підстави провірки сп'яніння

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем Kostia222, 29 вер 2012.

1. Kostia222

Kostia222 Новачок

одне слово ланос
    доброго всім! Мене цікавить на яких підставах працівник ДАЇ може вимагати(пропонувати) у водія проходити перевірку на сп'яніння? І чи законні такі дії працівника якщо в мене нема ніяких ознак нетверезості(типу підозріла їзда, поведінка, запах...). Чи це все за бажанням і настроєм все того ж таки працівника з паличкою і він не повинен ніяк аргументувати чому я маю дмухати?

2. Rock

Rock Active Member

Audi 80 1.8S
    • Подобається Подобається x 1
  3. memline

memline Active Member

Гольф 2 1.3 1987(був),Mercedes-Benz Vito 108 CDI
    Був в мене випадок з дайцем на предмет вживання алкоголя,хоча алкоголем там і близько не пахло.Закінчилось тим,що(взнавши,що я займаюсь побутовою технікою)було прохання допомогти йому та його знайомому скинути певну кількість товару.:D

4. dima1405

dima1405 Місцевий

VW Golf II 1.3і 1985 Reno Symbol 1.4(16v) 2006
    Будь яку перевірку працівник ДАЙ повинен проводити з протоколом. Причому він може це робити бо йому "показалось" (є підозри) тому: передаємо доки, вимагаємо складання протоколу, обов"язково присутність двох понятих, і при понятих "дуємо в трубочку". Навіть якщо трубка показала вміст алкоголю (а Ви невживали) вимагаємо обстеження в стаціонарі а в протоколі пишемо що незгідні з показами "вихлопоміра" і здаєм кров на аналіз. І ні в якому разі негрубим і не намагаємося "залагодити" на місці бо зазвичай цього вони і чекають.

5. Rock

Rock Active Member

Audi 80 1.8S
    так роблять люди які відразу признають свою вину і логічно не вміють мислити в напружених ситуаціях

по перше є конституція

Стаття 62. Особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Ніхто не зобов'язаний доводити свою невинуватість у вчиненні злочину.

Обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, а також на припущеннях. Усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь.

{Офіційне тлумачення положення частини третьої статті 62, відповідно до якого обвинувачення не може ґрунтуватися на доказах, одержаних незаконним шляхом, див. в Рішенні Конституційного Суду № 12-рп/2011 від 20.10.2011}

У разі скасування вироку суду як неправосудного держава відшкодовує матеріальну і моральну шкоду, завдану безпідставним засудженням.

Стаття 63. Особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом.

Підозрюваний, обвинувачений чи підсудний має право на захист.

Засуджений користується всіма правами людини і громадянина, за винятком обмежень, які визначені законом і встановлені вироком суду.

а по друге якщо ти віддаси свої доки у руки дайця він зразу почне тебе розводити і рахуюй що ти попав

при зустрічі з дайцем варто у машині мати відеорегістратор або фотоапарат з відеозйомкою

першим ділом попросити службове посвідчення, чиє у нього нагрудний значок і якщо ви нічого не порушували документи предявляти а не передавати у руки законом про міліцію і пдр ви не зобовязані передавати доки

ну і звісно не виходити із машини , а іноді закривати її за допомогую ЦЗ, вікно також відкрити так що вам було чути дайця а далі все залежить від вашої освідченності у законодавстіві

6. dima1405

dima1405 Місцевий

ПЕредати доки Ви зобов"язанні бо інспектор побачив мниме порушення (шиє сп"яніння) якщо відмовляєтесь то це тягне на непокору(а це ускладнює ситуацію) + Він не чекає що Ви "відрізаєте" можливість домовитися.
    На кожній патрульній авто є телефон довіри (на крайній випадок 102), закрилися в авто і всі дії крім складання протоколу вважаються протиправними зі сторони ІНСПЕКТОРА Ви не перешкоджаєте в його роботі, якщо ж доки залишилися в Вас то інспектор скаже що просто хоче перевірити а Ви йому нагрубили. В правилах чітко записано що водій ЗОБОВ"ЯЗАНИЙ зупинитися на вимогу інспектора, і зобов"язаний предявити доки, без відеореєстратора(свідка) факт предявлення доків доказуються лише тим що вони знаходяться в інспектора.
    А тепер ситуація коли ДАЙ хоче розвести на сп"яніння: перше що вони роблять сунуть фейс в автівку і ми чуємо "о-о-о щось спиртним пахне а ви непоголені! дихніть! о-о-о-о" Ви поченаєте нервувати бо в інспектора "нюх как у сабакі а глаз как у орла" Він цим корестується і в гіршому випадку з"їде на 50-100грн за непристебнутий пас безпеки. А тепер таж ситуація але Ви передали доки і вимагаєте скласти протокол недихаючи інспектору в обличчя (наголошую інспектор хоче розвести) і вимагаєте одразу зупинити (знайти) двох понятих які можуть бути на вашому боці бо теж водії( потрібні доки свідка) і розвод інспектора зводиться до нуля бо Ви несамі. Якщож він продовжує і ну скажімо в муштук капнув тройнячка чи скрутив "роги" спиртоміру який показав що Ви під "мухою" ще є аналіз крові в наркодиспансері який виявить що ви невживали (якщо не вживали) бо врачу нічого недістанеться з офіційного штрафу, а роботу втратить в випадку його "розоблаченія". ТОму розвод невдався. А будете сперичатися, кіпішувати, плюватися Вас обов"язково "додавлять" і розведуть. Спокій і холоднокров"я зніме будь які намагання Вас розвести.
    P.S. В наших законах є стільки дирок скількі в ситі. Простий приклад: водій зобов"заний зупинитися на вимогу інспектора, але у випадку подання ЗРОЗУМІЛОГО водію жеста (а який той жест зрозумілий невказано - можна з"їхати).

7. vasilukr

vasilukr Початківець

VW Jetta 2
    Європейці пють вино і сідають за кермо, знаю що німці можуть випити пляшку пива і їхати. Звичайно, що це не літрами а 50-100 грам вина.
    У мене був випадок коли ввечері випив 50 грам а зранку зупинили і тупо мене почали розводити. Бо прилад показав. Вони гарно розчесали, що на мене протокол складають, що можуть викликати мас-медіа для реклами, авто забирають на арешт майданчик. І сказали, що я зможу їхню постанову оскаржити в суді. Я не знав, що можна вимагати медичну експертизу. Тепер перечитавши купу відгуків я б точно поїхав на експертизу. Я знаю купу людей які пють 50 грам і можуть їхати. Це не означає, що вони пяні за кермом. А то що вони вміють розводити, я вже знаю.
    Хотілось би самому дізнатись чи можна ввечері випити і зранку їхати і яку кількість? Наприклад 100 грам горілки чи літру пива?

8. Netmisha

Netmisha Початківець

Passat B4
    Можна чи не можна то питання спірне. Залежить від людини... Головне щоб вміст алкоголю під час водіння не перевищував дозволеної норми. А коли ви вживали то не має значення.

9. memline

memline Active Member

Гольф 2 1.3 1987(був),Mercedes-Benz Vito 108 CDI
    Ось тут подивись http://www.versal-online.com.ua/ind...3/2009-06-24-15-22-37/498-2011-01-11-20-05-49

10. Kostia222

Kostia222 Новачок

одне слово ланос
    Я розпочав цю тему не тому, що хочеться випити і відмазатись від штрафу(за рулем не п'ю принципово). Посто задрало, шо зупиняють і відразу ж вимагають дихнути то у вухо то у прибор розміром не більше двох запальничок. Від браку досвіду раніше погоджувався на такі експерименти(інакше не назвеш). А тепер, озброєний знаннями, знаю як діяти.

11. Rock

Rock Active Member

Audi 80 1.8S

сіток є нетак і багато і є також багато сіток на користь водія просто треба вміло ними аргументувати а не теревенити брід сивої кобили шо ви написали
    закони уважніше читайте шановний а не трактуйте на свій лад, і про непокору тут публіку не лякайте, якщо дай хоче вас понюхати то це його особиста справа, є закон є наказ а все остальне це його особисте

швидше за все вони вже дули в той пристрій тому і такі показниики були, допусти норма 0,2 промілле і варто звертати увагу на те що інспектор має мати нову запаковану трубку, якщо не має то його проблема закон його зобовязує провети огляд на місці а відсутність техніки це його проблема і далі він нічого вам не зробить хіба залякає вас до нехочу шо буде те трястись а якщо незалякає то поїдете далі

Останнє редагування: 1 жов 2012
  12. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Rock. Я не згоден з вашими твердженнями. Спочатку ви приводите витяг з конституції про кримінальну відповідальність хоча ми говорим про адмін порушення. Також невідомо звідки взято 0.2 проміле за дозволену норму, хоча в нас такої норми як в Європі не існує саме тому там і дозволяють собі випити вина за рульом , а в нас - ні.

13. Rock

Rock Active Member

Audi 80 1.8S
    вибачте але ваша неосвідченість просто вражає або ви мінт тоді і не дивно

конституція вищий правовий акт шановний, і тут неважно чи адмін чи кримінальна відповідальність

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0931-09

2. Проведення огляду на стан алкогольного сп'яніння
    уповноваженою особою Державтоінспекції МВС
    і оформлення його результатів

2.7. Установлення стану алкогольного сп'яніння здійснюється
    на підставі огляду, який проводиться згідно з вимогами цієї
    Інструкції уповноваженими особами Державтоінспекції МВС з
    використанням спеціальних технічних засобів, показники яких після
    проведення тесту у видихуваному повітрі мають цифровий показник
    більше 0,2 проміле алкоголю в крові.

як кажуть стяг вам у руки !

14. andriy89

andriy89 Active Member

VW Golf mk2 92
    Сам часто їжджу поночах по місту (то дівчину катаю, то з нічного клубу їду) і кожен другий раз мене зупиняють з найрізноманітніших причин. 70% відпускають як тільки бачать адекватну людину за рулем, в 30 просять "дихнути". Я розумію, що це протиправно, але досвід показує, що краще таки "дихнути", почути "щасливої дороги" і поїхати дальше, ніж починати цей балаган (ти доказуєш то, а він інше)

Маю друга, котрий принципово кожного разу зачитує відповідні статті та накази. Так от попався якось йому даїшник без настрою, і поїхали на експертизу, потім результати чекали, перед тим як поїхати довго сперечались хто буде за кермом (бо по їх словах, якщо він п'яний, то їхати не може, а він не хотів давати руль службовцю). Звісно нічого не знайшли, але 3 години забрали, і вечір був зіпсований. Так, Гайци з самого початку знали, що він тверезий, але їх знервувала його викликаюча поведінка і вони хотіли таким чином його провчити.

Тому як на мене, тут "доказувати своє" цього не вартує.

15. dima1405

dima1405 Місцевий

Хто стоїть зі смугастою паличкою? Людина! А чи може людина помилятися? бути в поганому настрою? звісно може! Якщо Ви вважаєте що я написав брєд сивої кобили то Ваша особиста позиція, я краще потрачу 10-30-180хв на доказування того що я правий, ніж буду як той ослик підкорюватися їхнім забаганкам. Вони представники закону і колди Ви знаходитесь в машині одні і виходить ситуація ваше слово проти їхнього, то за кон на їхньому боці, Вас можуть заламати, надіти кайданки, відвезти у відділок і сказати що Ви кидались на них з кулаками (просто так по приколу, очі Ваші несподобались). Тому нетреба тут розказувати і бити "копитом в грудь" що ми правова держава і всі представники закону безпомилкові люди. Дайцю (чи шахраю) вигідно виманити у Вас кошти, в крайньому випадку попсувати нерви, а якщо ви передали доки для складання протоколу (перевірка на сп"яніння проводиться тільки з ним і з понятими) то розвод відпав втрати те 15хв часу але нерви та кошти будуть цілі ( і наступного разу чіпати не будуть). Якщо Ви не натрапляли на "покидьків з жезлом" то нічого розпинатися що їнші (в даному випадку я) ідіоти (без образ) і діючі в законних рамках дають привід на розвод, непередавайте доки і побачите як Вас розведуть коли нарветеся на Дайця без настрою (тьфу-тьфу-тьфу). Наш з Вами діалог вважаю закінченим.

16. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    Ти наводиш цитату з конституції:
    До чого вона тут не ясно, бо в цій темі ми про ЗЛОЧИНИ не говорили
    Який кримінал в тому що сів пяний за руль !? Порушення це АДМІНІСТРАТИВНЕ і різниця є.

Про 0.2 проміле тепер зрозуміло, але якщо будуть продовжуватися висказування про стяг то його в руки отримаєш ти.

17. vasilukr

vasilukr Початківець

VW Jetta 2
    Вся проблема в тому, що ми дійсно не знаємо як себе поводити і не знаємо законодавства. Тому я зробив для себе висновок, що якщо потрібно їхати зранку, то навіть 50 грам не вартує пити ввечері. Але бувають випадки, що ти на природі і як тут не посмакувати до шашлику склянки вина чи 50 грам горілочки, чи ту ж пляшку пива. Я сам карав би тих що їздять пяні за кермом - це небезпека для оточуючих. Але на жаль тих що їздять пяні їм нічого небуде, бо вони або мають плечі або мають пагони. А недавно взагалі почув, що буде лазер, чи сканер у дайців, який буде визначати на відстані 300 метрів... Тоді ще більше розводити будуть

18. Dino_grey

Dino_grey Місцевий

VW Scirocco GTX 1.8 1987;TOYOTA Land Cruiser 2006,2,7 TDI БЫЛ; AUDI A6 AVANT 1996 2,0 16V БЫЛ...
    Клубна карта:
    000411
    Мне кажется что его отменят через парачку месяцев ,как и ВИЗИР!!!!!

19. Sasa

Sasa Аксакал

Country Power
    Клубна карта:
    000481
    А ти спробуй. Ти ж навіть не пробуєш, а просто пишеш "прибічники ментів" і решту слів не в тему.
    І кажучи про освіДченість то "не можливо" пишеться разом так само як і "не освіДчена".

20. kashmir22

kashmir22 Початківець

GOLF 2, 1989р, hyundai matrix 1.6 2006
    моя історія така:

випив вечерком Рево одне - зранку сів за руль - і на городоцькій зупиняють, все провірили все норма - каже відкрий багажник (ну я щоб не піднімати кіпіш і не шукати двох свідків) відкрив, каже щось пив на протязі 72 год. - я кажу ні)

Дихни - дихнув, каже о,вчора пиво точно було йдем в машину)

ну короче довго сидівши там я збив з 2000грн до 1000грн - вони поїхали за мною додому і я виніс)

скажіть який в мене був інший вихід? думаю чути щось може і було але дуже слабо!

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)