Перетин кордону

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем Romko, 21 гру 2007.

1. Romko

Romko Active Member

VW Vento
    Народ, може хтось знає які вимоги ставляться до автомобіля при перетині кордону, а саме:
    -чи впливаэ вік авто;
    -чи потрібен каталізатор, і якщо його не має;
    -чи потрібні якісь страховки, які саме;
    - вмене на лобовому маленька тріщинка вкутку, я чув що з таким дефектом не впускають, чи це правда;
    -одним словом якщо хтось колись їздив за бугор на свої машині розкажіть до чого придераються, на що звернути увагу, що має бути на машині , а чого не повинно бути.

Питаю тому що мій друг запросив мене в гості в Польшу, я ніколи не їздив за бугор на своїй машині, зато добрі люди понарозказували про польський пограничиників, а ще до того всього поляки увійшли в Шенген (якщо на форумі є поляки - я їх вітаю, тепер вони можуть розїзджати по Європі - везе їм).

2. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001
    Відповідь: Перетин кордону

Проблєм жодних!
    попорядку твоїх питання
    - вік не впливає
    - не потрібно, ніхто не перевіряв ще
    - страховка потрібна - "зелена карта" оформити можна прям на кордоні або перед кордоном
    - якщо тріщину не помітно то ніхто шукати її не буде, якщо видно неозброєним оком на крайняк "їду в Польщу міняти шибу" в 90% це проходить.
    загалом якщо з машиною все ок то проблєм жадних!!!

• Подобається Подобається x 2
  3. Romko

Romko Active Member

VW Vento

Дякую Олег, я заспокоївся! Саме більше я переживав за той каталізатор і лобовуху. А скільки та зелена карта коштує?

4. profesor2707

profesor2707 Active Member

Skoda Octavia Combi 1.8Turbo 4x4 150 коників.
    Клубна карта:
    000017

В нас в любій страховій компанії - десь приблизни 130-160 грн. на 15 днів.
    В Польщі на кордоні, на Польській стороні - 90 злотих (це десь 180 грн.), але це на місяць.
    Краще брати польську страховку, по ній ще щось будуть робити.
    А на нашу можуть взагалі поляки забити.
    Ну і польська дешевша.

• Подобається Подобається x 1
  5. NCRPI

NCRPI Місцевий

продано....
    Клубна карта:
    000014

Як тільки потрапиш в Польщу першим ділом пристебни всіх хто є в машині ременями безпеки (тільки не одним ремньом всіх одразу:-D :-D :-D ), дальше вмикаєш ближнє світло фар і помаленьку їдеш не забуваючи про знаки і звичайно польських поліцаїв (з ними також можна домовитись, але дорого сцука і не так просто як у нас)

6. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406

Мав колись інцидент - поки їхав вночі до Краківця зловив камінь від зустрічного буса, поки стояв на кордоні як назло полізла тріщина, таке враження , що росла від сонця, чим більше світало, тим довша ставала. В двох словах не пустили, або пускали з умовою заміни в них і обовязковим проходженням тех огляду тоже в них,але думаю, що я попав не в той час і не в то місце і при бажанні можна домовитись .

7. novak

novak Початківець

VW T4 1.9/92

шегині, краківець ще можна їхати з тим стіклом. є такий пропуск смільниця-кросченко в горах за старим самбором. там провіряють все. особливо як заїжаєш перший раз туда : фари мають світити, ручнік, вікна цілі і шоб не затоновані були бокові спереді і заднє. крім того знак аварійний, вогнегасник. раз чіпилися чого в мене вода в бачку а не плин, вікна мити. отаке...
    а страховку польську вигідно брати, але наша погранслужба може придертися, непустять. скажуть бігти за укр.страховкою. то як повезе.
    там зараз черги на 10-15 годин. ліпше вже на наші свята їхати...

8. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406

Дійсно можуть перевірити термін придатності вогнегасника (поляки), я коли ще їздив, то купив в польщі їхній, бо кожен раз перевіряли,!!! і не забудь про наклейку UA!!!, загалом якщо митники бачуть твою машину перший раз то шманають всю і чим старіше авто і молодший водій, тим пристальніше будуть оглядати, а якщо щось помітять підозріле то заганяють авто на оглядову яму а там можуть і всю розібрати.Самі мерзенні митники то венгри, раз проїхав і більше не поїду.

9. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

Україна - член конвенції зеленої карти, тому однаково виплатять і в Польщі і в Україні.

актуально тільки для зимового періоду

не мають права. Таких треба посилати. І не кажіть, що не йдуть, бо йдуть і то швидко.
    Неактуально з часу введення номерів з жовто-синім прапопром. Актуально тільки для номерів серії лвХ та ІН ОН, ІНА ОНА ітд.

10. NCRPI

NCRPI Місцевий

продано....
    Клубна карта:
    000014

Можливо, особливо коли пасмурна погода в незалежності від пори року!

11. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406

Актуально бо посилаються на ПДР, так сказали , хоча і мені дивно.
    Попробуй пошли, при бажанні розберуть все авто і заставлять самому розбортовувати колеса,але погранец перевіряє тільки чи не перевозять нелегалів і до страховки відношення не має.

12. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001

В зимовий період та в темну пору доби. Колись спеціально поляка питався.

у нових пдр таке написано?!

Пробував. Посилав. Йдуть. Це називається зловживання службовим становищем. Якби люди з тим боролися, такого би не було, а ті, хто зловживають вже би сиділи або були звільнені. На жаль, ніхто не хоче бути першим і всі кланяються тим рагулям, надаючи їм безмежну владу.

P.S. Розбортовувати колеса тебе ніхто не має права заставити. Таке кажуть тільки тим, хто боїться. Бо знають, що він нічого поганого не зробить.

13. Borman

Borman Місцевий

VDub Golf Mk3 AirRide
    Клубна карта:
    000100

Хто що скаже нарахунок тонованих вікон при в'їзді у Польщу???

14. profesor2707

profesor2707 Active Member

Skoda Octavia Combi 1.8Turbo 4x4 150 коників.
    Клубна карта:
    000017

Я їздив десь два місяці тому - ніхто нічого не говорив.
    Але зараз поляки увійшли в шенген. Невідомо як буде, бо вони тепер будуть на українсько-польському кордоні чергувати разом з німцями (я чув таке), а німці ніби за то домахуються (один товариш разповідав, як лєзвієм здирав плівку, коли переїжджав з Польщі в Німеччину, але тільки з передніх вікон).

15. Олег М.

Олег М. Аксакал

VW Scirocco 16V GTX 1991, VW Scirocco mk1 1979 16V, VW Colf-1 Cabrio 1989, VW Golf Country 16V, VW Scirocco GTE mk1
    Клубна карта:
    000001

Уточнюю, з 01 жовтня по 15 травня рух круглодобово з увімкнутим ближнім світлом у всьому ЄС

О це вже брехня!!! Самі все повині розбирати та шукати, Якщо нічого не знайдуть то дуже дуже швидко все зберуть та 100 разів будуть вибачатись, при умові що в тебе ноги та руки не труситимуться і та морді не написано - козел з колгоспу ім Ілліча.
    Поляки на кордоні великі психологи, коли бачуть що Українець справді Українець (а не холуй) вони до нього відносяться дуже дуже культурно.

Не впустять, або заставлять здерти плівку прям на кордоні (дозволено тонувати хоч на 100% задні бокові шиби), але в 50% проходить шара.

16. jaszczur

jaszczur Active Member

mk3 tdi 1z DIESEL POWER ;)

katalizatorem nie ma co się martwić ja sam nie mam bo go wyciałem(miałem zapchany)najważniejsze co by jezdzić w Polsce i do czego policja się czepia:
    1;światła zapalone cały rok -mandat 100zł
    2:zapiete pasy -mandat 100zł
    3;trzeba mieć trójkąt ostrzegawczy +ważna gasniece(legalizacja,kiedyś ważna była na rok teraz poz mnianie przepisów na 6 miesiecy jest ważna)brak mandat ok 50 zł
    4.nie dozwolone jest mieć oświetlenie inne niz przewidział producent,tzn jakieś diody niebieskie i inne rzeczy(nie mozesz tego używać podczas jazdy autem
    5,oczywiście ważny przegląd techniczny i ubezpieczenie
    po spełnieniu tych warunków,życzę szerokiej dorogi :-D

17. scirocco

scirocco Аксакал

Клубна карта:
    000001

Хто не зрозумів, перекажу - каталізатор не обов'язковий, jaszczur сам його вирізав і без нього їздить. Далі про штрафи:

1. Їзда без ввімкнених фар 100 злотих (50 баксів)
    2. без ременів - то саме
    3. треба мати знак, вогнегасник з біркою, що він молодший ніж півроку, якщо ні - штраф коло 50 зл.
    4. Неможна використовувати всяку хрень типу лівих підфарників і синіх пісялок (за це поліцейським моя особиста уважуха :))
    5. техогляд, страховка (для нас то зелена картка)

Якщо ці речі в порядку - jaszczur бажає щасливої дороги :)

18. Geremy

Geremy Active Member

Golf Plus 1.6 - більше в дружини, Skoda Octavia 1.9 TDI (2005 р.в.) - службовий....

+ фари мають бути ввімкнені увесь час (цілий рік) протягом 24 годин !!!

Регулярно бачу на дорогах Польщі старі Москвичі 412 на українських номерах з перекошеним задним мостом і наман, їздять, швидкість не перевищують, фари світять, ремінь привязаний, свиня в касці і впірйот )))

19. jaszczur

jaszczur Active Member

mk3 tdi 1z DIESEL POWER ;)

zapomniałem o foteliku jak ktoś dziecko ze sobą bierze

20. Markell

Markell Super Moderator

Mk2 KR

За це так само уважуха, а от ше jaszczur написав, шо не можна використвоувати оптику (освітлювальні прилади), не передбачені виробником автомобіля. А це мені особисто не подобається - я не кажу про якісь лєві самопальні штуки, але ж є багато гарних варіантів оптики, які роблять хороші бренди під конкретну марку авто (Вессем, як в мене стоять, або Депо, Хелла і т.д.). Чому з такими фарами не можна їздити? Мої Вессем світять краще штатних і нікого не сліплять, але мають інший вигляд ніж оригінал (притемнені), знач мене не пустять? То саме стосується діодної задньої оптики-з точки зору безпеки вона навіть краща...

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)