Ця тема створена для того, щоби з"ясувати, які питання ми би хотіли уточнити в розмові з фахівцем, який досконало знає ПДР і вміє застосовувати їх на практиці (тобто, фактично, з інструктором). Тут будемо писати те, що нас хвилює, над чим задумувалися або сумнівалися, а також, що чули від якогось молодого водія, який хотів би їздити добре, а в разі (тфу-тфу, цур-пек, тіпун мені на язик) наглої потреби - не розгубитися і у стресовій ситуації зуміти довести свою правоту. Зібрані питання будуть передані тому інструкторові, який погодиться з нами зустрітися, щоби він вдома спокійно міг підготуватися до плідної розмови з нами. Зустріч планується в липні, під шашличок.
Сама замутила - сама й почну! 1. Проїзд нерегульованого залізничного переїзду. Перед переїздом стоїть знак 2.2 ("Стоп") і встановлена світлова сигналізація, яка постійно моргає білим місячним світлом. Чи водій зобов"язаний зупинитися перед таким переїздом? 2. Є світлофор з додатковою секцією (стрілка вправо). Чи порушує водій ПДР, якщо повертає праворуч на зелене світло головного світлофора? (суперечність п.8.7.3 а та 8.7.3 з). 3. Як правильно проїхати перехрестя, на якому організовано рух по колу? 4. Чи зобов"язаний водій, який рухається головною дорогою, вмикати показник повороту, якщо він залишається на головній дорозі, але сама дорога повертає (вправо-вліво)?
щодо третього(можливо продублюю,але хочу уточнити для себе,так як друзі взагальному сказали що у нас хто як хоче так і їздить)-якщо хтось знає без інструктора,втішусь і заспокоюсь. хто правий? ситуація наступна: водій А заїжджає на кільце по зовнішньому радіусу і треба йому проїхати три чверті кола і далі виїхати з нього. Водій В вїжджає по внутрішньому радіусу і через півкола має покинути кільце і в нього виходить, що водій А перешкода справа. якщо тфу тфу виникає ДТП- то неправий той хто круги наматує по зовнішньому чи той що засадив його справа? як воно має бути?
Той хто ззовні кола - завжди правий, ось така невтішна правда.:english_en: Хош бути правий - їдь на зовнішню
та я то так і роблю і їду з включеним лівим поворотом, але часто буває що з внутрішнього радіуса вискакують і троха бракує до аварії-то і не знаю хто правильно їде. Дякую за інфу
Движение по кольцу-как движение по двухрядной дороге. Вы поворачиваете вправо из левого ряда? Если вы во внутреннем ряду и вас из правого ряда дожмут к бровке неправ будит тот кто в правом ряду, он меняет ряд и должен вас пропустить, как и на обычной дороге. Ширина ряда, если я правильно помню, 2.5 метра, начиная от бровки, хоть разметки и нету, гаишники при ДТП щитают именно так. На кольцо можно въежжать из любого ряда.
Колеги, питання про рух по кільцю обсмоктувалося ну дуууууууууже довго в темі "Як ми їздимо". Сухий залишок обсмоктування - треба спитати у знавця. Саме тому відкрито цю тему. Але давайте не будемо її також засмічувати. Прошу писати тут конкретні питання до інструктора і терпляче чкати на відповідь. Завжди є ситуації на дорозі, коли при маневрі тебе хтось обсигналює, сушить пальці через вікна. Ти маєш повну рацію, але хотілось би знати, що стовідсотково є так, як ти вважаєш. То чи не ліпше спитати в людини, яка на ПДР зуби з"їла, і при наступній такій нагоді мати непереборні докази?
Не до кінця впевнений, але якщо потрібно проїхати 3/4 кільця, то заїжджати на кільце потрібно з внутрішньої сторони, перелаштовуватися на правий (зовнішній) ряд і з нього вже зїжджати з кільця. Зїжджати з кільця потрібно з правого ряду. Якщо справа тебе не пускають перестроїтися, то для даїшника це не аргумент(плати штраф).
Так що, чітко прописано в правилах. І пункт про переїзд жд.переїзду, виключааємо, тому що миготливий біло-місячний не дозволяє їхати, а лише нічого не забороняє. А от можна уточнювати в ДАЙ - то ж який пріоритет світлофорів, бо з правил лише слідує що регулювальник пріоритетніший над всім, а розмітка лише доповнює або уточнює знаки, то питання: 1. якщо є світлофор і є розмітка, то чи дотримуватися світлофора чи розмітки (приклад: на розмітці лінія стоп, а світлофор зелений - банально але чи потрібно зупинитися перед тим як продовжити рух)? 2. якщо є знак і світлофор - що пріоритетніше (приклад: зелений світлофор, і знак стоп )?
Тут можу сказати, що пріоритети такі: 1. Регулювальник. 2. Світлофор. 3. Знаки. 4. Розмітка. Зазвичай знаки, які є біля світлофора починають діяти тільки тоді коли світлофор зламаний і не світиться або моргає жовтим(знаки пріоритету проїзду перехрестя), для цього їх там і ставлять, щоб вони регулювали пріоритетність проїзду перехрестя коли світлофор вимкнений або зламаний.
В мене є теж питання: На якій відстані від зебри пішохід рахується на пішохідному переході(тобто його треба пропустити). Буває ситуація, що люди пруть не по самій зебрі через дорогу, а на приклад за 2-3 метра від неї?
Прошу уточнити цей пункт. "... сама дорога повертає (вправо-вліво)", але прямо чи в інший бік йде другорядна дорога. В першу чергу ситуація, коли другорядна дорога йде прямо від головної, покриття доріг однакове, на головну дорогу вказують лише знаки. На другорядній дорозі чекає авто, яке хоче заїхати на головну дорогу і їхати прямо по ній в протилежному нам напрямку. Ми ж перетинаємо його траекторію, бо повертаємо за головною дорогою вліво.
Ти ж сам відповів в своєму пості Світлофор має перевагу над знаком а знак над розміткою, відповідно світлофор над розміткою. В випадку коли моргає жовтий (не між перемиканням сигналів) тоді маєш керуватися знаками чи розміткою вразі відсутності знаків.
Проблема в тому, що в правилах сказано А знак стоп то наказовий, питання чи лінія стоп то наказова розмітка ?
Лінь читати праила, за час мого водіння вони уже раз двадцять змінювались доповнювались, хіба зараз в правилах є розмітка СТОП типу як ONLY в Америці чи просто поперечна лінія, колись такої розмітки СТОП не було.
Відколи ж то знак СТОП є наказовим? Це знак пріоритету. Тому світлофор і регулювальник мають перевагу над цим знаком, а знак над розміткою. Правда мене ще мучають сумніви за світлофор з біло-місячним світлом. А щодо СТОП лінії, то така існує(до неї також прирівнюється табличка СТОП). Так от, перед нею потрібно зупинитися тільки у випадку, коли цього вимагають знаки, світлофор чи регулювальник. Сама по собі СТОП лінія ні до чого не зобов’язує, а вказує тільки на місце зупинки.
Це відповідь до питання яку задав ZVER/ Стоіть знак пішоходній перехід, потім зебра яка намальована на асфальті , після тоі зебри стоіть з друго боку теж знак пішоходний перехід.Ну вот міжду двума знаками -це все пішоходний перехід.(зебру намалюють шириною метр, а між знаками е і 10м.)
вирішили поховати тему для збору запитань. краще тоді для кожного питання відкривати окрему тему і дискутувати, а не про все в одній темі вперемішку sent from my Galaxy SIII
На початку теми все ясно розписано, для чого вона створена. Хороша ідея зібрати лише запитання, не ВІДПОВІДІ на них, а потім всі запитання передати в надійні руки, які роз'яснять нам чітко, що і як в ПДР пише, що і як там розуміти.