процес і питання купівлі в кооперативі гаража

Тема у розділі 'Юридичні питання', створена користувачем taraskov, 1 гру 2009.

1. taraskov

taraskov Новачок

ВАЗ 2106
    Добрий день, вибачайте що в мене не фольцваген, звертаюся до вас як но як до досвідчених і старших водіїв.
    Я хочу купити гараж в кооперативі, він знаходиться коло Білогорщі. Мене цікавить, процес придмання граражу. Які документи повинен мати теперішній власник для продажі гаражу? Які дії покупця (мене) і продавця (власник на даний момент) перед головою коперативу? Що повинен зробити голова кооперативу, продевець, що б я був законним власником гаража? Як взнати чи можна приватизувати гараж, і як це зробити??? І скільки це буде коштувати???

2. scirocco

scirocco Аксакал

VW Scirocco GT 1988 KR VW Scirocco GL 1982 EG VW Mazda 3 MPS 2009 VW UAZ 469 VW GAZ 69 and others vw's
    Клубна карта:
    000001
    во загнув :)

Щодо гаражу, процес продажу подібний до квартирного. Якщо гараж приватизований, то потрібно оформити договір купівлі-продажу у нотаріуса, а згодом зареєструвати його в БТІ, отримавши право на власність та техпаспорт. У цьому випадку кооператив несе лише символічну функцію, все, що потрібно зробити - повідомити голову кооперативу про зміну власника після перепродажу. Теперішні власник повинен володіти технічним паспортом, свідоцтвом на право власності та, нотаріальним документом-підставою власності (напр. договір купівлі-продажу).

Якщо гараж не приватизований, формально він належить кооперативу, тобто групі людей, що його будували з припискою, що розпоряджається ним такий-то власник. У цьому випадку потрібно зробити дві речі - спочатку організувати збори кооперативу (з обовязковим внесенням в протокол зборів) того, що новий "власник" стає членом кооперативу замість старого і отримує такі ж права розпорядження. Якщо потрібно приватизувати гараж, треба скликати збори знову і організовувати голосування правління кооперативу за те, що всі не проти приватизації. Далі голова кооперативу готує технічні документи для БТІ із зазначенням майбутнього власника. В кооперативі повинні знати як ці документи повинні виглядати і що містити. В цьому випадку теперішній власник повинен мати посвідчення члена кооперативу з інформацією про постійне погашення внесків включно до дати продажу. Про заборони приватизації гаража, якщо не помиляюся, підкажуть у відділі землевпорядкування міськради.

Успіхів в придбанні гаража і швидшої покупки Фольксвагена!

3. taraskov

taraskov Новачок

ВАЗ 2106
    А якщо голова кооператива незахоче надати документи на приватизацію???

4. Bodyn

Bodyn Місцевий

AUDI 80 Б4 2.0MI
    візьми монтіровку і ше раз вічливо попроси!

5. taraskov

taraskov Новачок

ВАЗ 2106
    а інший, культурний спосіб є???? може якісь заклад є, що б піти і взначи чи можна приватизувати землю під гаражом в цьому кооперативі???

6. Shaggy

Shaggy Super Moderator

Audi Allroad 2.5 AKE 01"; Audi A6 C5 Avant Quattro 2.5 AKE 02";
    Вибачай нічо не можу порадити, але
    такі дописи просто ппц недоречні...

Сорі адміни за офф.

7. Kam@toZ

Kam@toZ Місцевий

VW Jetta 2 1.8 RF 2e2
    KHS DH 50 Fetish
    Клубна карта:
    000088
    на скільки я знаю це має зробити кооператив(доречі де гараж?) бо там де у мене теж проблема,гараж приват.,а земля ні, ну і влада взяла за жопу кооп.П.С.ще рішають(були збори,але я не попав) заЇду взнаю,і відпишу.

8. McAr

McAr Місцевий

Audi B4 2.6 Quattro
    Клубна карта:
    000406
    От саме болюче місце в приватизації гаража- чия земля.

Сама процедура купівлі приватизованого гаража виглядає слідуюче (і не потребує присутності голови кооперативу, тільки власник) - ідеш з продавцем до ноторіуса, той дає список документів на приватизацію-
    -договір куплі продажу чи дарування(одні кажуть треба, інші кажуть достатньо акт власності з БТІ), акт вл. БТІ і справку "чи нема обтяжень".

Із справкою про обтяження може вийти злий жарт, оскільки згідну Закону в реестрі українських боржників стоїть Прізвище ІП, але не уточнена дата народження і місце проживання, і якщо є десь твій однофамілець з подібним імям і має борги, то потрібний буде ще запит в суд по місцю проживання цього боржника-однофамільця і відпис ,що то не ти.

Якщо обтяжень немає, то укладаєте угоду купівлі і з нею ідеш в БТІ для вироблення акту власності( сама гіморна процедура) і робиш тех паспорт.

Основна проблема гаражних кооперативів то земля яка на даний час перебуває у власності держави і її приватизація чомусь блокується нашими посадовцями(не хочу озвучувати прізвища). Виясни це в першу чергу. При отримані всіх документів ставиш голову кооперативу до відома,що ти новий власник.

При неприватизованому гаражі не стикався,див допис Скірокко.

9. taraskov

taraskov Новачок

ВАЗ 2106
    Кооператив знаходиться коло за Лівандовкою, коло Білогорщі, недалеко від пятого парку.

10. Kam@toZ

Kam@toZ Місцевий

VW Jetta 2 1.8 RF 2e2
    KHS DH 50 Fetish
    Клубна карта:
    000088
    у мене на Пелехатого,я бачу проблема всюди однакова.

11. taraskov

taraskov Новачок

ВАЗ 2106
    ну там гаражі стоять коло високовольтних проводів. Думаю там такого небуде як в гаражах на кульпарківський як їхати на сокільники, що хочуть їх зносити і за продовження посадочної полоси.

12. taraskov

taraskov Новачок

ВАЗ 2106
    А гаражі в кооперативі "Атолюбитель 4" в. Олесницького р-н Левандівка нормальні???? приватизовані замлі під гаражами??? чи їх можна приватизувати???

Поділитися цією сторінкою

а де твій аватар? :)