Всім привіт! Знову виникло питання, щодо зміни старого АКБ на новий! Прошу поради стосовно того який АКБ краще купити, для мого коня (Г2 1,6, карб., бензин) та де вигідно здати/обміняти старий і купити новий, якої фірми! Дякую за відповіді! =)
Напевно 55 Аг, бо генератор скоріш за все 65 А, гена має бути на 10 Ампер, хоча б 10, потужніший. Я собі поставив 75ку, при генераторі 65, а поставив тому, що старий 55 здох остаточно, а тут привезли варту 75, на 650 ампер пускового, користований всього 2 місяці, ну новий)) віддавали чисто символічно за пляшку горілки, щоб не скупитись купив дорожчу, за 60 грн. всерівно її потім разом випили ) так от, поки було тепло, не замічав різниці, як тільки похолодало, замітив, що недозаряджається, то все або підзаряджав, або прикурював, їздив так аж доки не згоріла шоколадка(десь 1 місяць зими), поміняв гену на 85 ампер, ще 2 місяці зими доїздив без проблем, так і досі їжджу. Sent from my HTC Inspire 4G using Tapatalk 2
От і мене чекає така заміна. Акумулятор дохлий. А брати який сам незнаю. І як можна дізнатися який в мене генератор, на скільки Ампер/годин стоїть? Так як в мене ніяких лейб на ньому немає Sent from my GT-S6102 using Tapatalk 2
Підтримую Topla (словацький), або Bosch (хоча би Польща), але вони дорогі. Юзаю Topla (словацький) вроді 72(чи 75-ку) десь від зими 2010 року на свому дизелі, і задоволений на всі 100. Колись був Bosch куплений в Поляндії, гарантія 5 років, відтарабанив 5,5 роки, віддав на бензинового Rover, і ще через пів роки він з тим Rover'ом продався.
Ну так, зара кожен буде тут мірятись п... Щодо того перезпряд чи недозаряд потужність гєни мало ролі грає - тут основне як довго їздити на день і скільки разів заводити на день ну і для дуяких сильно обдарованих = скільки музики слухати при вимкненому двигуні Скажу так (не знаю вже звідки то взяв) АКБ для зарядки споживає 10-12% своєї максимальної ємності\годину. Тобто поставивши 75ку тре буде їздити годину щоб акум поповнив розряд у 7.5А. Пусковий струм АКБ може бути в 5-8 раз більший за номінал але він триває всього 3-5 секунд (залежить як швидко ваш кінь заводиться). Тут проста математика = 5/3600*пусковий струм =... 5/3600*350=0.5А(тобто новий заряджений АКБ з пусковим струмом 350А за 5сек втрачає пів ампера своєї ємності, для старих АКБ ситуація гірша - кожен рік експлуатації можна сміло множити на 1.5) Тому поновити для такого АКБ ці пів ампера це грубо кажучи 5хвилин роботи двигуна. А вибір виробника то справа субєктивна, і тут кожен з досвіду кумовогосусідасвоєїсестричерезбалкон може кричати що саме АКБ того вииробника заслуговує на медаль бо прослужив вірою і правдою 20 років:wacko1:
Басс в принципі все правильно розписав. До чого тут потужність генератор і ємність акумулятора? При виборі акума треба дивитися як ваша машина заводиться і скільки споживачів (ну там музика і т д і т п) може бути увімкнено без працючого двигуна. Якщо старт з півтика (з карбом це буває по різному) і ви не любитель музики на природі то можна ставити мінімальний і не паритися. Бо великий акумулятор вам не принесе нічого крім витрат на його купівлю і витрат на пальне через возіння з собою зайвих кілограмів свинцю. В свій час підтримав вітчизняного виробника - ІСТУ. Враховуючи важкий час купляти зараз для звичайних умов щось імпортне при наявних непоганих наших екземплярах - це трохи не правильно. Як на мене на час життя акума більше впливають правильні умови експлуатації (без постійного недозаряду) ніж виробник.
Мав ІСТУ, 2 роки роботи і в путь у небуття, а на другу зиму експлуатації замерз. Три дня в хаті відтаював. Коли я в авто, то постійоно музика, або фільми по тєлєку, навіть коли авто стоїть із непрацюючим двигуном. Навіть на добу (неоднорозаво) залишав чи світло в салоні, чи включений мафон, навіть часто забував з прикурювача вийняти зарядне навігатора чи телевізора. І, пофіг, працює вже 4-5 роки. В електриці, в АКБ - я не фахівець. Але я знаю, що заплатив - та й експлуатую, по часу як вказано виробником. Виробники ж не пишуть, мол не залишай світло в салоні, не залишай мафон увімкненим. Ось так. Просто поділився досвідом..... Бо з досвіду скажу ще таке: "ми не настільки багаті, щоби купувати дешеві речі", тим паче, за 15-16 років за кермом мав і дешеві і дорогі АКБешки.
АКБ такі дорогі щось, думав підберу за 600 грн, виходить ні.. АКБ "Topla" ємністю на 60 - ціни від 900 грн., по ідеї дуже хороші АКБ! Я на "Шипшині" знайшов польський "AUTOPART POWERBOX", з гарантією 24 місяці за 750 грн., чи хтось чув/користувавя таким? Шкода там старі не приймають! Де краще купувати АКБ взагалі? Чи варто купувати десь на базарі зразу із обміном старого і чи дають на базарі якусь гарантію? Чи шукати АКБ десь по магазинах і яких?
Можеш на базарі,можеш в магазині,різниці як на мене не має.Гарантію дають одинакову,головне щоб тобі підійшло по ціні,старий забирають за -80грн. від нового.
Остапе, ти ж зрозумій, що базар від магазину нічим не відрізняється. Що там, що там - всюди приватні підприємці. Як там так і там, можна купити фуфло. Це фортуна. П/С/ свою Топлу, колись брав на базері на Зеленій, сказали, що щоби поставити гарантію, то треба поїхати (десь там поруч, теж на Зеленій), щоби перевірити гєну, чи ще щось в тому роді. Я на то все забив болтяру, бо в той час в мене під капотом з електрикою робився армагєдоно-колхозо-хаус, встидно було капот відкривати для чужих очей. приймають на базарах, просто приносиш і здаєш. І ще одне, я собі нагадава, в мене на стоянці вже двоє чуваків, десь у Львові, в районі Кривчиць, приносили свої старі АКБехи, та міняли на б/у з доплатою. По розмовах пам"ятаю, що давали чи то 100, чи то 200грн. А там, тіпок з нагрузочною вилкою, як маг-коперфілд, притулив тобі показав і ти собі купив. Особисто так, я не купував, але знаю двох, котрі задоволені. Якщо цікавить, то узнаю ввечері та повідомлю.
Я це розумію =) Просто на базарі як на мене більший рух, вохять і б/у з польщі і інше нвідомо яке і там мені здається що більше шансів шо "впарять" фігню) Шипшина викликає в мене більше довіри ніж базарний магазинчик, хоча шо ті шо ті невідомо звідки ті АКБ беруть... =) Треба порівняти ціни... на шипшині не приймають старі, шкода... =) Поки думаю АКБ почекає ше місяць-другий, але питання актуальне і треба підбиратись до його вирішення =)
на Шипшині приймають старі АКБ! на вул. Городоцька, там за гуртовнями! там АКБ окремо віддаєш за пару грн (за 55-ку вроді 40 грн дають) а тоді хочеш новий купляєш в них, хочеш їдеш на базар)
Здавав в автомагазині на Луганській і купляв в них же новий акум - тоді (2 чи 3 роки тому) дали знижку 10%.
Хм, а як тоді поясните, що при однаковій кількості і часу виїздів на 65 амперному генераторі акумулятор недозаряджався, а як тільки поставив гену на 85 А миттю ця проблема пропала? Нагадаю ще раз умови користування автомобілем були однакові як до, так і після. Sent from my HTC Inspire 4G using Tapatalk 2
Зелена автобазар. Як заходиш вниз відразу перший ряд справа. Майже вкінці ряду по правій стороні жіночка продає АКБ. Дає гарантію і ціни в неї нормальні. Брав там місяць тому собі в аудюху акум. Вона і порадить що краще. Надіслано від мого LG-E975, використовуючи Tapatalk
Ну так ми тут генератор вибираємо чи акумулятор? Оскільки в тебе були короткі виїзди то гена з меншим струмом не встигав віддати акуму енергію, яку він потратив на стартер для заводу машини. Постав хоч 60 амперний акум хоч 100 амперний - енергію на стартер він віддасть однакову.
Я до того, що генератор таки відіграє роль! Короткий виїзд це який? Наприклад година в одну сторону і через 2 години простою, або ж і зразу стільки ж назад(ще плюс по 5хв прогріву ). Невже це мало часу, щоб підзарядити акум? Енергію може віддати однакову, а може і не однакову, бо віддає стільки струму, скільки має, а 55ка може мати 650 А пускового і буде давати більше струму, аніж 75ка на 600 А. Мова про струм, напруга однакова! Тому автору у якого скоріш за все 65 А гена, краще брати 55ку акум! І не має значення скільки часу буде їздити. Своїм 75 я не "міряюсь" бо хотів брати тільки 55, але то треба було бути хіба що несповна розуму, щоб не взяти за безплатно новий акумулятор і пофігу, що я потім доплачував біля 200 грн, щоб поміняти генератор, всерівно дешевше і всерівно я збирався його міняти на більший. Sent from my HTC Inspire 4G using Tapatalk 2