Якось на перекурі чув про такий факт, що пластик в салоні китайських авто не лише смердючий але й шкідливий, він може викликати головні болі, втому, нудоту ї їм подібні симптоми. Сприйнявши це за жарт, всі посміялися і забули. Але не минуло і півроку, як я, у березні заїхавши на мийку, таки побачив, що жарт має підстави. Коли до мийки підїхала китайська машина, до неї підійшов мийщик, оцінив і швидко з реготом та словами "смотрите пацаны, еще один китаец" фактично поклав в приступах сміху весь персонал мийки. Ось як це виглядало на фото: Звичайно, це могла бути випадковість, але дідусь не виглядав на п'яного, зрештою він мав мішки з супермаркета, повні продуктів, не думаю, що в стані останньої стадії сп'яніння він зміг би зайти, зібрати продукти по магазині, оплатити та викликати таксі.
Якщо якась річ смердить, то дуже високий шанс що вона шкідлива. Пластмасу варять з різних смол, розчинників і т.д., відповідно та вся ярунда летка і зі свіжих виробів ще довго випаровується (десорбується.) Є і якісні вироби, але вони вимагають застосування якісних дорогих смол. Це стосується не тільки салонів авто, але і іграшок, одягу і т.д. Колега по роботі прийшов в новій шкіряній куртці (китай чи ще гірше не знаю). Сморід страшний, навіть з шафи. Викликати головний біль і нудоту може навіть незначний, не дуже неприємний запах. Все залежить від чутливості організму. В мене дружина ну дуже чутлива. До речі, щоб відчути запах, достатньо всього кілька! молекул речовини. П.С. Я Вас ще не занудив?
наскільки мені відомо в Китає УСПІШНО працює програма по захороненню шкідливих відходів ))) Вони їх "захоронюють" майже у всі вироби (включно з дит. іграшками) до певної "межі допустимої шкідливості". тобто продукти їх на грані шкідливого, але придертись не можна ізза встановлених допусків. а стосовно даного пластику і беее бідного дядічки -- не факт... ту калимагу на дорозі не тримає. Дядю могло і просто укачати... щойно народжене хоку "Сниться ночами Великі бомби над Китаєм світанок"