Деколи, і тільки на розігрітий двигун буває, що не можу завести свое авто, заглушив двигун і потім зась... Таке враження, що глючить іммобілайзер... Зхватує і зразу глохне - 5-7 разів, буває довше, потім оп і заводиться і далі працює нормально. Правда після цього буває, що перестає працювати спідометр, тряснеш машиною по щебьонці - починає робити. Така фігня появилась ні з того ні з чого... Поїхав на комп.діагностику - показала помилку 17978 (блокировка блока управления двигателя) (міжнар. P1570/35/10). Знімав блок приборів, там все ок! Думав - там блок иммобілайзера (так є в деяких авто), але там його немає і заводиться авто при відєднаному блочку приборів. 1. Хто знає в чому причина - підкажіть, буду вдячний... 2. Де знаходиться сам иммобілайзер? (блок управління). Про чіп в ключі і антену ІМ на замку писати непотрібно!!! Буду дуже вдячний за корисні поради! З повагою, Мстислав.
По дротах від антени замка запалювання 50см дріт до блока швидше за все. Але який результат того, що знайти той блок? Ліпше якщо маєш другий ключ від машини то попробуй. І як не поможе то тоді схему електричну ліпше знайти.
Причина була простіша, ніж я міг собі уявити...! Банально не контачив (переломався) в з'єднанні дріт нависної сигналізації, який відповідає за блокування двигуна.
Поки що збоїв не було, правда почистили роз'єм (з'єднання) на КПП. Якщо знову вглючить, - спробую замінити датчик, є в наявності б/у, але точно робочий! За тиждень-два дам знати що-до-чого!!!
Все працює нормально, за цей період (29.08 - 24.09.2015) збоїв не було і комп'ютер помилок не зафіксував (комп. діагностика).