгуючи всім на вулиці )

А тепер по суті, якщо комусь цікаво, розкажу як рубається в таких випадках капуста в Гейропі:
    1. Записку залишила поліція, яка написала, що вони обробили цей випадок і просять за рештою інформації звернутись у найближчий відділок. Це значить, що той хто це стукнув - не свалив, як це часто роблять турки, а викликав поліцію.
    2. Якщо б цієї записки не було б - то шукай вітра в полі, прийшлось б ремонтувати за свої гроші
    3. У відділку мені на листочку написали: Ім"я дєвочки, її адресу, телефон моб. та номера
    (Аллєся Кавало). Фейсбук показав, що їй щось 17 років (ім"я не стандартне + співпала адреса проживання). Перед домом ресторан відомий в кругах, напевно приїхала з батьою і його п"яного мала везти додому
    4. Маючи номера її машини - дзвоню на спеціальний безкоштовний номер, де мені говорять по номерах яка в неї страховка
    5. Дзвоню в її страховку і повідомляю їх що саме сталось..
    Тепер ситуація може розвиватися в 2х напрямках - або ти, або тебе, я вибрав перше

Щоб оцінити вартість пошкоджень, наймається відповідний оцінщик із приватних інженерних бюро, які спеціалізують на машинах та аваріях. Страхова дууже зацікавлена, щоб оцінщика назначила вона, оскільки він оцінить пошкодження в реальний мінімум. Вже на наступний день мені подзвонив їхній оцінщик, за що був мітко посланий в Арш, тобто жо..у. В мене, як в постраждалого, є право найняти свого тобто на свій вибір, що я і роблю, наймаючи по пораді знайомих..

І так, зустрічаюсь з оцінщиком, він фоткає все, говорю йому, що завдання - загребти побільше бабла з страхової. Він все розуміє і обіцяє за тиждень дати результат оцінки.
    Після оцінщика, їду до адвоката, теж по рекомендації, на місці розказую що сталось. Все агонь! Адвокат перебирає повністю все спілкування з страховою і встановлює терміни відповіді і додаткові розміри виплат. Так професійніше і менше мінінгіту.

Через тиждень адвокат присилає мені копію оцінки оцінщика. І так, документ на 11 сторінок А4. Оцінщик оцінив:
    - Вартість машини до завдання шкоди: 2400
    - Вартість машини після шкоди: 900 (ринкова, він виставляв її на аукціон спеціальний для побитих машин)
    - Вартість роботи: 4200 (тут на кількох сторінках враховано все, від кількох грамів клею для вікна до цілої частини кузова, яку треба замінити)
    Оскільки вартість ремонту більша за вартість машини - Тоталь Шаден, відповідно страхова повинна повернути різницю вартості до і після 2400-900 і при тому що я робитиму з машиною їх не цікавить..

В оцінці стоїть ще пункт - що для того щоб купити більш-менш таку саму машину потрібно приблизно 10 днів, адвокат вніс ці 10 днів паушально по 38 євро за день у суму відшкодування, так само як витрати на перереєстрацію і додаткові можливі витрати..
    все про все вийшло під 2 тис. відшкодування + машина залишається мені..

Згідно із законом, всі мої витрати пов"язані із відшкодуванням (оцінщик, адвокат..) повинні бути оплачені страховою того, хто стукнув.

Після того як керміт отримає своє законне бабло - він планує робити ті пошкодження, сам буде пробувати вирівняти вм"ятину і сам буде робити царапини. Виглядати як нове воно не повинно.

Після завершення процедури, мій Golf 4 Highlander буде виставлений в оголошення і буде продаватись, оскільки дохера в нього болячок почало вилазити:
    1 - останнім часом масло гребе відрами, підозрюю що це вже не в прокладці клапанної кришки справа, а в чомусь іншому. Прокладку щоб поміняти - треба знімати ремінь, бо вали в кришці, а не в голові (
    Залив сьогодні добавку до масла Liqui Molly 1005 (Oil-Stop) - згущувач масла по суті. Побачимо як поможе.
    2 - тріщина в корпусі термостату - вічно калюжі на коробці передач. Залив на днях Liqui Molly 3330 - (Зупинка втрати тосолу) - здаєтьяс помогло!
    3 - підшипник первинного валу - стукає, якщо натиснути на зчеплення - пропадає стукіт
    4 - кут запалення постійно скаче, іноді зависає на 18,8 градусів і машиною йде невелика вібрація - в чому пролема - фіг його знає (

Після продажу планую пересісти на e46 320i і ну нахєр той Фолькс-шайсеваґен !!
    Хоча свого гольфа я дуже люблю, він на вигляд бомба!
    Може колись повернусь до Audi, але то буде видно.. Проте на цьому форумі вже робити по суті нічого ))
    Доречі, грубий, твоя пляшка пива приїхала до львова, забереш якось у бородатого!

Останнє редагування: 25 гру 2014
  2. Sebastian del Maar

Golf 4 Highländer
    Я вдячний всім хто мене тут терпів, радий, що знайшов кількох класних людей з якими можна далі підтримувати, а всім решта бажаю в цей день хорошого, успішного нового 2015 року і веселих свят!

3. exalto

exalto Місцевий

VW Passat B5 99" 1.8 20V (ARG), 5МКПП
    Клубна карта:
    000085
    Як брати, то вже брати як мінімум 330 хі )) Шег підтвердить ))
    Та лишайся ))

4. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    А ше краще М3))

5. Carlsson

Carlsson Місцевий

Skoda Oktavia A5
    Ex: Аudi A6C5
    Passat b5,
    Audi A6C5 avant
    Після дешевого Гольфа людина пересідає на БМВ, яке значно дорожче, їздить по рівним дорогам, а ви йому ще й впарюєте повний привід, що практично удвоїть ціну обслуговування ходової... Нах йому ХІ? Він ж якось жив з гольфом без повного приводу? Хіба б у нього було бажання та стиль життя при якому ХІ необхідний.

6. exalto

exalto Місцевий

Клубна карта:
    000085
    Яке там обслуговування ходової в Braunau am Inn (Oberösterreich), там дороги яйце коти, хіба колодки міняти. Та і 330 там не так і дорого коштують, а М3, ну то вже зовсім інша історія ))

7. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Бувай, жаба, удачі тобі з БМВ. А якшо колись знову купиш нормальну машину, заходи :)

За пиво дякую

8. Carlsson

Carlsson Місцевий

Skoda Oktavia A5
    Passat b5,
    Audi A6C5 avant
    Яйце не яйце, а до ходової полюбому іноді і там лазять... Вот М3 - друга справа...

Він ще не продав гольфа)))

9. RaZoR

RaZoR No Smoke No Power Diesel

A6 С5 Avant Quattro (AKE)2002p була)
    A4 B6 Avant (AVF)2004p Ше є!!
    A6 C4 Avant (AEL) 1996p була
    VW G4 (BCA)2003p також був
    Скажіть, як зробити так, або коли настане той час, щоб процедури по страховці в нас були такими самими????

10. Sebastian del Maar

Golf 4 Highländer
    От типічний український підхід, купити машину і немати бабла щоб її заправляти... Ну нафіга мені те 330і ?! Я про М мовчу вже...
    Так само із повним приводом - чоловіче, тут сніг випадає за рік 1 раз і то за кілька днів його немає.. Я жалію що колеса зимові купив і поставив,
    а ти мені про привід впарюєш... Брєд!

Чоловіче, е46 коштує ТАК САМО ЯК І ТОЙ ГОЛЬФ! Планую взагалі нічого не додавати, макс. 500 євро (2500). В ідеалі б взяв з такими пошкодженнями як он в мене і в україні б дешево зробив.. Доречі на бош-сервісі, що на вул. науковій у львові мені за ремонт запропонували 200 євро.. це так, для порівняння ))

Квота приблизно 1 до 3х, тобто 1км в укр. = 3км по гейропі.. ось так..
    Та тут у 99% форумчан згідно із твоєю логікою "нормальні" машини

А ти почитай які брєдні тут нерод писав в темі що хто на миколая хоче, тоді і зрозумієш чому в україні такого ніколи не буде!

Останнє редагування: 25 гру 2014
  11. Carlsson

Carlsson Місцевий

Skoda Oktavia A5
    Passat b5,
    Audi A6C5 avant
    Я не про ціну автомобіля, а про його обслуговування. Не знаю як в гейропі, а в нас бмв суттєво дорожче він волькса. Це якщо брати нове з магазину. Якщо зі шротів - то не суттєво...

12. Sebastian del Maar

Golf 4 Highländer
    Легендарний міф про обслуговування бмв - десь я вже це чув )))

13. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    О, жаба повернулась!

з мобільного через tapatalk

14. Sebastian del Maar

Golf 4 Highländer

15. MARTINI

MARTINI Добрий Адмін

Seat Leon 2.0 FSI, 2006
    Клубна карта:
    000111
    Ну тоді то надовго. Хто той шрот купит?

з мобільного через tapatalk

16. exalto

exalto Місцевий

Клубна карта:
    000085
    Знов Себастян домінірує ))) Цікаво Скільки БМВ клуб витримає )))
    Піде на утилізацію в Україну ))

17. Sebastian del Maar

Golf 4 Highländer
    Або африку, по суті одне й теж... ))))

18. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Нажаль, це не міф)))

Але е46 то круто))) Мені вона подобається. Ті сексуальні широчезні арки захоплюють) І салон дуже приємний.

19. Sebastian del Maar

Golf 4 Highländer
    все має свою ціну, якщо салон післярестайловий із шкірою - то та, не поганий, але оранжева підсвітка і тупий бортовий мені на відріз не подобаються... + не люблю коли салон розвернутий до водія))

Я взагалі боюсь, що після бмв заб"ю на A3 TFSI і буду мітити на e92;)

20. Shaggy

Shaggy Super Moderator

same shit...

За такі слова по приїзді я тобі твій жаб"ячий язик відріжу!!!

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)