Настала лиха година і я схопив штраф Протокол, постанова про адміністративне поршення, все як книжка пише. сам винен - під знак поїхав, знак встановлено там дуже по дурному,але то вже інше питання, не до ДАЙ так от - прочитав отаке - http://forum.pravda.com.ua/read.php?11,204037831 і виникло питання платити чи не платити, халяву як відомо всі люблять пояснення до пункту 6 : Так як реквізитів куди платити не вказано, то можна зробити таке - заплатити на розрахунковий рахунок свому другу , приватному підприємцю наприклад - в призначенні платежу вказати "Штраф" , гроші разом з ним поділити/пропити , а квитанцію зберігати до проходження слідуючого ТО в разі виникнення питань - показати квитанцію - включити дурака - "а я тіпа платив, а я в касі казав шо то штраф"
Ну шо тут сказати, я попався на новий штраф зразу на другий день, біля Скрині зупинився під знак зупинка заборонена, виписали постанову ,протокол, сказали оплатити, і квитанцію занести в сьоме відділення, а рахунку не дали, я позвонив в сьоме відділення , ті дали мені рахунок Львівського бюджету, я оплатив в ощад банку,270 грн., поїхав віддав їм той чек в 20 помойму кабінеті вони прикріпили до мого протоколу з яким я прийшов, і кинули на полку. от і всьо
петро_фм , а як потім твій колєга буде пояснювати в податковій, що на його рахунок приходять платежі із поміткою ШТРАФ?
Ага а Штраф - це прізвище того хто дав ці гроші А сам думаю, що ліпше не займатись такими махінаціями.... Бо як не крути,а з часом зроблять якусь спільну базу даних, ось тоді і можуть повспливати такі "оплати". А як результат - штраф будуть далі вимагати (щей в більший кількості за просрочку ) і з ТО будуть проблеми....
Думаю,якшо порушив то треа платити, щоб не бути схожим на тих державотворнихПЕДОподібних І правила пора вже вчити, ато всі права купили, і я в тому числі,а потім почав правила читати коли додому права вже принесли Кожному пора починати з себе мінятись, якшо не можемо (читай - не хочемо) міняти тих хто нам так дуже не подобається От всі вчать як на..бати,... а як нормально жити щоб дітям в очі не соромно дивитись, а то живемо, "що є що згадати, та нема про що дітям розказати" Закони херові не тому, що погані, а тому шо їх всі забили виконувати. І біда в тому, що приклад цьому дають державотворці, а ми ведемся, і головне - "чесні" кажемо собі Інша справа полюбому боротись, якщо тебе ... за то шо ти не робив, і був правий. Ми всі забавились в "пох..їзм"
От цікаво а що заважає касиру в банку проплатити на "свої" реквізити, чи самому дядьку ДАЙ дати тобі "лєві" реквізити ?!?! та нічого не заважає - так що певно вже таке практикується до цього часу спільна база то затягнеться на дуже довгий час - так як державна машина в плані нововведень дуже інертна, тим більше платежі розрізняються тільки прізвищем хто платив - однофамільців з однаковими ініціалами ціла купа + помилки операціоніста в банку. Швидше всього найближчим часом зроблять базу штрафів - без оплат - приходиш робити ТО дивляться скільки ти наштрафив - показуєш їм квитанцій на ту сумму - дають ТО, немає - йди доплачуй. Віддавати чек не треба - хіба що ксерокопію - чек - єдине підтвердження що ти платив. Теоретично в банку потім повинні дати копію, але практично, через місяць, два чи більше , якщо ще й точно числа не памятаєш від них копії не добєшся.
ну от і як ти дітям будеш розказувати що права купив :D правила знаю - здавав "по чесному" 17 місяців в автошколі АБС категорії,все як має бути. якщо цікаво - от http://image007.mylivepage.com/chunk7/40594/33/%D0%97%D0%BD%D0%B0%D0%BA%20%D0%A8%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%80.jpg і хто туди той знак втулив ???? якраз в той день потрібно було в автозапчастини зайти, а зазвичай їду через стоянку. ну то таке, а все таки Платити чи не платити ось у чім питання !
Я поняв))) Доречі сам собі часто ставив це питання, той знак суто для "знаючих"((( (заслуговує на +1)
Треба боротися до останнього http://mylaw.com.ua/docs тут парочка документів, хто їх ше не бачив. воділа на фірмі скаргу накатав в суд, результат повідомлю.
Ну за всіх не кажи я чесно пройшов весь курс зі всіма екзаменами, ну хіба що в ДАІ на екзмен по 20$ збирали, але то така такса була точніше страховка щоб незавалили.
Якщо є постанова по справі про адмін порушення і вона не оскаржена - тоді штраф потрібно платити, інакше він буде стягнутий в примусовому порядку через ДВС разом з виконавчим збором. Якщо не згодний з штрафом - оскаржуй постанову, а порушив - то плати. А відмазки типу нема рахунків і т.д. - рахунки є (навіть в нас на сайті хтось їх викладав), просто ліниві гайони їх не вказують ні в постанові ні в квитанції, і це на жаль не є законною підставою не сплачувати штраф. Згідно КУпАПу контроль за виконанням постанови про адмінправопорушення здійснює орган, що її виніс. На практиці це виглядає так: якщо суд чи посадова особа ДАІ, що винесла постанову, протягом 15 днів після винесення або відмови у оскарженні не отримає доказів виконання постанови від порушника (копії оплаченої квитанції), то така постанова скеровується в ДВС для примусового виконання.
там на постанові ніде не вказано, що потрібно квитанцію чи її копію кудись нести, написано тільки,що на всякий випадок зберігати її 2 роки ! відповідно доказів вони не отримають що я заплатив,так як казначейство напевне не надасть їм такої інфо, і так чи інакше в виконавчу службу моя постанова попаде ! коротше кажучи певне заплачу,коли 15денний термін буде закінчуватись, а там буде видно. Але жаба задушить як через 2 роки на перекурі сусід скаже : - а я ніфіга не платив,і нічо
На практиці це виглядає так: якщо суд чи посадова особа ДАІ, що винесла постанову, протягом 15 днів після винесення або відмови у оскарженні не отримає доказів виконання постанови від порушника (копії оплаченої квитанції), то така постанова скеровується в ДВС для примусового виконання.[/QUOTE] так, а якщо виявиться що штраф був проплачений, це називається неправомірні дії співробітника ДПС, сміло скаргу в прокуратуру на нього. але не платити це не вихід, краще оскаржувати.
Якшо ти маєш на увазі ДВС, то при виклику для примусового виконання показуєш їм оплачену протягом 15 днів квитанцію (дата операції там на штампі буде), і ДВС закриває провадження. Якшо квитанції немає - тоді фіг шо докажеш, і заплатиш виконавчий збір + штраф + ше такий самий штраф (з 01.01.09р.) Якшо вони зроблять єдину базу адмінпорушень (єдина база виконавчих проваджень між іншим вже існує, і тепер просто так виконавці не відстануть), то сусід на перекурі може похвалитись, шо не оплатив штраф за 2 роки, а потім заплатить все вищеперелічене + штраф за то, шо не з*явився на виклик ДВС. Так шо для уникнення штрафу єдиний спосіб - непогоджуватись з протоколом і оскаржувати постанову, якшо є підстави.