Пассат б5. Погане включення першої передачі.

Тема у розділі 'Двигун, підкапотний простір', створена користувачем Vasintekc, 7 сер 2016.

1. Vasintekc

Vasintekc Active Member

VW passat B5 variant 1.9TDI AVB 2005
    Через кілька тижнів після покупки авто, проявилась дана проблема.
    При заміні масла в КПП виявилось, що була залита присадка.
    Відповідно на новому маслі стало прогресувати. На ходу, навіть на дуже малій швидкості,
    включити першу передачу без хрусту неможливо. На місці включається тихо, якщо вижати зчеплення, підтиснути важіль перемикання передач і зробити секундну паузу.
    До інших передач, включаючи задній хід, зауважень немає.
    Якщо хтось вирішував дану проблему на аналогічній КПП, питання чи достатньо замінити тільки кільце синхронізатора, чи треба весь синхронізатор.
    До підшипників зараз претензій нема, але після демонтажу-монтажу натяг зміниться, тому маю підозри їх ресурс буде не довгим. Треба міняти і підшипники на тому валі, чи то вже перегинаю?

2. Bosh

Bosh Місцевий

VW B3 2.0 9A був
    VW B5 1.6 AHL був
    Клубна карта:
    000039
    Поїдь в Городок, там є сервіс, який займається виключно КПП (десь була тема). Відношення до роботи і ціни хороші. Я колись свій Б5-й там ремонтував, все гуд було. 067 363 -25-98

3. Vasintekc

Vasintekc Active Member

Дякую, Олег. Завтра буду до них дзвонити.

4. Prizrak

Prizrak Місцевий

BMW 730d E38 / VW Vento GL 1.8
    Клубна карта:
    000049
    Поки що в коробку не лізь, було таке на Гольф 3, відрегулював положення куліси і все почало включатись, регулювальний болт під шкіряним чохлом, можу завтра глянути і попробувати регульнути, якщо нічого не допоможе тоді дивитись далі, там ще є варіанти окрім самої коробки....

5. Vasintekc

Vasintekc Active Member

Справа не в кулісі 100%.

6. baksius

baksius Місцевий

Vw Golf4 2001 1.6AVU МКП;
    Я от одного не можу зрозуміти для чого на ходу втикати першу передачу?
    В мене вона що на г2 що на г4 на ходу ніколи не втикається тай не потрібно бо перша для того щоб зрушити з місця.

• Подобається Подобається x 1
  7. Vasintekc

Vasintekc Active Member

Їздив кілька днів по Києву - в пробках другої забагато, а зупинитись і втикнути першу - затримуєш колєйку.
    Час від часу їзджу на інших машинах (т4, джетта5, спрінтер, фіат добло) а проблема з включенням першої передачі тільки на б5.
    На вантажних бусах перша - тільки для рушання, з цим згідний.

8. kym

kym Аксакал

a 100
    Вистарчить тільки синхронізатор поміняти... але то тільки вскритіє покаже що там робиться

9. Prizrak

Prizrak Місцевий

BMW 730d E38 / VW Vento GL 1.8
    Клубна карта:
    000049
    Ну хазяїн барін :cools:

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)